Yavru Karaca, OMÜ’de Koruma Altında

Yavru Karaca, OMÜ’de Koruma Altında
Samsun’un Salıpazarı ilçesinde köylüler tarafından bulunup Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen karaca yavrusu, Doç. Dr. Hatice Özlem Nisbet tarafından koruma altına alındı

 

Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Şubesi görevlilerine, 3 hafta önce köylüler tarafından yavru karaca teslim edildi. Milli Parklar Şubesi görevlileri ise vakit kaybetmeden 5 günlük yavru karacayı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne getirdi. Hastane hekimleri tarafından sağlık taramasından geçen yavru karacanın daha sonra rehabilitasyon tedavisine başlanıldı. Amerika Washington eyaletinde 3 ay klinik ve yaban hayvanlarına uygulan rehabilitasyon eğitimini alan OMÜ Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Özlem Nisbet, Karaca’nın bakımı esnasında doğaya tekrar salınabilmesi adına rehabilitasyona tabi tutuyor.

Konu hakkında açıklama yapan Doç. Dr. Hatice Özlem Nisbet, “Bu karacamız Milli Parklar tarafından bize getirildi. Şu an bakımını yapıyoruz. Geldiği zaman bize 5 günlüktü şuan aşağı yukarı 1 aya yaklaştı. Şuan ki durumu iyi herhangi bir problemi yok sadece bakımının yapılması gerekiyor. Büyüyene kadar bakacağız daha sonra doğaya salacağız. Karaca yavru olduğu için eve de götürdüğümüz oluyor. Orada da bakımlarını devam edebiliyoruz çünkü sürekli bakım istiyorlar” dedi.
Bu zamana kadar 60 Karaca geldiğini söyleyen Doç. Dr. Hatice Özlem Nisbet, “Onların bakımları yapıldı. Maalesef birçoğu bize ağır yaralı olarak geliyor bunların tedavilerini yapıyoruz. Genellikle yaralanmalar oluyor, vurulmuş oluyorlar ya da başka hayvanların saldırısına uğramış oluyorlar. Bunların burada tedavilerini yapmaya çalışıyoruz. Ama pek çoğunu maalesef kurtaramıyoruz, zaten çok hassas hayvanlar bunlar tedavide başarılı olsak da rehabilitasyon olmadığı zaman tekrar doğaya dönme şansları olmuyor. Erişkinler tekrar doğaya dönebiliyorlar ama yavrular dönemiyor. Karacalar insana pek fazla alışmaması gerekiyor insana alıştıkları zaman tekrar doğaya dönme şansları çok zor. Çok fazla insan kokusuna alışmasın diye biraz da gözden uzak tutmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel