“Zulme sessiz kalma”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünde bulunan Çarşamba Kampüs Topluluğu, Filistin'de ve Doğu Türkistan'da zulüm gören insanlara yönelik destek amaçlı Basın açıklaması düzenledi.

untitled-2.jpg

Çarşamba Yerleşkesinde bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsünde Çarşamba Kampüs Topluluğu Tarafından, İsrail’in Filistin, Gazze'deki Müslümanlara yönelik saldırılarına karşı ve aynı zamanda Doğu Türkistan'da Çin rejiminin Uygur Türklerine yaptığı Zulümlere yönelik tepki amaçlı basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasının ardından Gazze ve Doğu Türkistan'da Zulüm gören İnsanların Fotoğraflarının bulunduğu resim sergisi yapıldı.

whatsapp-image-2024-04-25-at-13-10-14-2.jpg

‘Mazlumun yanındayız’

Çarşamba Kampüs Topluluğu Başkanı Mehmet Kibar’ın yaptığı basın açıklamasında “Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki İnsanlığın kadim kenti Gazze için buradayız! Türk Diyarları’nınAtayurdu Uygur için buradayız! Vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler için, Doğu Türkistan’da ailelerinden koparılan çocuklar için. Gözü yaşlı analar, bağrı yanık babalar için, Vicdanların sesi olmak için buradayız! Bizler İman ve Vicdan Sahibi Gençler olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrencileri olarak İşte burada insanlığın ve merhametin anlamını yitirdiği şu zamanda zalime ve zulmüne karşı mazlumun yanında olduğumuzu göstermek vicdanını yitirmemiş inançlı bir neslin olduğunu göstermek için toplandık ve haykırıyoruz.” Dedi.

whatsapp-image-2024-04-25-at-13-10-16.jpg

“İlaç yok! Doktor yok!”

Uluslar arası devletlerin insanlıktan birhaber olmmadığını söyleyen Başkan Mehmet Kibar, “Katil İsrail ve Çin Rejimlerinin, Filistinde, Doğu Türkistan’da uygulamış olduğu zulüm, asimilasyon ve tahakkümüne sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır. Bu Yaşanan insanlık dramını sadece seyretmekle yetinen ve hiçbir çözüm üretmeyen İnsanlıktanbihaber Devletler ve Uluslararası kuruluşlar bizlere birkez daha ne kadar riyakar olduklarını gösterdiler.Bu vahşetlere kayıtsız kalmamız mümkün değildir! Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkansızdır! Dünya Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlemektedir.İki yüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür.İki yüzlü batı bu vahşeti görmemektedir!İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynamaktadır! Gazze’de şu anda; Sivil binalar bombalanıyor! Hastaneler bombalanıyor! İbadethaneler bombalanıyor! Çocuklar öldürülüyor! Kadınlar öldürülüyor!Yaralılar ve sağlık çalışanları öldürülüyor!Ambulanslar vuruluyor! Gazze’de;Hastaneyok! İlaçyok! Doktor yok! Yoğun bakımdaki bebekler çaresiz! Ölüme mahkûm edilmiş durumda! Yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere! Yazıklar olsun hastanelerin bombalanmasına göz yumanlara! Yazıklar olsun riyakarlık yaparak İsrail’e arka çıkanlara!” Diye konuştu.

whatsapp-image-2024-04-25-at-13-10-15.jpeg

“Kabul edilebilir bir durum değildir”

Zulüm altındaki tüm insanlara Allah’dan yardım dilyen Kibar, “Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Ata Yurdumuz Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir.Türkmen soydaşlarımız toplama kamplarında tecrit altında tutulmakta, türlü işkenceleremaruz bırakılmaktadır.Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan,İslam’ın, ve Türk’ünsancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin makus talihine teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz. Masum Filistin ve Doğu Türkistan’lıların haklarının Siyonist İsrail ve Çin tarafından on yıllardır sürekli olarak ihlal edilmesi, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması ve son olarak bu mezalime cüret etmesi karşısında insanlığın, gür bir sesle ve topyekûn biçimde, dur dememesi kabul edilebilir bir durum değildir. Filistin’de, Suriye’de, Arakan’da, Moro’da, Yemen’de, Afganistan’da, Mısır’da, Çeçen’de Hindistan’daDoğu Türkistan’da Dünyanın hangi köşesinde zulüm altında olan millet varsa hepsinin yanında olduğumuzu haykırıyoruz. İnsanlığın ve Vicdaniyetin tekrardan hakim olmasını temenni ediyoruz. Zulüm altındaki tüm insanlara Allah’dan yardım diliyoruz. Bunu söylerken şunun bilincinde olmalıyız ki asıl yardıma muhtaç olan bizleriz asıl esaret altında olan bizleriz onlar zalime karşı direnişin özgürlüğünü yaşıyorlar, onlar kurtuldular; çünkü ölümü göze alacak kadar özgürler.” Şeklinde konuştu.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel