Hasan TOPUZ

Hasan TOPUZ

ANKARA VE İSTANBUL NEDEN DÜŞTÜ? (2)

ANKARA VE İSTANBUL NEDEN DÜŞTÜ? (2)

MUHSİN BEY’İN ÖLÜMÜ İLE İLGİLİ SORUŞTURMALAR

On yıl olmuştu. Önceleri kaza deyip geçiştirilmek isteniyordu.

Lakin kaza değil, suikast olduğu ile ilgili deliller çoğaldıkça, kaza diyenler susmağa başladılar.  Onlardan biride, zamanın Ulaştırma Bakanı Binali Bey’di.

Kazadan kaza çıkarmayın diyordu.

O da artık susuyordu.

Kamuoyu’nun baskısı, BBP’lilerin konuyu daima sıcak tutması dolayısı ile Muhsin Bey’in şehadetti gündemden düşmüyordu. Ama bir türlü de sonuç alınamıyordu. Muhsin Bey’in hanımefendisi Gülefer hanım’a Allah sabır versin. Hükümetten adaletten şikayetlerini açıkca belirtiyordu. Mustafa Destici Bey, iki arada bir derede kalmıştı. Büyük Birlik Partili Alperenler Türkiye’nin her yanında Alperen Ocaklarında hızla saflarını sıklaştırıyordu.

Milli ve manevi değerlere sahip olan her genç Muhsin Yazıcıoğlu’nu idol olarak kabul ediyordu. Biz Büyük Birlik Partili’ler o gerçeği yakından biliyorduk. Öte yandan MHP karpuz gibi iki parçaya bölünmüş, İyi Parti kurulmuştu. Bizler MHP’yi iyi tanıdığımızdan bu bölünmeden bir sonuç çıkmayacağını iyi biliyorduk.

İşte yukarıdaki saydığım şartlar içinde 24 Haziran 2018’de Genel seçimleri yapıldı. MHP seçimden zarar görmeden çıkıyordu. ve Cumhuriyet İttifakı’nın karşısında CHP, İYİ Parti Saadet Partisiyle Millet ittifakı kuruldu. CHP ile HDP dirsek temasında olur.

Genel seçimler sonunda; Erdoğan %52’ye yakın bir oyla Cumhurbaşkanı seçildi. %52 oyun içinde %2 BBP’si oy vardı. Lakin AKP ve MHP o gerçeği görmek istemiyorlardı. 31 Mart mahalli seçiminde BBP’nin Türkiye’nin üçte birinde seçime girmesine rağmen bir milyona yakın oy alması gerçeği açıkca ortaya koyuyordu. Lakin Bahçeli ve Erdoğan ittifakta üçüncü bir ortak olarak Muhsin Bey’in Alperenlerini istemiyorlardı.

MUHSİN BEY’İN DEMOKRASİ MÜCADELESİ

Sevgili kardeşlerim;
Mesele tam bu noktaya gelmişken Muhsin Bey’in gelecek nesillere örnek olan mücadelesini hatırlayalım.
Muhsin Bey 12 Eylül 1980 öncesinin ünlü Ülkü Ocakları Başkanıdır. Dış kaynaklı 1980 darbesinde idamla yargılandı.7,5 yıl zindanda yattıktan sonra berat edip tahliye oldu. 1991 seçimlerinde MÇP’den Sivas Milletvekili olarak Meclise girdi.

Türkeşle aralarında siyaset yapmada derin ayrılıklar belirdi. Bir avuç arkadaşı ile MHP’den ayrılarak yeni bir siyasi hareket başlattı. Milli Mutabıkat metni yayınladılar.  Darbelere karşı mücadele edilmesi bilhassa belirtiliyordu. 1993 yılında Büyük Birlik Partisini kurdular. 1995’den sonra bir türlü hükümet kurulamıyordur. Erbakan’ın Refah Partisi en büyük parti olduğu halde Dış Güçler Erbakan’a hükümeti kurdurmak istemiyorlardı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun lideri olduğu Büyük Birlik Partisinin mecliste 7 Milletvekili vardı. Erbakan hükümetine güven oyu vereceğini söyledi. Darbecilere kafa tuttu.

Çok meşhur bir sözü dilden dile dolaşıyordu. “Milletine namlusunu çevirmiş tankları selamlayamam” diyor. Darbecilere ve dış güçlere meydan okuyordu.

Muhsin Bey’in ve BBP’nin demokrasi mücadelesi Türkiye’de iyi biliniyordu. MHP’nin ve Bahçelinin 28 Şubat dönemindeki demokrasi karnesi pek parlak değildi. Bütün ülkücü MHP’lilerin değil de Bahçelinin Muhsin Bey’e karşı bir tavır alışıyordu. İşte o yüzden Bahçeli BBP’sinin Cumhur ittifakında olmasına yakın durmuyordu.

AKP Başkan ve Cumhurbaşkanı ise gerek Bahçeli’nin etkisi ile gerekse Muhsin Beyin ölümü ile ilgili soruşturma başarısızlığının örtülmesi için Cumhur ittifakında uzak tutulmasını istiyorlardı.

DEVAMI YARIN

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan TOPUZ Arşivi
SON YAZILAR