ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

AMATÖR ANALİZ!

AMATÖR ANALİZ!

Geçtiğimiz hafta Bölgesel Amatör Ligi son buldu. Bazı takımlar sevindi, bazıları da üzüldü. Ama futbol sunucu belli olacak bir oyundur. Her türlü oyunların döndüğü bir oyundur. Ama biz skor sonucundan konuşalım. Samsun Süper Amatör Ligini zar-zor şampiyon tamamlayan Çarşambaspor bu sezon zorlu rakibi Samsun Yolspor’da Play-Out maçında sezonun flaş takımı Havza Belediyespor’u zorda olsa 2-1’le geçerek adını BAL’e yazdırdı. Bizde o maçtaydık. Yanımda BAL’de ve profesyonel ligde top koşturan dostlarım da vardı. Havza maçını analiz ettik. ‘Bu maçı Havza Belediyespor kendi eliyle vermiştir’ dediler. Maçta en az beş net gol pozisyonunu atamayan Havza Belediyespor takımı elindeki pastayı Yolspor’a hediye etmişti.

Sürpriz bir gelişmede Bölgesel Amatör Liginde 4. Grup takımı Sinop Spor’un BAL’e veda etmesi oldu. Play-Out maçında Sinop Ayancık Belediyespor’a yenilmesi oldu. Ayrıca bu grubun lideri Tokat temsilcisi Erbaaspor’un 3. Lige çıkması da önemli bir olaydır. Yıllardır 3. Lige çıkmayı hedefleyen Amasyaspor’da ligi 2. Tamamlayarak çıktığı play-out maçında Merzifon takımını yenerek kendi bölgesini yeniden 2016-2017 sezonunda BAL’de temsil edecek. Geçen sezon BAL’e veda eden Tokat temsilci Turhalspor’da yeniden BAL’e yükselmiştir. Geçen sezonun flaş takımı Termespor’da bu ligden düşen başka bir takım oldu. 2016-2017 sezonuna Sinop Ayancık, Çarşambaspor, Yolspor, Turhalspor gibi yeni takımlar mücadele edecek. Ayrıca Çorum’dan da bir yeni temsilci katılacak.

Kısa bir lig analizinden sonra uzun vadeli getirilen hocalarla devam edilecek mi?
Belediye Başkanı bu takımdan elini çekecek midir?
Bu takımı almak isteyen birçok isimleri biliyoruz. Acaba bu isimlere imkan tanınacak mıdır?
Gibi bir çok soruları sormak gereklidir. Bu takımın sırtında olan ve gündem oluşmayan, sorun ve sıkıntılar giderilecek midir? Şunu açıkça söylemek isterim. Bir takım da ikilemli idare olduğu sürece başarı olmayacağını geçmiş yıllarda yaşadık. Bir üst lig özlemi isteniyorsa planlı programlı bir çalışma şarttır. Ayrıca eskiyle ve geçmişle barışık olunmalıdır. İleride önüne çıkacak büyük engellerin kaldırılması gerekir.

Bu kulüp birilerinin egolarını tatmin yeri olmamalıdır. Bu işten anlamayanların da sadece parası var diye de buralara karıştırılmaması da çok önemlidir. Bizler yıllar önce bu kulübe az da olsa gelir getiren bir miras bıraktık. Ve ayrıldık. O zamandan bu zamana kadar bir arpa boyu yol alınamadı. Kulüp şeffaflaşamamıştır. Halka açık olmamıştır. Taraftalar küstürülmüştür. Bu takıma gönül verenler, hizmet edenler uzaklaştırılmıştır. Futboldan anlamayan idareciler birilerinin emriyle yönetime getirilmiştir. Artık bu ilçede bu tabunun yıkılması şarttır. Bunlar yapılmadığı takdirde bu takım başarılı olamayacaktır. Biz bunları hep yazdık, muhalefet olduk. Ve işte gerçekler ortada.

Biz söylediklerimizin arkasındayız. Yıllardır alt yapı dedik, şimdi yeni yeni oluşum oluştu. Bu takımın altyapısı yaz-boz tahtası gibi oldu. İşte yeni oluşum dikkat çekmeye başlamıştır. Birilerini korumakla hedefe varılmaz. Bu anlattıklarımın hepsi yaşanan gerçeklerdir. Bu gerçeklerden artık vazgeçilmesi lazım. Bu senaryolar devam ettiği sürece bu takım daha çok amatörde sürünür. ‘Balık baştan kokar’ prensibiyle yeni bir oluşum, yeni bir jenerasyon, yeni bir anlayışla bu lige başlangıç yapması şarttır.

Artık birilerinin emriyle, birilerine danışmadan kulüp idarede eden düşünceyle yola çıkılması şarttır. Bir memleketin kaderi bir ilçenin takımının geleceği, birilerinin egolarının tatmin ettiği yer olmaması ve inşallah seneye Çarşambaspor’u 3. Ligde görmek dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi