Sağlıkçılara 'Organ Doku Nakli ve Bağışı' Toplantısı

Sağlıkçılara Organ Doku Nakli ve Bağışı Toplantısı
Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi, Samsun Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliği personellerine 'Organ Doku Nakli ve Bağışı' konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi

Samsun Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen Organ Doku Nakli ve bağışı konusunda ki bilgilendirme toplantısına Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Mali İşler Başkanı Dr. Ramazan Taşdemir, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Tibbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr.Ahmet İsmailoğlu ve Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliği personeli katıldı.

Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında organ bağışının önemine Dr. Kazak, "Müdürlüğümüz organ bağışı talebini arttırmak üzere organ nakli ve bağışı konusunda dünya standartlarını yakalamak için, yoğun bakımı olan her hastaneye Organ Nakli Koordinatörleri görevlendirilmiştir. Ne yazık ki insan ancak organ alıcısı durumuna gelince organ bağışının önemini fark edebiliyor. Herkes organ bağışında bulunmalı, yakınlarını bu konuda bilinçlendirmeli ve bu sayede ihtiyacı olduğunda organ bulabileceğini bilmelidir. Samsun Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliği ile organ bağışının ilimizde en üst düzeye çıkarılması için ortak çalışmalar yapıyoruz. İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yusuf Köksal’ın koordinesinde yapılan çalışmalarda ilimiz Türkiye Organ Bağış sıralamasında 6. sıradadır" dedi.

Ayrıca düzenlenen toplantı sonrasında birçok sağlık personelleri organ bağışında bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel