Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bir dönem daha uyutulmamak dileklerimle

Bir dönem daha uyutulmamak dileklerimle

Son zamanlarda konu çok fazla ancak hangisini yazsak düşüncesi bunaltıyor. Mesela Başbakan Erdoğan’ın Samsun’ a gelmesi ve ardından yaşanan yansımaları yazsak, Muhalefet uyurken bize ne?

Diyecektim ki DP GİK Üyesi Erdem Demirdağ’ dan çok enteresan tepki geldi. Haberini yaptık bize söz düşmez. Cevabını İl Başkanı ve 6 Milletvekili versin verebiliyorsalar. Gerçi onlarda uzun süredir piyasada yoklar ya. Başbakan Erdoğan’la işi götürüyorlar. Varlıkları da yoklukları da belli değil. Eee, o zaman neden vekil seçiyoruz ki?. Kendi kendimizi idare edebiliyorsak ne gerek var ki birilerini seçelim. Zaten giden halı oy verenini unutuyor. Kapımız ve telefonlarımız 24 saat açık diyenlerin telefonunu ve makam oda kapılarını ara ki bulasınız. Biz gazeteci oalrak 2011 den bu yana en az 9 vekilden 6 sını hiç görmedik. Neredeler ki sizce?

Her neyse: Bu noktada söyleyeceğim sadece miting beklenenin altında olunca morallerde bozulmuş durumda. Tam bu noktada aylardır TIK çıkmayan MHP İl başkanı Şaban Kılıç çıktı meydana dedi ki: “AK Parti İl Başkanı Köktaş bu miting nedeni ile görevden alınmalı ve hatta alınabilir.” Vayy, lafa bak hizaya gel. Ya 30 Mart öncesi herkesin karşısına çıkıp 17+1 deyip sadece 1 i almayı başaranlar ne olacak diye cevap verirse başkan Köktaş ona ne diyecek? Keza; Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen akabinde Milletvekili aday adaylıkları ve adayları sıraya girecek. Bakalım bu sefer de 9 vekil sözü verip MHP’ lilere 9 mu doğurtacak. Bir milletvekili var. Gelecek seçimde de ya hiç alamayacaksa…

Lafın özü, “Üzüm üzüme baka baka kararırmış” ya o hesap. Anladınız. Sadece o soruya gelebilecek cevaplar aklıma geldi beni ilgilendirmez sadece merak ettim yazdım. Derdim birilerini karalamak değil. Yorum, düşünce sadece?. Sorduk cevap gelirse ne alaa!..

Boş verin bunları biz siyaseti bırakalım. Bence spor yazalım. Önce Samsun spor’u mu yazsam? Yok oraya da bulaşmak iyi değil. O zaman kendi takımımızı gündeme getirelim. Çarşamba spor ne olacak? Başkan kim seçilecek? Kim başkan atanacak? Kim olabilirden sonra transferler nasıl olacak? Burası da karışık… Bu da olmadı.

O zaman esnafa, halka yüzümüzü dönelim. Ama o da yok. Halk veya esnaf yok demedim yanlış anlaşılmasın. Ama esnaflar boş boş oturmaktan, vatandaş geçim derdinden kıvranıyor. Sokaklarda insanlar ve esnaflar sanki yıllardır afyon yutmuş gibi uyuşuk uyuşuk oturuyor, geziyor ama kendileri bile ne yapmaya çalıştıklarını bilmiyor. Yüzler asık, güç kuvvet kalmamış, para yok, iş yok, sıkıntı çok. Amaaan bırakın ya Cumhurbaşkanlığı seçimi imiş, Milletvekilliği seçimi imiş. Bize ne değil mi? Nasıl olsa birileri bir şekilde alıyor seçimler oluyor bitiyor.

Dünya teknolojisi geliştikçe gazeteler de bitiyor zaten. Kitap okuma alışkanlığı da yok. Televizyonlarda bitti. Artık ne öğrenmek istiyorsanız evde ailenize bile vakit ayırmayın, geçin facebook karşısına dertlerinizi yazın çizin. Herkes görsün elbet birisi sizi dürter değil mi?

Sonuç anlaşılan: Millet uyuşuk, dertler derya olmuş. Tam İbrahim Tatlıses şarkısı, neydi şarkının sözleri: Sanki terk edilmiş bir viraneyim, Her yanım dağılmış yıkılmışım ben, Üstüne basılan taslar misali,  Paramparça olmuş dağılmışım ben 
Çaresiz kalmışım gözlerim şaşkın, Çile rüzgarında savrulmuşum ben, Dertler derya olmuş bende bir sandal, Devrilip batmışım boğulmuşum ben

Tutunacak hiçbir dalım kalmadı, Bir ağaç misali kurumuşum ben, Sanki bir köleyim sanki bir esir, Yerlerden yerlere atılmışım ben

Çaresiz kalmışım gözlerim şaşkın, Çile rüzgarında savrulmuşum ben, Dertler derya olmuş bende bir sandal, Devrilip batmışım boğulmuşum ben

Bu Ülkede artık Cumhur, Başbakan, Milletvekili, Belediye Başkanı, İlçe Başkanı ve hatta bilmem ne oda başkanı da seçseniz iyi bilin ki seçilene kadar her şey. Seçim sürecinde herkes bol keseden atar tutar, seçimde oyu alan da almayanda çekip gider bulun bulabilirseniz. Yıllardır hepsi aynısını yapmadı mı?. Bunu ilk yıllarda AK Parti değiştirmişti ama onlarda geleneğe döndüler. İyi izleyin. Önce Cumhur akabinde Genel Seçimlerde vaatler havada uçuşacak. Sonra birini bulamazsınız.

Oysa esnafın para, satış derdi, çiftçinin giderini karşılayacak hasat para derdi, işçi, memurun maaş ve iş derdi, işsizlerin iş bulma derdi. Onları mı gerdi sanıyorsunuz. Düşünün bu gün an itibarı ile kaç bin- milyon işsiz var. Kime ne işi verildi. Hangi sanayi yatırımı yapıldı?. HİİİİÇ.

Çarşamba Şeker gibi bir fabrika kapanırken bile ortada olmayan Milletvekilleri mi sizin isteklerinizi yapacak. Geçin bunları.  Geçin en iyi geçim son aylarda haberlerin ilk sırasını alan ve manşetlerden düşmeyen bonzai’ye, kısacası uyuşturucuya düşüyor ki bizim düştüğümüz durumu net açılıyor. Sanırım bir ara Millete yutturulan afyon etkisini yeni yeni kaybediyor. Tam bu noktada en azından bonzai den uzak durun yeter. Göreceksiniz çok şey değişecek.

Bir dönem daha uyutulmamak dileklerimle…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi