İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

52 ORDU MAÇININ ARDINDAN

52 ORDU MAÇININ ARDINDAN

                 52 Ordu maçına Ordu’ya gittiğimizde Sporda gelişmelerden biri olan sahalarımızın bir başka örneği olan Ordu Stadyumunu beğeni ile gördüm ve tribünde İtfaiye Şube Müdürümüz İsmail İZGİ kardeşimle yerimizi aldık.İsmail Hocam Futbolcu,Antrenör,İdareci olarak Çarşambaspora hizmet geçmiş ve fikirlerinden istifade ettiğim kardeşimdir.

                İlçemizde 11 yıl Polis memuru olarak görev yapan ve şimdilerde Ordu İlimizde çalışan Sezai SEVİNÇ kardeşimizle maçta hasret giderme imkanı bulduk,oda iyi bir Çarşambalı ve Çarşambasporludur.

                Keşke tesisleşmede attığımız adımların karşılığı oynadığımız futbolda da görülebilse Türkiye’de .

                Özkan Başkan cezası nedeniyle yine tribünde yerini alamadı onu temsil eden Ersin SANDIKÇI Başkan tribündeydi.Çarşamba’dan gelen 25 kişi kadar idarecimiz ise protokol tribününde onlara ayrılan yerde  yerlerini almıştı.

                Önce Futbol sonra Tribün olayları diyelim ve devam edelim ; Çarşambaspor Kemal Sabri Bayraktar dışında ideal kadrosuna yakın biri dizilişle sahadaydı.

                Kadir  Kalede her zamanki gibi zamanında ve yerinde müdahaleleri gerçekleştirdi.Defansta Safa, Burçak, Enver ve Ozan yer alırken orta sahada Mert,Doğancan,Mustafa,Ahmet,Cemal ve ilerde Muhammed dizilişi ile sahadaydık.

                Artık kalan maçlarda iyi futboldan vazgeçtik ve skor odaklı bakmaktayız.

                Ordu takımı tam bir takım ve gruplardan 2.lige çıkmayı hedefliyorlar belli.

               Pas alışverişi ,pres yapışları,gol noktasında yapmak istedikleri belli bir şablonda oturmuş vaziyette.

              Daha farklı bitecek bir ilk yarı skor olmasına rağmen kötü bir oyunla 1-0 soyunma odasına girdi takımımız.

             Devre arasında ASFK Başkanı Şenel AYDIN ve TÜFAD Başkanı Hakkı BAYRAK la görüştük hepimiz kötü oynadığımız noktasında fikir birliği içindeydik

             İlk yarıda tesadüfen oluşan bir pozisyonda gole yaklaştık,Mustafa’nın 3 kişinin arasından çıkarak götürdüğü pozisyonda rakip defans epeyce bunaldı onun dışında da bir şey üretmedik.

         İkinci yarı yine ilk yarı gibi başladı ve 52 Ordu takımının dört dörtlük hücumunda golü yedik ve 2-0 oldu maç.

         Artık Ümitsiz olduğumuz bir zaman diliminde bir karambol pozisyonunda ceza sahasında olan karışıklıkta golün kaleye girip girmediğinin tartışmaları arasında yan hakem golü verdi ve orta hakem ona uyunca   60 dakikada suni teneffüsle hayata döndük.

        Ordu takımı yine yüklenmeye devam ederken maçı biraz dengelemeye başladık.Golü yine kovaladılar ,aradılar…..

        Ordu takımından ikinci yarı transferimiz benimde beğendiğim oyuncularımızdan Doğancan maç içerisinde futbolun tüm gereklerini yerine getirdi,sinirlendirdi,sakinleştirdi,tahrik etti ve takımını diri tuttu ve 70 dakikada çok uzaklardan attığı bir şuttan gördüğüm kadarıyla Ordu takımından bir oyuncuya temasla golü bulduk.

       Kötü oynarken puan almak böyle bir şey olsa gerek,acaba 3 golü bulabilirmiyiz, bugün şans günümüz olsun diye ümitlindik.

        20+7 oynandı maç golden sonra , devasa bir zaman aslında ama bizim takımımız Mustafa,Mert,Ömer,Aykut,Hamza değişikliklerini de gerçekleştirmekle birlikte maçı 2-2 de tutmayı başardı.

        Kısacası kötü oynadık ve 1 puan aldık çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.

        Maç öncesi Ordu komşu takımımız play of da garanti gibi, bize maçı versin gibi yaklaşımların  karşılığının olmadığını bir kez daha gördük,siz ne yaparsanız o gelecektir elinizle ahrete.Oynamadan puan yok arkadaşlar.

           Geride 12 puan var alınacak siz oynarsanız alacaksınız bu puanları ,Kalecik geliyor Çarşamba günü , hiçbir sıkıntısı yok ne yapsın adamlar verip gitsinler mi maçı.Biz oynayacağız alacağız , bunu bilir bunu söylerim.

           Kısaca Protokol tribününde Ersin Başkanla  Ordulu protokol tribünü üyelerinin girdiği sözlü tartışma var,Ben Fenerbahçe tribününde Ali koç’un yaptıklarını ekrandan gördüğüm için bazı şeyleri normal karşılıyorum.

          İlk gölü attığımızda Ersin Başkan doğal olarak sevindi ve tribündeki bazı kendini bilmezler tepki gösterdi ve bir gerginlik yaşandı.

         Bu gerginlik Bizim maç kaybettiğimizde bile  Çarşambada hiç yaşanmadı.Ben sevinen rakip takım yöneticileri gördüm Çarşambada defalarca.Tabi her şeyi dozajında tutmakta fayda var.

        Ordu protokol tribününe bu hadise hiç yakışmadı elbette onların aklı selim idarecileri olayı sulh etmeye çalıştılar.

         Bizim protokol üyelerine ayrılan ayrı bir bölüm vardı Ersin Başkan oraya geçince ortalık sakinleşti,Fakat bu hadise bile sahadaki oyuncularımızın direncini artırdı,futbolcularımızda buna benzer ikili diyalogları sahada bolca yaşadılar ve yaşattılar.

        Takılıp kalmamak lazım her gün yeniden başlar.

        Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi