Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Partide suçlu yine AK Partili, şimdi rahat mısınız?

AK Partide suçlu yine AK Partili, şimdi rahat mısınız?

AK Parti de kavga büyüyor?. Her şeyi Belediye Başkan adayını açıklamada gecikme başlattı. Eski İlçe Başkanı Mehmet Köse Belediye başkan aday adaylığı için istifa etti. Beklemeye başladı. Başkan Dündar zaten görevinin başında ve çalışıyor.

Sonuçta günlerdir Köse mi, Dündar mı soru ve merakı aldı başını gitti. Ve bu arada İlçe Başkanı kim olacak polemikleri de alttan alta konuşulurken, Cumartesi günü hiç ortada adı o güne kadar hiç anılmayan, Anıl Seyfi Arslan'ın atanması ile Çarşamba siyaset piyasası fena karış-mış. Aslına bakarsanız ilk gün tepkiler vardı ama çoğu partilinin görüşü şu olmuştu. Anıl Seyfi Arslan'ın atanması parti teşkilatında ki bölünmeyi toparlamış oldu iyi de oldu söylentileri başlamıştı. Ama geçen süre içinde her ne oldu ve yaşandı ise birden ortalık karıştı.

Dün olay gündeme sosyal paylaşım sitesinde birilerinin bir anda AK Parti İlçe teşkilatında istifa etmeyecekler polemiğine dönüştü. İşte o noktada kaos, kargaşa ve dedikodular Samsun' a kadar ulaştı. Şimdi ortalık toz duman. Temizleyin temizleyebilirseniz pisliği...

Bu konuyu artık ne İl Başkanı Köktaş ve yönetimi ne de Milletvekilleri temizleyemeyecektir. Bu konuyu bu hale getiren Genel Merkez düşünmeye başladı bile sanırım. Düşünmelidir de.

Bizim için kim İlçe Başkanı olmuş çok önemli değil. Çünkü gazeteci muhatabını bir şekilde bulur. Birileri seçer, atar ve makama oturtur bizi hiiç ilgilendirmez. Haberimize bakarız ve Çarşamba' da haberi ilk yapan birisi olarak da duruşumuzu ve fikriyatımızı zaten ortaya koyduk bile.

Ama nedense özellikle seçilmiş yönetimin kendi rızaları olmadan görevlerinden  alınmalarından kaynaklanıyor- muş. Eski İlçe başkanı istifa etmiş olabilir. Biz ne yaptık. Bu parti için canla başla çalıştık, Başbakanımıza layık uğraşlar verdik, mücadeleler ettik ve 2011 den bu yana adam gibi oylarımızı yükselttik. Mükafatımız görevden alınmak olamaz. Bu düpedüz hakarettir. Biz görevimizin başındayız. Başbakanımız ne diyor, "Seçimle gelen seçimle gider. Başka yolla gidenler darbe ile gider ki bu hukuk dışıdır. Bizim gönderilmemiz neyin darbesi ile oldu" diyerek tepki göstermekteler- miş. Şimdi buyurun beyler cenaze namazına. Çıkın bakalım işin içinden çıkabiliyor musunuz? Ektiğinizi, ettiğinizi gördünüz mü?. Makam uğruna, koltuk uğruna AK Partiyi ne hale getirdiniz. Bu partiye bunu yapanlar huzurlu mu? Bence olmamalıdırlar.   

Her neyse bize göre İlçe Başkanı belli. Ancak, İddialara göre yöneticiler Anıl Seyfi Arslan adına tepkiliymiş ve bu tepkiler adı taa Samsun duyulmaya başlamış. Bence Anıl Seyfi Arslan şahsına tepki yanlıştır. Teklif getirenler düşünmeli bu durumu. Koca partiyi nasıl bu hale getirdiler. Başkan Arslan adını kimsenin yıpratmasına hakkı yok.

Bu nokta da yine Ersin Yılmaz'ın sözü aklıma geliyor.  "Geçmişini tam bilmeyen varsa siyasete girsin". Çünkü siyaset öyle melanet bir uğraş ki (meslek değil) sevilecek hiç bir yanı da yok. İnsanlar hakkında olmadık, işitilmedik iddialar anında gündeme bomba gibi düşüyor. Akrabalarınız çoğalır, zenginliğiniz, fakirliğiniz, medeni ilişkileriniz bile ortaya saçılır. Bazen hiç ilginiz olmayan ilişkileriniz bile olur ki siz bile şaşırırsınız. Bütün bu yaşananların baş sorumlusu bence İl Yönetimi ve Genel Merkezdir. İl Yönetimi kendi içinde ki çekişmeleri bitiremeyince herkes kafasına göre hareket edince, Genel Merkez de ayak uydurdu. Gelin çıkın işin içinden şimdi.

Bakalım Genel Merkezden kim gelip Çarşamba' da kapı kapı dolaşıp oy isteyecek. AK Partiyi bu hale getirmeye hiç kimsenin hakkı yok dedik ya!. Ancak, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanını açıklamadan evvel İlçe Belediye Başkanlarını açıklasa idi sorun yoktu.  Siz il'i açıklayın, İlçeleri adam yerine koymayın bakın başınıza neler geliyor.

Yok İlçe teşkilatını görevden alamazsınız. Her geçen saat yok seçimle gelen seçimle gider muhabbetleri ve dahası da olacak gibi. Bir deli bir kuyuya bir taş atar kırk akıllı çıkartamaz. Bu gidişatın sonu hüsrana doğru yöneliyor.

Oysa iş o kadar çok kolay ki. Mesela;  Çarşamba' da adayınız Hüseyin Dündar ise onu, değil Köse ise Köse'yi hiç biri değil Ercan Albayrak, Ersin Yılmaz, Nihat Soğuk ise her hangisini açıklayacaksanız açıklayın olsun bitsin bu iş. Vakti her geçirdiğiniz bırakın günü, saat AK Parti teşkilatlarında bölünme ve dağılmaya neden oluyor. Kim ne derse desin. Birileri AK Partiye yarar değil zarar vermek için adeta yırtınıyor. Bunu bulacak Genel Merkez artık değil çünkü bu hale onlar getirdi sorunu çözecek olan bence tek isim Başbakan Erdoğan...

Gerçekler ortada. İlçelerin Belediye adayını açıklamayan AK Parti her geçen saatten iyi bilin ki çökmeye, yıpranmaya ve yıkılmaya hızla götürülüyor. Bu gidişat hiç iç açıcı değil. Ben şahsım adına diyorum ki: AK Partiyi hiç kimse yıkamadı, bu partiyi yıkacak olan Genel Merkezde tabanı duymayan isimler, kendi iç çekişmeleri içinde boğulan Milletvekilleri ve en sonunda Samsun il yöneticileri (eski- yeni fark etmiyor) ile ilçe yöneticileri ve bazı Belediye Başkanlarıdır. AK Partinin ayakta durması adına artık milleti kandırmayı bırakın icraata geçin herkes rahatlasın. Suçlu aramayın, suçlu kendinizsiniz beyler... AK Partiyi yine siz AK Partililer  makam, koltuk uğruna yıkıyorsunuz. Şimdi çok rahat mısınız?.

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi