ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

YİNE YOL SIKINTILARI

YİNE YOL SIKINTILARI

Biraz bölgemizden konuşalım;
Çarşambamızın eksikliklerinden bahsedelim…
Değerli dostlar;
Yakın zamanda Irmak Camii etrafında ki heyelandan söz etmek istiyorum. O bina oraya yapılırken dedikodusu olmuştu. Irmak yatağında ki o çok katlı binayı ve iznini kim verdi diye!
Heyelan olan bölgede imar 3-4 katken, oraya nasıl izin çıktı.
Yıllar sonra aynı bölgede yol çöktü, ve halen yapılmayı bekliyor.
Salıpazarı ilçemize ulaşım noktası olan bu bölge yapılmayı beklemektedir.
Kış aylarındayız.
Yollarımızın hali perişan. Mahalle aralarında hizmet yok noktasındadır. Araç sayısının artması, yollarımızın buna cevap veremez noktasındadır. Köprü bağlantı çalışmalarının insanları çileden çıkardığını söylemek isterim.

Acaba sayın yetkililerimiz bu noktaları neden görmüyor?
Yeni açılan şehir giriş yolu acaba trafiğe uygun mudur?
Eski tren yolunun kaldırılmasıyla açılan yoldaki değişiklikler, UKOME kararlarına uygun mudur?
PTT karşısında gelişli- gidişli olması trafiği rahatlamadığını söylemek isterim.
Park Caddesi önünde ki yol , Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı yolu , Terme Caddesinde ki yollarda yapılan çift yönlü parklar trafiği zora sokan ve dikkat çeken noktalardır.
Şuan şehir içi trafiğini rahatlatacak hiçbir önlem ve çalışma olmadığı aşikardır.

Batı Yaka’daki PTT binası önünde ki yeni açılan çift yönlü yolun UKOME kararı alınmadan usulsüz bir şekilde trafiğe açılmıştır. Kış aylarında yolların tamamen bozuldu ve bakımsız kaldı. Eksiklikleri söylemeyi ‘muhaliflik’ deseler de bizim yetkililerin görmediklerini hatırlamamız, söylememiz, görevimizdir.

Çarşambamızın bir diğer kaybı da Kaymakamımızın görev değişikliği nedeniyle Muğla Menteşe ilçesine tayininin çıkması olmuştur. Caner Yıldız kaymakamımıza verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Kendilerine hayatlarında başarı ve mutluluklar dilerim. Ne zaman karşılaşsak beni takip ettiğini yazılarımı okuduğunu söyler ve bana yazılarıma devam etmemi söylerdi.

Değerli okurlarım;

Çarşamba bizim. Sahip çıkmalıyız. Biz noksanlarıkları, eksiklikleri söylemek zorundayız. Çarşambamızın sorunları çoktur. Sizin görmediklerinizi biz dile getiriyoruz. Çarşamba’nın özellikle alt yapı ve yol sorunu en çok göze çarpan noktalardır. Rahmetli Nazif hocanın döneminde ki alt yapıyla hizmet edilmektedir. Bugün Salıpazarı’na bakın. Altyapısı, peyzajı yapıldı. Sadece iç yollar da ki çalışmalar kaldı. Irmak zemininde çalışmalar yapılıyor.

Buradan alınan kum ve çakıl ne oluyor? Diyen kimse yok! Özellikle mahalle yollarının rezilliği diz boyu kaldırımlar keza öyle. Yıllardır, Çarşamba’nın şehir içi trafiğine bir çözüm bulunamamıştır. Çözüm üretmek adına bir çalışma göremiyoruz. Kazılan, eşilen çukurlar öyle bırakılıp gidiliyor. Şunu rahatlıkla söylemek isterim ki ilk yıllarda ki hevesin ve şevkin kalmadığı aşikar. Şunun iyi bilinmesi lazımdır. Bu eksiklikler köy yani mahallelerimizin de ara yolarlı içinde geçerlidir. Tüm köylerimizin yol sorunları bitmiş değildir. Aksine daha da çok artmıştır. Bu sorunu görmeyen ister Büyükşehir olsun, ister ilçe belediyesi olsun onlar tek tek bu yolları gezmelidir. Gösterilmelidir.

Aksini ispat etmek isteyen bana ulaşabilir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi