Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Başkan Yılmaz'ı hiç böyle görmedim...

Başkan Yılmaz'ı hiç böyle görmedim...

Hizmet, görev aşkı bu olsa gerek!... Yağmurlu bir günde Ayvacık' taydım... Haber adeta ayağımıza geldi. Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur'un yıllardır çırpınışları, İlçenin turizm alanına alınarak ayağa kalkması adına Erbaa- Taşova,- Ayvacık yol çalışmasının yanı sıra, İlçe merkezinde ki doğa güzelliklerini yanı sıra bir de tesisleşme için mücadelesi...

Başkan Belur belki Ayvacık gibi nüfusu küçük, ödeneği kıt bir ilçe de sıkıntısı had safhada iken, 2014 yılında ki Büyükşehir yasası ile  adeta yeniden doğdu.

Başkan Belur ve Ayvacık sanırım, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'la, Başkan Belur, ahenkli ve bire bir çalışma, hizmet aşkını birleştirdi.  İlçe de mükemmel tesisleşmenin ilk ayak sesleri gelmeye başladı.

Geçmiş Yıllarda Ayvacıklı bir iş adamının güzel yatırım ve çalışmaların yanı sıra şimdi de Başkan Yılmaz'ın yılmaz turizm mücadelesi birleşti. Engel tanımayacak gibi. Gibisi az alev gibi yanıyorlar...

İki yıldır köy (mahalle) yolları sıcak karışımlı ve beton asfalt çalışması ile çoğu çözüme kavuşturulmaya hızla devam edilirken, Turizm alanında ki mücadeleleri görülmeye değer...

Ve dün ayağımıza gelen haber bu oldu. Başkan Yılmaz ve daha sonra da ekibe Samsun Valisi İbrahim Şahin katıldı.

Turizm için herkes söz birliği yapmıştı ancak görünen o ki; bunca yatırım ve mücadeleye ayak uyduramayanlar vardı. Başkan Yılmaz yatırım ve 2016 yılı içinde yapılacak çalışmaları dinlerken,

birden bire mikrofonu eline aldı ve adeta kükredi. Söyledikleri şaşkınlık yarattı.

Başkan Yılmaz; Ayvacık' ta yüksek mahallelerde bir şeyler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ama İlçe merkezinde hayatı değiştirmemiz gerek. Merkezde bir turizm hedefimiz var. Bunun için de alt yapı ve bazı tesisleri acil tamamlamamız şart. Bu vesile ile Turizm bölgesi olmaya namzet Ayvacık'ımıza motor getirdik gölde gezi düzenliyoruz. Yetmiyor daha büyüğünü getireceğiz. Bazı yapımına başladığımız tesisler var. Mesela bir Sevgi Cafe misali bir toplantı ve insanlarımızın gelip gezip dinleneceği mekan olmalı. Ama sizler bir yıldır bitiremediniz. Bu çalışmaları bu Temmuz ayına kadar bitirin. Bitiremezseniz bir daha bu işler bitene kadar gelmeyeceğim. Bu işleri ne yaparsanız yapın bitirin" şeklinde sert ve çok ciddi bir çıkış yaptı.

Salonda ki Büyükşehir görevlileri adeta buz kesti. Herkes şoka girdi bir süre suskunluk sonrası projeler konuşulmaya devam etti.  Bu sözler ne demek?

Başkan Yılmaz kısaca duruşu ile diyor ki; "Hakkımda kim ne derse desin ilgilenmiyorum. Hizmet için gece gündüz demeden tüm ilçelerimizin dertleri ile halleniyorum. Benim boş laf ve geçirecek vaktim yok. Memleket ve insanlar yatırım ve hizmet bekliyor. Bunun için yırtınıyorsam ve sizleri de bana yardımcı olmanız için buradaysanız görevinizi yapın. Yapmayanla işim yok" diyor.

Konu ve sıkıntı anlaşıldı. Herkes görevini yapacak. O kadar saldırı içinde her şeye göğüs gererek mücadele veren Başkan lafa değil icraata bakıyor.

Şimdi Ayvacık' ta Başkan Belur belki de ilk kez bu kadar mutlu. Olmaması şaşırtır.  

Çünkü Başkan Yılmaz, turizm alanında ilçeyi şaha kaldırmak, hayatı değiştirmek için; Terice deresinde yapılan oyun sahası, spor kompleksi gibi mükemmel bir alanın yanı sıra ilçeye Sevgi Cafe tipi bir toplantı merkezi yapılacak. Turizm alanı için gerekli olan Otel konusunu dahi en ince detayına kadar düşünüyor.

Bu ahenge ayak uyduramayanın görünen o ki, yerinde kalması imkansız.

Adını her gün lekelemeye, karalamaya uğraşanlara inat, kulaklarını tıkayıp görevim Samsun ve İlçelere hizmet yapmak. Bunun için kimsenin gözünün yaşına bakmam mesajını net ve sert şekilde verdi.

Bir yanda başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçesini turizm cenneti ve şaha kalkmış modern ilçe yapmaya çalışan iki başkan.

Başkan Yılmaz ve Belur, Samsun'u ülke de adından söz ettirecek çalışmalara imza atmaktan başka düşünceleri yok.  

Artık Başkan Yılmaz'ı karalamak için yırtınanlar sanırım konuyu daha iyi anlamışlardır. Yatay, dikey, ihale muhabbetleri ile çamur atanlar klavye kuşluğunu bir yana bırakmak zorundalar artık. Bu başkanın kendi yanında çalışanlarını bile umursamıyor.

Dedim ya!: Yatırım, hizmet için söz vermiş onun için yanıp tutuşan başkanın ucuz klavye, ucuz reklam hayalleri için uğraşmaya vakti de niyeti de yok.  Çamur at izi kalsın muhabbeti bitti uyanın artık?

Sizin safsatalarınıza memlekette hizmet aşkı ile yananlar görülüyor ki; abuk subuk lafları hiç birisi  "TINLAMIYOR". Duyun ve utanın.

Gözlerimle görmesem, kulaklarımla dinlemeseydim inanmazdım. Ama şakası yok başkan Yılmaz'ın.

Ne dedi son bir kere daha hatırlayalım: "Bu işler bitmedikçe bir daha Ayvacık'a gelmem."

Yani ben gelirsem, siz gelemezsiniz. İşinizi adam gibi yapın. Mesaj net...

Dedim ya!. Başkan Belur'un artık sırtı yere gelmez. Başkan Yılmaz gibi bir isimle sırt sırta verdiği sürece ilçenin yatırım, hizmet ve şaha kalkmasının önünde hiç bir engel yok. Kim ne derse desin.

Kendini kral sanan ve Başkan Yılmaz' a ihtiyacım yok tribine girip yerine göz dikenlere duyurulur.

Anladınız mı artık klavye kuşları...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi