Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Parti’ye ‘Üniversiteli Başkan’ aranıyor- muş…

AK Parti’ye ‘Üniversiteli Başkan’ aranıyor- muş…

 

 

Evet, evet başlığı yanlış okumadınız. AK Parti İl Başkanlığına ÜNİVERSİTELİ başkan aranıyor.

Bunu hem de kim açıkladı biliyor musunuz?

Bu yıl Samsun İl Koordinatörü olarak görevlendirilen AK Parti Sakarya Eski Milletvekili Recep Yıldırım.

Yıldırım’ı artık Samsun’ da tanımayan kalmadı sanırım.

Oysa bizim AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’ de Çorum da Koordinatör Milletvekili.

Ama ne hikmettir Yeni, Yıldırım kadar prim yapamadı.

Sanırım Yeni 3. Dönemine girdiği için bir daha seçime girmeyecek ya ondandır. Yıldırım’ı gelecek seçimde Milletvekili görürsek şaşmayalım. Neyse konu dağılmadan dönelim. Yıldırım’ı Çarşambalı AK Partililer İlçe kongresinden çok iyi tanır.

Bizde işin gerçeği Çarşamba ve Ayvacık İlçe Kongrelerinde tanıdık. Özellikle Ayvacık İlçe kongresinde bizatihi çok çok kısa süre ayakta konuştuk. Hala verdiği sözü bekliyorum.

(Hani söz veren Milletvekili moda oldu ya. Bizimkisi ondan değil canııım yanlış anlaşılmasın. Bizde kaset falan yok. Ziyaret sözünü dedik)

Her neyse Yıldırım çok güzel hitabeti olan, ikna kabiliyeti yüksek bir isim.  Ama çoğu partili artık Yıldırım’ a ön yargılı bakmaya başladı. Çünkü çoğu partili Sakarya’ dan geldi Samsun siyasetini yönlendiriyor.  Tabanı çok iyi dinlemiyor, Genel Merkezi yanlış yönlendiriyor diyerek sitem ve tepki gösteriyordu ki. Samsun İl Kongresi öncesi yapılacak temayül yoklaması için geldi Yıldırım.

Geri dönüşü muhteşem oldu.

Çünkü Mustafa Acar, Osman Çetinkaya adaylıkları belliydi. Son aşamada Eski İl Başkanı Fuat Köktaş adı ortaya atıldı. Köktaş olmasa bile Erdoğan Tok olabilir mi bambaşka isimler mutlaka Çetinkaya’ ya rakip çıkartılacaktır.

“Köktaş aday değilim ama taban ve Genel Merkez ister ve görev verirse de görevden kaçmam. Biz bu partinin Samsun’ da kuruculuğunu, İl Başkanlığını yapmış en zor dönemeçte görev almış ismiyiz. Bizim kaçma lüksümüz, küsme lüksümüz yok diyor.”

Ancak bilinen köyde kılavuz istemiyor. Osman Çetinkaya ile aylardır birlikte ilçe kongrelerini yöneten Yıldırım adeta ayrılmaz ikili olmuş görünüyordu. Ve bu gelişi ile bir ilke daha imza attı Yıldırım ve İl Kongresi öncesinde bir fikir daha attı ortaya.

“ÜNİVERSİTELİ BAŞKN ARIYORUZ”

Buyur şimdi buradan yak.

İlkokul mezunu Milletvekili, Belediye Başkanı, İlçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri bulunan AK Partide birden bire “ELİT TAKILMA MODASINA MI GEÇTİ?”

Yıldırım bunu hiçbir şekilde izah edemez.

Edemeyecektir de.

Çoğu partililer bu haberle birlikte hemen başladı tepkiye.

Bu Üniversiteli aday bahane, Acar’ın, Köktaş’ın adaylık yolunu kesmek için oynanan bir oyun diyerek tepki gösterdiler.

Ama bildiğim ve öğrendiğim kadarı ile Köktaş Üniversite mezunu olmuş bile.

Yani Yıldırım’ a yıldırım gelen bilgi şimşekleri hatalı çaktırmış.

Anlaşılan Acar’ zaten aday olamaz, olsa da eski gücü yok diye gören Çetinkaya ve Yıldırım son anda ortaya atılan Fuat Köktaş sorununu da bu yolla çözmeye mi başladı. Bunu parti tabanı artık yüksek ses tonu ile konuşmaya ve hatta dillendirmeye bile başladı. Ki bu AK Partiyi Samsun’ da kaosa sokar. Bunu da kimse kaldıramaz ve temizleyemez.

Kısacası; Ama evde ki hesap çarşıya uymadı. Yani “ÇARŞI, HER ŞEYE KARŞI”

Sözün kısası ve özü şu: AK Parti İl Başkanlık konusu İlçe kongrelerine hiç benzemeyecek gibi görünüyor. Bu sorunu ne Yıldırım, ne Çetinkaya, ne bir başkası çözemeyecek görün de bakın.

Son sözü partinin kurulduğu günden bu yana olduğu gibi yine Başbakan Erdoğan söyleyecek.

Çünkü son dönemlerde yöneticiliğe gelen her kim olursa bilgi akışında hep kirli bilgilerle çıkış yapıyor.

Mesela bir yönetici bir kişiye ettiği öylesi bir itham vardı ki? Ama uzak ve yakından alakası yoktu.

Kısaca koskoca AK Parti yöneticisi o şahsa hakaret, aşağılama ve daha nelerde bulunmuştu ettiği ithamla birlikte. Çünkü haber ve konu YALANDI… Ve yalan ithamda bulunan da AK Partide koskoca bir yöneticiydi sözüm ona. Kirli habercilik ve işlerin sonu da kirli oluyor. Unutmamaları gerek.

Neyse şimdi Yıldırım da sanırım bir hatalı bilgilerle yola çıktı. Ama ilk olmadığı gibi son kazası da olmayacak gibi görünüyor. Samsun il kongresi öyle görünüyor ki sancılı ve yatalak şekilde olacak.

Hastayı ayağa ya yine Başbakan Erdoğan kaldıracak, ya da Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan.

Çünkü il siyasetinde her yer kirli ve yanlış bilgilerle, karalamalarla, şişirme dosyalarla Ankara’ya pompalanarak götürülmeye çalışılıyor.  O nedenle diyorum ki!

Koltuk ve makam hırsı ile lütfen hiçbir kimse Ankara’yı da kirletmesin.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi