İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR YÜKSEL YILDIRIM GERÇEĞİ (7)

BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR YÜKSEL YILDIRIM GERÇEĞİ (7)

Denilebilir ki nedir bu Yüksel Yıldırım merakı ve futbolla ilgisi ne ….Bir hemşehrimizim olağanüstü bir Başarı öyküsünü Samsunspor maçlarını seyretmeye gelen herkesi bilmeli ve dahi her gencimiz gelecek adına bir planlama yapıyorsa bu hayattan ders almalı.

Birileri yol açtı ve yükseldi gibi basit ifadelere hapis etmeden ticari başarı ve 5 yılda Süper lige çıkma başarısı küçümsenemeyecek bir başarıdır.

6 yazıda kuşa çevirerek paylaştığım anılarında bile hala dur durak yok Yüksel Başkanda….

O yüzden çok kıymetli buluyorum….devam edelim ….

Liman Sektörüne Bir Girdi, Pir Girdi Sedef ve Alemdar limanlarını alarak kurulan YILPORT ile limancılığa girdikleri ilk yıl konteyner limanını büyütmek için çalışma başlattıklarında kimse inanmıyordu. Ne de olsa körfezdeki küçük bir limandı. İki liman birleştirilerek önemli bir liman yaptılar.

Ardından Yarımca’da Rota Limanı YILPORT’a katıldı. 2012 yılında İş Bankası’ndan GEMPORT’u satın aldılar. 2004 yılında ilk adımı attıkları YILPORT ile limancılıkta 2016 yılı sonunda dünyanın en büyük 13’üncü konteyner limanı operatörü haline geldiler.

Toplam limancılıkta ise dünyada ilk 10 içinde ve 8 ülkede 20 liman ve 6 kara terminalinin sahibi. Limancılıkta dünyanın en hızlı büyüyen konteyner operatörü...

Limancılıkta elde edilen büyük başarının altında ise Yüksel Yıldırım’ın 1988 yılında ABD’de Japon firmasında elde ettiği bilgiler, beceriler ve vizyonu şirketlerine taşıması var. ABD’de gördüğü ve öğrendiklerini Türkiye’deki limancılığa uygulayarak Dilovası’nda, İzmit Körfezi’nde yarattıkları farklılaşmayla adeta limancılıkta yeni bir sayfa, yeni bir çığır açtı. Ve o yıllardan beri herkes YILPORT’u örnek alarak konteyner operatörlüğünde büyümeye çalıştı.

5 Kıta, 49 Ülke, 6 Holding, 200 Şirket Yıldırım Holding 2004 yılından bugüne kadar satın alma, modernizasyon ve iyileştirme projelerine 5 milyar ABD dolarının üzerinde yatırım yaptı.

O Avrupalıların “Çılgın Türk” dediği bir yatırımcı. 2011 yılından itibaren dünyada denizciliğe yön veren “En Etkili 100 Adam” arasındaki tek Türk. Dünyada liman konteyner işletmeciliğinde dünyanın ilk 10 işadamı içinde 8’inci.

Kromda dünyanın en güçlü 3 adamından biri. Shechtman Uluslararası Liderlik Ödülü’nü (2017) kazanan ilk Türk işadamı.

Şirketlerinin sadece adları bile bir yazı konusu,Yüksel Başkandan alınacak çok ders var Şehrimiz,Fubol ve Ticarete

meyleden gençler adna .

Devam edeceğiz Sağlıklı ve Spor dolu günler diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi