İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

BİLİNMEYEN BİR ŞEY  VARMI VAR ?  ÇALIŞMAK  (3)

BİLİNMEYEN BİR ŞEY  VARMI VAR ?  ÇALIŞMAK  (3)

Çalışmak en zor olanı,boş çalışmamak bu daha zor olanı.Yetenekli olacakmış futbolcu ,doğuştan  olurmuş vs vs bu çalışmamak üzere hayatını bina edenlerin felsefesi.

                Avrupaya top oynamaya  giden futbolcularımızın şu veciz sözlerine bir kulak verin .

                Ozan Tufan; "TOP TACA ÇIKSIN DİYE DUA EDİYORUM"

              "Türkiye Ligi'nde futbol biraz duruyor sahada. Yere yatan futbolcular, zaman geçirmeler... Premier Lig'e geldiğim günden beri top taca çıksın diye bazen dua ediyorum nefes almak adına.

               Saliselik taç atışları var. Pozisyon alalım, dinlenelim, nefes alalım yok. Birkaç haftadan sonra ben de alıştım. Premier Lig'de bazı maçlarda durunca benim de garibime gidiyor. Niye duruyor bu futbol diyorum. Türkiye Ligi'ni izliyorum, beğenmemeye başlıyorum. Gözümüz alıştı Premier Lig'in futboluna."

               Buda aynı Ozanla ilgili gazetelerde milli maç yorumu ;

              Türkiye'nin Hırvatistan'a 1-0 kaybettiği maçta Modric'in golünden hemen önce Ozan Tufan'ın rakibini tutması yerine rahat tavırlarla saçını düzeltmesi futbol severleri çileden çıkarttı.

                   İspanyada  ülkemizi en iyi şekilde temsil eden  Nihat Kaheci’ye kulak verilm ; Beşiktaş kendi sahasında kadrosunda rotasyona giderek, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Rio Ave'ye elendi maç sonu Üzüntüsünü dile getiren Nihat Kahveci, ‘9 sene oldu bırakalı bazılarını görünce idman yapıp dönsem mi diyorum. Yazık gerçekten’ dedi.

           Buda kenara not edilmesi gereken yazar yorumlarından biri  ;

          “Kulüp takımlarımızla Avrupa takımları arasındaki fark bizim aleyhimize gittikçe açılıyor. Bunun tabii çok çeşitli nedenleri var. Gerçek sorunu bir türlü teşhis edemiyoruz.

          Bir defa niye biz fizik kondisyon açıdan her Avrupalı takımın gerisindeyiz? Çünkü yeterli, ciddi, sıkı antrenmanlar yapılmıyor.

           Futbolcular kendilerine yeteri şekilde bakmıyorlar. Arka arkaya biraz maç yapıldığı zaman 'Aman yorulduk, bittik' deniyor. İki örnek verelim; Alanyaspor'un iyi, oturmuş bir kadrosu var. Ligde ilk iki maçını kazanmış. Rosenborg'a karşı da iyi mücadele etti, kaybetti. Sonra Rize'de kazansa lider olacak, sahaya yedek kadro ile çıkıyor. Ne çabuk yoruldular! Neden                               

           Beşiktaş, Rio Ave maçına birbirini tanımayan oyunculardan kurulu yedek kadro ile çıkıyor? Sonra Konya'da farklı yeniliyor. Bu mantalite ile bu işler düzelmez. Biraz eskiye dönelim, G.Saray nasıl UEFA şampiyonu oldu? Hem de devler seviyesi benzeri bir UEFA'ydı o zamanlar. Ama bütün sezon G.Saray haftada iki maç yaptı, her maçta 90 dakika sınırsız bir enerji sarf ediyordu. İşte mesaj burada yatıyor. “

           Bir teknik adamın harika bir tespiti ile nokta koyalım ;

           Hırvat Teknik Direktör Slaven Bilic söylesin:  “Türkiye’de temel problem şu: Bilgili insanların yetkisi yok, yetkililerin de bilgisi yok...”

             Sağlıklı ve spor dolu günler  diliyorum

           

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi