Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Cumhuriyet Meydanı “Cumhuru” gösteremedi?

Cumhuriyet Meydanı “Cumhuru” gösteremedi?

Bilirsiniz özellikle siyasette eveleyip gevelemem. Olanı olduğu gibi ya da bildiğim şekli ile yıllardır sizlere aktarırım. Bugün yine gördüğüm, bildiğim, duyduğum kadarı ile yazmaya gayret edeceğim.

Biliyorsunuz Cumartesi günü Başbakan Erdoğan Samsun’ dan ilk adımını, Cumhurbaşkanlık seçimleri için  attı…

Herkes gibi bende Cumartesi gününe kadar Başbakan Recep Erdoğan garanti kazanır diyordum…

Yine kazanacak gibi, ama bu defa gördüklerim ve izlenimlerim biraz değişti.  Çünkü görüntü eskisi gibi değil…

Geçmiş dönemde de başbakan Samsun’a geldiğinde yağmur yağdı, hava çok sıcak oldu falan filan. Bunlar işin hikayesi tabi ki.

Bence Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına adaylık yoluna çıkması bile AK Parti teşkilatlarında ve belediyelerinde gevşemeyi başlatmış bile…

Herkes bu mitingin Başkan Köktaş’ın gövde gösterisi olacağını ve her zamankinden kalabalık bir topluluğun karşısına Başbakanın çıkacağını iddia ediyordu. Biz de öyle düşünerek bazı yerlerde demiştik ki: Hiç kimse heveslenmesin Başbakan %58 ila %63 arası bir oyla yeni Cumhurbaşkanı seçilir.

Ama gördük ki her zaman iddia ettiğimiz gibi bu partiyi ayakta tutan tek tutkal gibi isim BAŞBAKAN ERDOĞAN MIŞ…

Mış da demeyim oydu. Ama onun daha yolun ilk adımını atarak partiden ayrılacağı sinyalleri ile teşkilatlar, belediye başkanları ve il – ilçe başkanlarının tavrı bana göre ortaya çıktı. Günlerdir sözüm ona çalışan bu teşkilatlar her nedense her zamanki kalabalığı yakalayamadı. Her zaman ki o coşkuyu meydana dökemediler. YAZIK…

Ramazan ayının mahmurluğu falan demesin hiç kimse o bahaneleri kimse yemez…

Herkesin beklentisi elbette ki: Başbakan nasıl olsa Cumhurbaşkanı olacak. Yerine ya Abdullah Gül veya belli bazı isimlerden birisi gelecek. Biz şimdiden onu bir şekilde uğurlayalım gelecek Genel Başkana kucak açalım ama o isim kim?

Düşünceler o yöne gitmeye başlamış bile. O da meydanı bu şekilde boşaltmaya yetmiş bile…

O nedenle diyorum ki Milletvekilliğini düşünenler, gelecek Başbakanı düşünenler artık teşkilatı, başbakanı takmadıkları şimdiden hissediliyor. Bu büyük tehlikedir ve o iddia olan % 58-63 bloğunu bu gün inanın ki Başbakan için tavanını en fazla %52 olarak değiştirdim.

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanımıyorum ama ilgi farklı ve iddialarda ki gibi de kötü birisi olarak kimse görmüyor. O hem CHP- HP hem de İslamcı kesimin kendi deyimi ile AK Partililerin oylarını da bölecek isim göreceksiniz.

O zaman tablo %52 Başbakan Erdoğan, % 48 Ekmeleddin İhsanoğlu şeklinde yarış başladı diyebilirim. Yani bir adım önde olan bu defa Başbakan Erdogan ama…

Kim kazanır noktasında Erdoğan diyorum ama bu defa kesin bir dil kullanamayacağım. Çünkü AK teşkilatlar bencilliğe, nefislere, makam ve koltuklara o kadar gözlerini dikmiş ki!?. Başbakan Erdoğan gitse de biz de kendi koltuklarımızı garantilesek mantığındalar.

Ve bu da Anavatan Partisinden de daha hızlı çöküşün sinyalleridir. Bu noktada Dimyata pirince giderken evde ki bulgurdan olmakta var unutmayın.

Hem Cumhurbaşkanlığını hem de Genel seçimlerde büyük bir yara darbesini AK Partililer alacaksa inanın ki bunun nedeni önce Başbakan Erdoğan’ın partide yerine gelecek ismi açıklamamasıdır. Bunun yanı sıra şimdiden makam- koltuk ve gelecek siyaset sevdasına düşen yine AK Partili teşkilattakilerindir, belediyelerindir. Çöküşte nefisleri nedeni ile olacaktır…

Bu düşüncelerimle birlikte her iki Cumhurbaşkanı adayına da başarılar diliyorum.

Ama dere derin mi, sığ mı onu hep birlikte göreceğiz. Şimdilik görünen ortada bir su var kim daha iyi yüzücü ve kimin nefesi güçlü ise o alacak. Bizden söylemesi…

Ve son cümlemde de diyorum ki “Samsun Cumhuriyet Meydanı üzülerek belirteyim ki bu defa kesin bir dille “Cumhuru” gösteremedi.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi