İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR YÜKSEL YILDIRIM GERÇEĞİ

BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR YÜKSEL YILDIRIM GERÇEĞİ

Yıldırım, 2018-19 sezonu öncesinde kulübün eski başkanı İsmail Uyanık ile birlikte maddi zorluk içerisinde bulunan Samsunspor'u yönetmeye talip olmuştur.

2 Haziran 2018'de yapılan genel kurul ile Samsunspor başkanlığına yeniden İsmail Uyanık seçilmiş ve kulübün şirketleştirilmesi kararı alınmıştır.

8 Ağustos günüyse Samsunspor Futbol Kulübü Anonim Şirketi kurulmuş, Yüksel Yıldırım ve abisi Ali Rıza Yıldırım'ın ortaklığında şirketin %67 hissesi Yıldırım Holding'e ait olmuştur.

Ancak Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım temmuz ayında çekilmiş ve %67 hisse Yüksel Yıldırım'a geçmiştir.

12 Kasım 2019'da İsmail Uyanık'ın yaptğı basın toplantısı ile şirketin yönetim kurulundan ayrıldığını, hisselerini ise devrettiğini açıklaması ile birlikte Yıldırım kulübün tüm hisselerinin sahibi olmuştur.

Yüksel Yıldırım günümüzde Samsunspor Futbol Kulübünün tek sahibi ve aynı zamanda yönetim kurulu başkanıyken 20 Şubat 2020 tarihinde Samsunspor Kulübünün de başkanlığına seçilmiştir.

Bu 5 yılda Samsunspor’umuzda hoca olarak Taner Taşkın,İsmet Taşdemir,İrfan Buz,Ertuğrul Sağlam,Mehmet Altıparmak,Fuat Çapa,Bayram Bektaş ve son olarak Hüseyin Eroğlu ile çalıştı.

Bu 5 yılda onlarca sporcuda kulübüme geldi gitti. Her yılına şampiyonluk ve Süper ligi hayaliyle başladık fakat 2022-2023 yılında bu hayalimizi gerçekleştirdik.

2018-2019 sezonu öncesi Samsun Valimizin öncülüğünde ayakta tutulmaya çalışan takımımız maddi açıdan çok zor günler geçiriyordu.

Yüksel Başkan takıma sahip çıkmamış olsaydı bu gün alt liglerde olmamız kaçınılmazdı.

Bu sahip çıkışın mimarı Yüksel Başkan kimdir nedir ne iş yapar ondan bahsedeceğim önümüzdeki yazılarda.

5 yıllık süreyi nasıl geçirdi ve nihayetinde başarıya nasıl ulaştı ondan bahsedeceğim önümüzdeki günlerde.

Samsunspor Süper lige çıktı ama göze hoş gelen bir futbol oynayarak bunu başarmadığı kanaatindeyim.

Futbolun profesyonel değil duygusal oynandığı ülkemizde kadro kalitesi bizden daha iyi olan Eyüpspor takımının düştüğü durum buna en güzel örnektir.

Açık ara ilk sırada ligi bitirmesi gereken Eyüpspor takımı play-off!a kalma hesapları da yapmaya başladı.

Devam edeceğiz inşallah sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi