Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Polis ve Jandarma'nın yeni gülen yüzü...

Polis ve Jandarma'nın yeni gülen yüzü...

Biliyorsunuz memlekette huzur, asayiş ve güvenlik dediğimiz vakit aklımıza hemen Polis ve Jandarma gelir.

Eskiden çocuklar hep  "Bak Jandarma geliyor, seni Jandarmaya veririm" sözleri hala kulaklarımızda çınlıyor.

Polis içinse hep aklımızın bir köşesinde mahalle bekçileri vardı.

Onların o bitmez tükenmek bilmeyen düdüklerinin ıslık sesleri gibi sesleri çınlarken bu güne geldiğimizde ki değişim herkesi mutlu ediyor.

Eskileri anarken nasıl keyif alıyorsak bu günkü Polis ve Jandarma'nın da aynı şekilde Gece bekçilerini hatırlatan o güzel çalışmaları bizleri rahatlatıyor.

Kısacası son yıllarda en güvendiğimiz konu Emniyet ve elbette ki güvenlik güçlerimiz....

Mesela Emniyet teşkilatı Gece bekçileri uygulamasını kaldırdı ama yerine  Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği bünyesinde Mahalle Polisleri uygulamasına başladı.

Bu uygulamaya benzer uygulamayı da Jandarma başlattı.

Herkesin farklı gözle baktığı bu iki güzide kurumda halka birleşmek, bütünleşmek için yoğun çaba sarf ediliyor.

Geçmiş yıllarda çok sıkıntılı süreçten geçen emniyet ve jandarma artık yıldızını Mahalle Polisleri ve Köyler de (yeni adı ile mahallelerde ise) Jandarma halkla iç içe olarak onların her derdi ile hemhal olması vatandaşları da rahatlatıyor.

Toplum Destekli diğer deyişle Mahalle Polisleri sorumlu oldukları mahallelerde ki Okullar ve vatandaşlarla bire bir ziyaretler ve toplantılar düzenleyerek halkın içine giriyor ve onların sorunları ile yakından ilgilenerek çoğu sorun ve sıkıntıları bire bir çözüme kavuşturarak başarıyı daha da pekiştiriyor.

Okullarda öğrencilere trafik kurallarından alın aklınıza gelen her konuda ve birey oalrak aile içinde ki örf adetlere kadar güzellikleri gelecek genç nesillere aktararak aile yapısına destek oluyor.

Böylelikle de ilçede ki huzurun temel taşları olan görevlerini başarılı şekilde ilerletiyor.

Jandarma ise bu uygulamaların bir benzerini köylerde gerçekleştiriyor.

Mesela ev ziyaretlerinin yanı sıra zaman zaman köylerde yaşanan hayvan hırsızlıkları, adi hırsızlık suçları gibi halkın en çok mağdur oldukları konularda halkın içine giriyor.

Üniformalara karşı bakış açısını ve duruşunu yumuşatan bu görüntülerin yanında özellikle hayvan hırsızlığı gibi olaylar için köylerde mobese sistemleri için halkı bilgilendirerek birbirileri ile dayanışma içine giriyorlar.

Böylece de hem Jandarma hem de Polis halkla kucaklaşarak memleketimizin huzuru ve istikrarı için elinden gelenden fazlasını böylesi güzel uygulamalarla gerçekleştirirken, halkın da takdirine şayan oluyorlar.

Bizler bu uygulamaların artarak devam etmesini ve halkla, polis ve jandarmamızın artık daha fazla iç içe olmasını ve bu güzelliklerin sürmesini deva ediyoruz.

Bu uygulama ile Emniyet ve Jandarma halkın korkulu değil en büyük yardımcısı ve destekçisi oluyor.

Bu noktada Polis 155, Jandarma ise kendi telefon hatları ile 156 hattı ile halka en yakın ve en güvenilir kurum olduğunu yalnız olmadıklarını net ortaya koyuyorlar.

İnanıyorum ki bu da bu kurumlarımızla bizlerin geleceğinde en güzel ve en sağlam temellerin atılmasını sağlayacaktır.

Bu da halka Polis ve Jandarma'nın yeni gülen yüzü olarak geleceğe umut ve güvenle bakmamızı sağlayan en güzel uygulamalardır ve kesintiye uğramadan ve aksatılmadan bu güzelliklerin devam etmesini temenni ederim...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi