Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Biz diyoruz ki:"Kazanan devlet olsun!"

Biz diyoruz ki:"Kazanan devlet olsun!"

Önce Samsun ve ardından Türkiye'me bakıyorum, şaşkınım, suskunum, umutsuzum.
Nedenlerim çok ama asıl nedensiz soru işaretlerine, tepki veya her hangi bir şey yapmayan bürokrata, siyasetçi ve esnafa; kırgınım.
O nedenle susuyorum bazen yazmıyorum.
Samsun' a bakın....
Düşeceği daha başka yeri kalmamış Samsunspor'una, kirlenmiş ilişkiler yumağında kıvranan siyasetine, ekonomisi dip yapmış esnafına ve daha önemlisi ortalıkta varmış gibi görünen ancak hiç bir şekilde görünmeyen, görünemeyen devleti temsil eden bürokratına ve elbette ki ülkemin sözde büyük siyasetçilerine...
Bu yazımdan sonra bazı kesimler çok kızacak ama sırf makam- koltuk için susup konuşmayanlar son zamanlar ve yıllarda ki yaşananları çok iyi irdeleyin.
Hani Sayın Devlet Bahçeli "AF" Yerel seçimde "İTTİFAK" diyor ya! Nedendir bilinmez AK Parti'de pasif direnişte!  Aynı siyaset değil miydi 24 Haziran sonrası "İTTİFAK DEVAM EDECEK" sözlerini söyleyen!
" Hani  Bahçeli'nin "ERKEN SEÇİM" dediği anda seçim olan ülkem de "AF ve Yerel seçimde ittifak" söylemine bu pasif direniş neden?
Samsun' a bakınca yaşanan siyasi, medya ve bürokrat yapılanması sanki Türkiye'nin tepesinde yaşanacak yeni oluşumun ayak sesleri.  Kimse ne alaka demesin.
Sokağı, esnafı, medyası, hatta gizli siyaseti birleşmeler, ittifak yapmalar, yeni oluşumlarla hazırlıklarında saflarını pekiştirenler...  Bunlara inatla ayak uyduramayan, piyasada devlet adına görünmeyen yetkili bürokratlar...
Medyada saf değiştirmeler, iş dünyasında sözde iflaslar, siyasette ki savruk ama gizli anlaşmalar, sokaklarda ki dalgalanmalar vs vs vs...
Önümüzde ki günlerde Ülkemle birlikte Samsun' da ne yaşanır bilinmez ama,
Bize göre Samsun' da kim veya hangi grup kazanırsa, Türkiye'de o gün o parti, o şirket, o takım kazanır.
Olay ortada boşuna demedi demeyin.
Biz diyoruz ki ne kulüpler, ne mafya, ne siyaset kazanmasın. Kazanan devlet olsun. O nedenle de çağrımız o ki; "Ya Devlet başa, Ya kuzgun leşe..."
FETÖ bitmemişse, terör tükenmemişse, AF çıkmalı, ittifak olmalı, ekonomi ayağa kaldırılmalı.
Bahaneler bitti, kara göründü. Meselenin özü net, gerisi teferruat!
Bilmem anlatabildim mi?
Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi