İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

ÇARŞAMBADA GENÇLİK VE SPOR GERÇEĞİ

ÇARŞAMBADA GENÇLİK VE SPOR GERÇEĞİ

Çarşamba Gençlik ve Spor Müdürümüz Sportif alanda olduğu kadarıyla Üniversite yurtlardaki öğrencilerimizle kurduğu diyaloglar ve etkinliklerle başarılı ve özverili çalışmakta..

Turgay Ekşi Müdürüm Kaymakamımız Doç.Dr Şükrü YILDIRIM’ dan aldığı destek Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan’dan her alanda aldığı yardımla Gençlik ve Spor Bakanlığının bünyesinde İlçemizde oluşturulan etkinliklerde yer alan gençlerimize katkı vermede.

23 Lisanslı kulübün olduğu şehrimizde 10.497 lisanslı sporcumuz (7294 Erkek,3203 kız) var.

Şehrimizde 8 tesisimiz mevcut ;
Çarşamba Spor Salonu
Çarşamba Yeni Şehir Stadyumu
Dikbıyık tesisleri
Adapark Suni çim saha
Çarşamba Belediye Spor salonu
Kano Tesisleri
Trap skeet Atış Poligonu
Çarşamba Yarı Olimpik Spor Salonu

Çarşambamızın spor kentine dönüşmüş.

Gençlik ve Spor Bünyesindeki Kano,Atletizm,Voleybol,Ragbi,Basketbol,Judo,Güreş,Wushu branşlarda görev yapan 11 antrenöre ilave Halk Eğitim üzerinden açılan kurslardaki 9 antrenör olmak üzere 20 hoca ile gençliğimizin hizmetindeler.

Gençlik Merkezimizin açtığı KickBoks,Taekwando,Fitnes,Voleybol,Pilates,Basketbol,GelenekselOkçuluk,Satranç,Akıl ve Zeka Oyunları,Hızlı Okuma Diksiyon ,Ahşap Boyama kurslarında ise Halk Eğitim Üzerinden 18 ,kendi kadrolarındaki 2 toplam 20 Hocaları ile Çarşambamızda 11.000 öğrencimize ulaşmaktalar.

Bir türlü mutlu olmayı beceremeyen gencimiz için bu örnekleme az şey midir.

Bizim neslimiz lafı aldığında ah şu imkanlar ,sahalar bizim elimizde olsaydı bizi görseydinizle başlayan cümlelere bayılmaktayım.

Halep orda ise arşın burada, genç olupta yapmak istediği, hoşlandığı her ne ise o kursun açılmasının önünde hiçbir engel yok.

İster Gençlik spor ister Halk eğitim üzerinden gençlerimizin emrindeler.

Sportif Başarılara ayrı bir yazıda değinmem lazım yoksa Sayın Şeker yazımızı sansürleyebilir uzunluğu sebebiyle.

İlçemizde son olarak yapılan yüzme havuzu İlkokuldan itibaren çocuklarımızın önemli bir eksikliğini giderecektir.

Yüzme bilenlerin bilmeyenlere galebe çaldığı Spor kenti vizyonumuza uygun dev bir eser kazandırıldı Çarşambamıza.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bu yatırımının şehrimize gelişinde ,her bir taşında toprağında Halit Doğan Başkanın emeği ve alın terini kimse inkar edemez.

Turgay Müdürümün ifadesi ile sportif çalışmalarımızın hangi noktasında önümüze bir taş çıksa Halit Doğan Başkanımız anında kaldırdı o taşı ve yolumuzu açtı, sporcularımızın her türlü ihtiyacında yanlarında yer aldı dedi.

Kısacası Yüzme havuzu benim çok önemsediğim bir yatırım, spor adına yapılan tüm eserleri bir yana yüzme havuzunu bir yana koymadayım.

Peygamberimizin "Çocuklarınıza atıcılığı ve yüzmeyi öğretiniz." hadis-i şerifini baş tacı edelim ve geç kalmış bir eser olsa da , iyi bir planlama ile okula giden tüm çocuklarımızı yüzme bilir hale getirelim, Emeği geçenlere teşekkür edelim bizim gibi geç kalan gençlere de bir kolaylık düşünürler inşallah diyerek yazımızı nihayetlendirelim.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi