Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Parti Siyaseti bıktırdı

AK Parti Siyaseti bıktırdı

Siyasi arena kaynıyor. Hem de fokurduyor. Bu noktada biz temkinli ve sessizce yaşananları izliyoruz. AK Parti siyaseti büyük çıkmaza girmiş gibi.

AK Parti de herkesin dilinde dolaşan, 2009 yılında seçimlere 5-6 ay kala Hüseyin Dündar'ın adaylığının açıklanmasına rağmen, bu seçimde hala hiç bir adayın adının açıklanmamış olması sıkıntıyı daha da arttırdı.

Peki aday neden açıklanmıyor?  Soruları artık parti teşkilatında olsun, Halk arasında olsun BIKKINLIK ve BEZGİNLİK getirdi. Kim çalışacak soruları gelmeye başladı bile. Kimin çalışacağı bizi ilgilendirmiyor ama halkın sokakta HALA MI AÇIKLANMADI, NE OLUYOR? soruları bizi de sıktı.

Yeter artık açıklanacaksa açıklansın. Kim aday gösterilecekse gösterilsin. Bu durum kimsenin değil sadece halkın moralini motivasyonunu bozuyor.

Muhalefet en güçlü rakibinin olmaması nedeni ile ne yaparsa yapsın haz duymuyor. Vatandaşlar kim ne vaatlerde bulunacak, kim bize daha yakın onu görmek istiyoruz diyor. Kaldı ki çoğu aynı fikirde. Cemaat Operasyonu AK Partiyi, AK Parti adaylarını açıklamayarak HALK'ı canından bezdirdi. Bu gün açıklanacak, yarın açıklanacak muhabbeti aldı gidiyor.

Ama işin garip tarafı, Samsun' da ki siyasetçiler kasaya fena taktı.  Bir kasa muhabbetidir aldı başını gidiyor. Millet deveyi hörgücü ile götürmüş kimsenin umurunda değil. Ama nedense bir ilçe de kasa, diğer ilçe de bilmem ne iddiaları ayyuka çıktı.

AK Parti Genel Merkezi hakkında şaibe olanları, cemaatle ilişkili olanları temizleyecek onun için yırtınıyor, çalışıyor en doğru kararı veriyor - vermeye uğraşıyor derken, açıklanan isimlerin büyük hayal kırıklığı yaşatacağı  çok belirgin. AK Parti için bu seçim var olma ya da yok olma mücadelesine döndü.

Bu seçimde AK Parti yurt genelinde % 43 üzerinde oy alırsa Genel seçimlere güçlü girer.  Ama alamazsa Genel seçimler çok büyük tehlikede demektir. Bunu da Parti Genel Merkezinin kapılarını dışarıya kapatıp çalışma yapan, bir kaç bilgi kuşunun getirdiği ile aday açıklamasına hazırlanan kişiler sağlayacak.

Görün bakın.

CHP ve MHP'yi Genel Merkezde ki yılların siyaset kurdu sayılan ama tabandan, halktan uzak bi haber, kopuk  yaşayan halka tepeden ve odalarından telefonla teşkilat yönettiğini sanan Genel Başkan Yardımcıları ve Vekiller bitirdi. AK Partide de bunlar artık yaşanmaya başladı bile. Hele hele görünen o ki birlik ve beraberliği sağlayalım egosuna düşen kişilerin ahbap çavuş ilişkisi, yıllar önce ki dostluklara güvenerek aday belirlemesi etkileyecek. Göreceksiniz AK Parti seçimlerde bu işlerin çok büyük acısını çekecektir.

Bunu tabanda herkes net görüyor.

Yaşananların nedenini hiç kimse ne Cemaat Operasyonuna, ne de başka hiç bir konuya bağlamaya hazırlanmasın. O Operasyonları millet zaten yeterince çözdü. Ancak AK Parti adaylık sürecini uzattıkça halkı, "BİZDEN Mİ KORKUYORLAR" düşüncesine yöneltti ki; bu da işleri kaosa ve karmaşaya sevk ediyor.

Aday listelerin bugün açıklanması bekleniyor ama Antalya Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'in twittır'ın da ki mesajında ki gibi Çarşamba'dan öteye gidip Ocak sonuna açıklanırsa; AK Parti artık % 38 i bile unutsun. Bunu şimdiden söylüyorum. Yaşarsak göreceğiz.

Çünkü gerilen, kaynayan bu halk kararını zaten vermeye başladı. AK Parti adaylarını alemi cihanın bildiği, tanıdığı ve sevdiği güçlü hangi ismi açıklarsa açıklasın bu sefer iş çok zor. Bu iyi bilinmeli...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi