Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Parti’nin sırrı “Teşkilatçılık ve başarı”ymış…

AK Parti’nin sırrı “Teşkilatçılık ve başarı”ymış…

 

Dün Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Gerçekten de büyük bir jest olan bu ziyarette Yusuf Ziya Yılmaz’ın Başkan Köse’nin makamında yaptığı konuşmasında bir ara gözleri dikkatimi çekti.

Başkan Yılmaz, Başbakan Erdoğan hakkında iyi dilek ve temennilerde bulunduktan sonra rahmetli Aydın Menderesin vefatını dile getirdi. Allah’tan rahmet diledikten sonra anlattıkları bir ara beni bile çocukluğuma götürdü.

Başkan Yılmaz dedi ki: Adnan Menderes idam edilirken tarihi köprü üzerinde hiç unutmam destan denilen kağıtlara yazılmış yazıları yanık sesleri ile kendi usullerince bazı insanlar ağlayarak okur ve onları satardı. O okunan destanları dinlemeden, etkilenmeden, yüreği sızlamadan köprüden kimse asla geçemezdi dedi.

İşte o an gözlerinde ki parıltıya dikkat ettim. Bir ara duygulandı.

Sanırım ki o eski yaşadıklarını, duyduklarını, çocukluğunu hatırladı ve bir an Çarşamba’da olmanın heyecanını ve sevincini yaşadı.

Evet, o destan denilen yazıların satışı benim çocukluğuma kadar sürdü. Hem de çok iyi hatırlarım. O destanlar hep acı, ayrılıklar sevda çekenler, kavuşamayanlar, askerler üstüne yazılmıştır.  Sonra Menderes’in asılma haberlerini halkın onu asamazlar, onu melekler koruyor diyerek bizlere çevremizde ki insanlar birbirine anlatırdı dedi.

Evet, işte herkesin çok fazla göremediğini söylediği Başkan Yılmaz, belki de bir fırsatını buldu ve Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse’yi ve yönetimini ziyaret ederek yeniden seçilmesi nedeni ile kutladı, hayırlı olsun temennilerini iletti. Dikkatimi çeken çocukluğunu anlatırken yaşadığı Çarşamba hayalleri ve yaşadıkları idi.

Ama o artık büyükşehir’in büyük başkanı idi. Ve kendisini toparlaması gerekirdi ki kimseye çaktırmadan toparlandı ve ilçe yönetimine birlik ve beraberlik, daha fazla hizmet çalışmaları hakkında bilgiler vermeye devam etti.

Kahvaltı salonunda ise gerçekten de tam bir aile ortamı içinde kahvaltı yapıldı. Orada da aile içinde sohbet ve kahvaltı ortamı yaşandı. İlçe Başkanı Mehmet Köse’ye, teşkilatçılığın, birlik ve beraberliğin önemini anlattı ve dedi ki. AK Parti birlik ve beraberliğini muhafaza ettiği için, ayrılık gayrılık yaşamadığı ve yaşatmadığı için bu gün halkın en güvendiği ve sevdiği parti konumunu sürdürüyor. Sizler de burada bunu başarmış olmanın semeresini ve ödülünü ikince kere seçilerek almışsınız. Demek ki teşkilatçılığınız, çok iyi, birlik ve beraberliğiniz çok iyi. Bunu delege ve partililer ve halk bir kere daha onaylamışalar. Ne güzel.

AK Partili olmak demek birlik içinde bulunduğu görev yerini daha güzelleştirmek, kavgasız, gürültüsüz ve teşkilatı ile bir olanlar olduğu sürece başarılı olmak demektir. Sizler bu bütünlüğü, birlik ve beraberliği, teşkilatçılığı Çarşamba’da mükemmel şekilde yaşattığınız için başarılı olmuşsunuz. Bunları başarmanız nedeni ile de ayrıca başkan seçilmenizin dışında kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Allah utandırmasın diyerek konuştu.

Demek ki teşkilatı tanımayan, bilmeyen, teşkilattan başka işlerle muhatap olup, bulunduğu ortam dışında hareket edenlerin kaybetmeye mahkum olduğunu unutmamak gerekirmiş.

Sonra, Başkan Köse’nin akşama kadar yüzünde ki gülümseme şimdi daha iyi anlaşılıyor. Birlik, beraberlik, teşkilatçılık ve misafirperverlik. Hem de sade ve şaşasız bir şekilde olunca böyle oluyormuş. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ve Başkan Köse’yi de ben tebrik ediyorum. Teşkilat, birlik ve beraberliği böylesine perçinledikleri, memleket sevdasını hiç unutmadıkları için…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi