Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Partiye CHP mi, MHP mi alternatif olacak merakı!

AK Partiye CHP mi, MHP mi alternatif olacak merakı!

 

AK Parti’ye Alternatif yok deniliyor ya!

Harbiden de muhalefet kendi kendini yemekten alternatif olamıyor. İyi bakın. Ne demişti AK Partili Bakan. CHP Kongreden kafasını kaldırıp Türkiye gündemine  bakmıyor her şeyi unutuyor!. CHP bu yolda emin adımlarla da ilerliyor.  CHP de yok Tüzük, yok Genel Başkanlık seçimiydi derken harbiden de Türkiye gündemine giremiyor. Böylece de kendi iç çekişmesinden ülkede halkın beklentilerini bir türlü anlamıyor, anlayamıyorlar. Sonra CHP’nin bu halinden AK Parti olarak başta Başbakan Erdoğan güzel malzemeler bulup bulup çıkartıyor. Yani muhalefette CHP her daim AK Partinin merdivenliğine devam ediyor.

Genel Başkanı da değişse fark etmiyor. Değişmesi için alternatif olması gerek ki bunun içinde kendi içinde ki cadı kazanının altını söndüremiyorlar. Bakın Atakum kongresi sonrasında 2011 seçiminden bu yana doğru dürüst ÇIT çıkartmayan Kalkavan bile ateş püskürdü. Ve olan oldu. 1 Nisan’ da yapılan kongre tıpkı 1 Nisan şaksı gibi İlçe Seçim kurulunca iptal edildi. Muhalefetin kaderi bu yani Kendi kendini yemekten halkı görememek… Bu adamlar 1 Nisan şakası gibi siyaset yapmaya devam ediyor bence. Ya sizce?

MHP’ye gelirsek;

MHP Kongrelerini ilçelerde tamamladı ama İl Başkanlığını yapabilmek için ortalık gittikçe kaynıyor.

Ama bir fark görünüyor şimdilik. Eski düşünceler, isimler yavaş yavaş Samsun ilde tarih olmaya başlarken en dikkat çeken ve her kesin sevdiği Hasan Aslan’ın adaylığını açıklaması. Hatta Eski Belediye Başkanı Hasan Aslan’ın adaylığını açıklaması sonrasında taban ister Özyer ve ekibinden olsun, isterse başkasından olsun sesini çıkartmadan kongreyi bekler oldu. Bu mesaj tabana da tavana da iyi bir mesaj oldu. Bu bir bakıma alternatif olacak tek parti biziz mesajı olarak algılanmaya da başladı denilebilir.

Tek sorun İl kongresinin yapılacağı gün ve akabinde mevcut tepede duran İlin güçlü isimlerinin delege, üye falan filan itirazı ve İl seçim kurulunca iptal edilip edilmeme korkusu. Bunlar olmazsa inanın MHP Samsun’ da gelecekte patlama yapabilir. MHP de de sanırım korku tünelinden taban ve tavan çıkıp etrafına bakarsa MHP iyi bir alternatif olur sanırım. Sizce de doğru değil mi?

Sonuç olarak AK Parti bunları iyi biliyor ve görüyor. Bu alternatif konusunda da en fazla MHP’ ye Başbakan Erdoğan yükleniyor. Ama CHP’ ye partinin her kademesinden bindirmeler devam eidyor ancak;

 Ama bunları göremeyen sanırım İl Başkanlığı sancısı yaşayan AK Partinin tavanın da. Koordinatör Recep Yıldırım geliyor bakalım toparlayabilecek mi?

Taban şimdiler de Osman Çetinkaya mı, Mustafa Acar mı yoksa bambaşka bir isim mi aday olacak merakında. Çünkü son bir iki yılda Başbakan Erdoğan sermayesini harcayan il teşkilatı artık o rüzgarı da yitiriyor.

Bu nedenle Köktaş aday değilim ama Genel Merkez görev verirse kaçmam. Bu8 teşkilatın kurucu başkanıyım ve Samsun’u yine eski ihtişamlı ve heyecanlı günlerine döndürebilirim diyor. Bu konuda bazı çevreler Köktaş Genel Merkezden ambargolu diyor ama AK Parti her seçim sürecinde farklı tavır takınarak herkesi ters köşeye yatırıyor.

İl Başkanlığı kesinlikle maddi ve manevi ve etrafı güçlü isimlerden oluşturulursa mutlaka ama mutlaka Köktaş’ı da Samsun’ a kazanır gibi görünüyor.

Köktaş ben aday değilim dese de,  Erdoğan Tok gelebilir denilse de en iyisini Genel Merkez biliyor.

Koordinatör Yıldırım ilçelerde başarılı mı sorgulamak bize düşmez ama İl Başkanlığı bambaşka bir olay. Çünkü İlçeler de ve İl genelinde görülüyor ki AK Parti Belediyeleri ile Teşkilatların Ülke genelinde olduğu gibi sorunlar ayyuka çıkmaya başladı. Bunları toparlayıcı ve eski günlerde ki gibi yek vücut çalışacak kadroların mutlaka yeniden getirilmesi gerekiyor.  Sanırım o da bunları net görecektir. Birilerinin etkisinde kalmaz ve tek AK Partinin geleceğini garantiye almak istiyorsa.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi