Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

ÇARŞAMBA BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

ÇARŞAMBA BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

Belediye seçimleri ufukta, çok kalmadı Kasım'a hararet doruk yapar. Yıllar sonra özellikle Samsun merkez ve çoğu ilçelerde seçim heyecanı doruk yapacak gibi görünüyor.
Mesela Büyükşehir Belediyesinde eski başkan, Yusuf  Ziya Yılmaz başkan istifa edip  Milletvekili oldu.  Zihni Şahin başkan en güçlü AK Parti adayı gibi dursa da seçim atmosferi enteresan geçeceğe benziyor.
Kimler aday olacak merak konusu. Merkezi şimdi biz telaffuz etmeyelim. Bilmediğimizden değil.
Ama en dikkat çeken ilçelerden Çarşamba mesela...  Malum 3 dönem kuralı uygulanması bekleniyor. Uygulanırsa mevcut başkan bu kurala takılırsa yeni adaylar belirmeye başlıyor. Siyasi partilerin kulislerinde de aday adaylığı ve adaylık fısıltı kuşları ötmeye başlamış hatta piyasada prim bile yapar olmuş.
Yerel seçimlerin 31 Mart 2019 Pazar günü yapılması beklenirken yerel seçimlerde en çok konuşulan da tabii ki bize göre Çarşamba Belediye Başkanlığı. Peki buraya kim yada kimlerin aday olacağı?
Mevcut başkanın 3 dönem kuralı nedeni ile aday olamayacağı iddia edilirken, yerine de enteresan isimler zikredildiği iddia ediliyor. En dikkat çeken ayrıntı ise mevcut başkan devam kararında ise AK Partinin büyük oy kaybına uğrayacağı iddiaları şaşkınlık yaratıyor.
Özellikle açık açık konuşmasalar da kulislerde aK Partililer 3 dönem kuralının Çarşamba' da kesinlikle uygulanması isteniyor? Mevcut başkana yaptığı hizmetleri için teşekkür edip köşesine çekilmesi gerektiği ve yeni isimlerin başkanlık için yarışması gerektiği konuşuluyor.
Bu noktada iki düşünce var. Milli İttifakın devamı. Bu konuda anlaşma olursa MHP - AK Parti tek aday çıkartır mı? Bu sorunun arkasından ayrı ayrı gitme ihtimalinde ise özellikle AK Parti ile MHP şimdiden alttan alta çalışmaya başlamış bile.  
AK Partide başkan yerine ilk hamleyi açık açık Tarihçi Yazar Adem Taflan yaptı. O isim kesin. Şimdilik ilçe siyasi kulislerin dilinde konuşulan isimler şöyle;
Yukarıda bahsettiğimiz gibi ismini ilk açıklayan Tarihçi- Yazar Adem Taflan,
Liste kabarık ve biraz da şişirmece kanımca ve listenin devamına bakın:
İş adamı ve ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz,
Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Turan Bilgin,
AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Av. Halit Doğan,
Eski Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Sami Kahraman,
Eski Çınarlık Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Soğuk.
AK Parti İlçe Yöneticisi Avukat Şenol Şen,
AK Parti Milletvekili aday adayı ve Çarşambaspor Başkanı Mustafa Acar,
AK Parti Çarşamba eski İlçe Başkanı Mehmet Köse,
AK Parti Çarşamba Büyükşehir Meclis Üyesi Anıl Seyfi Arslan,
Eski Genç İşadamları Dernek Başkanı, İş adamı Yücel Özden,
Ve ismi sır gibi saklandığı iddia edilen eski iki siyasetçi ve bürokratların da bu listedekiler arasında bekliyormuş. Mevcut başkanın kendisi olamadığı takdirde işi garantiye almak için bu isimleri gizlide tutarak devam etme planı olduğu ilçede konuşuluyor.    
MHP' de ise çalışmalar çok gizli ve titizlikle devam ederken şimdilik konuşulan isimlerden eski aday İlyas Aydın'ın yanı sıra bir kaç bürokrat ve eski siyasetçi adı dolaşsa da isimlerinin şimdiden açıklanmasını istemedikleri için yazmıyoruz.
CHP'de Lider çekişmesi nedeni ile ilçelerde olsun il merkezinde olsun hiç kimsenin aday adalığı dahi  konuşulmuyor ve CHP'nin de ittifak yapabileceği ya da herkesin kucaklayacağı şok birisimle de seçime gidebileceği şeklinde yorumlanıyor.
Yeni kurulan İYİ Parti’de Milletvekili son sırasından aday olan Furkan Eren Özdemir adı konuşulsa da Belediye Başkanlığına eski MHP belediye Başkanı Nazif Kılıç'ın oğlu ve İYİ Parti ilçe başkanı Rahman Kılıç'ın belediye başkan adayı olacağı yoğun şekilde dile getiriliyor.
Saadet Partisi’nde ise Refah Partisi bölünmesi nedeni ile giden isimlerden sonra daha rahat ve herkesimi kucaklayacak isim üzerinde çalışmaların olduğu ve her parti ile her kesimden oy alabilecek bir aday ile seçime girmeyi hedefledikleri iddia ediliyor.
Dedik ya seçimlere daha çok zaman var. Ama Belediye seçimleri Çarşamba' da görünen o ki; Kim aday olursa olsun fark etmiyor. En az genel seçimler kadar yerel seçimlerin de iddialı geçeceği konuşuluyor. Bu nedenle Genel Merkezlerin her an Milletvekili seçimlerinde olduğu gibi Belediye Başkanlıklarında da ittifakla yola devam  etmeyi düşünebilecekleri şimdiden sıkça konuşulmaya başlaması da siyasetin gelecekte ki yeni birleşmeler adına ikinci hamle olacağı iddia ediliyor. Ama en net olan burada Genel Başkanlardan çok partileri ile adaylar oy alacak. Yandı yavrum keten helva...
Bekleyip göreceğiz.
Mutlu ve ( sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi