Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

BEN ve BİZ OLMAK yada TEŞKİLATÇI OLMAK, Bütün mesele bu!...

BEN ve BİZ OLMAK yada TEŞKİLATÇI OLMAK, Bütün mesele bu!...

 

 

 

Dün sizlere Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın İlçe Başkanı Mehmet Köse ve yönetimini ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerini ilettiğini açıklamıştım.

Bu yazımda Yılmaz’ın teşkilatçılık konusunda bazı kısa konulara değindiğini yazmış ve teşkilatını tanımayan, teşkilat ile birlikte hareket etmeyenlerin mutlaka geldikleri mevkiden aynı hızla geri gideceklerini dile getirmiştik.

Sanki bu konuşmaları Yılmaz söyleyip biz yazıya dökerken, Yılmaz’dan sonra aynı şekilde AK Partiyi ziyarete gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç ‘in de Çarşamba’ da teşkilatçılıktan bahsetmesi akıllarda soru işaretleri oluşturmaya başladı.

AK Parti evet, teşkilatçılığı ile 10 yıldan bu yana iktidarın değişmez ve alternatifsiz tek partisi konumunu sürdürüyor.

Ama siyasetin bir de kirli ve unutulan yönü de mevcut.

Siyasetin hastalığı BEN’lik bulunduğu makam ve mevkiye girdiği anda durum anında değişiyor.

İyi hatırlıyorum. 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’de 8 aday adayı vardı. Bu aday adayları arasında mevcut başkan ve bir iki isim daha BEN değil, BİZ olacağız diyerek adaylık için yarışmıştı.

Bu BEN’likten projelerini ve düşüncelerini daha iyi yansıtan başkan aday olmayı başarmıştı.

O günleri çok çok iyi hatırlayanlardanım. O günlerde İlçe teşkilatı yek vücut Ersin Yılmaz için bastırırken ( bunu birkaç kez yazdım kusura bakmayın) biz ısrarla Hüseyin Dündar aday olacak demiştik.

O günden sonra BİZ kelimesini her platformda kullanan AK Partililer yıllardır BİZ’ oldukları, teşkilat olarak BİR oldukları için, kısır çekişme, makam, mevki kavgası olmadığı için bu günlere kadar gelebilmiştir.

Kaldı ki 23 Kasım sonrasında bazı yaşananlara AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse ve ekibi o kadar dik durmuşlar ve mücadelelerini o kadar teşkilatçılıklarını ön plana çıkartarak vermişlerdi ki bir an olsun Genel Merkezin ablukaya alınmasına rağmen teşkilatçılık ve BİZ olanlar kazanmıştı.

Bu aslına bakarsanız yaşatılanları yaşatanlar için TOKAT gibi cevaptı.

Çünkü dün kendi yaptığını doğru diyerek konuşan savunanların bu gün aynı işleri HATA- YANLIŞ bahaneleri ile ortaya çıkartmaya çalışmaları BİZ’likleri de değil, BENLİKLERİNİN ön planda olduğunu göstermeye yetmiş ve artmıştır.

Bu yaşananları bırakın Çarşamba- Samsun hattının duymasını taa Ankara’da, İstanbul’ da bile sağır sultan duymuştu.

İşte gelen iki Belediye Başkanı…

Birisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz…

Bir diğeri Canik Belediye Başkanı Osman Genç…

Her ikisi de TEŞKİLATÇILIĞA ve BİZ olmaya yer verdi.

Kazanan yine kendileri oldu. Çünkü tüm ilçe teşkilatı TEŞKİLATI tanıyan ve destekleyenleri bizde destekler ve yanında, arkasında yer alırız diyerek cevapladı.

Bakalım gelecek günlerde BİZ olmayı unutup BENLİKLERİNE KAPILANLARA TOKAT gibi bir cevap olacak mı?

Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Yani ya BENLİKLERİNİ KAYBEDENLER, ya da TEŞKİLATÇI olup, teşkilatı ile hareket edip BİZ olanların mücadelesinin ilk raundunu İBZLER kazandı. BEN’LİK sahipleri unutulmaya ve bulundukları yerleri kaybetmeye, piyasada ad ve namları anılmamaya başlandı bile.

Bizden bir kere daha uyarması!.  Gelin BİZ ve BİRLİK olalım…

Ne dersiniz?

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi