İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

ÜNYE 1957 MAÇININ ARDINDAN ÖZEL VE GENEL DEĞERLENDİRME

ÜNYE 1957 MAÇININ ARDINDAN ÖZEL VE GENEL DEĞERLENDİRME

 İlk yarının son maçında Kendi sahamızda Ünye 1957 takımı Berabere kalarak Şampiyonluk yarışından uzak bir noktaya kendi ellerimizle kendimizi ittik.

Niksar Belediye ve Tokat Plevne takımları 32 biz ise 25 puanda bitirdiğimiz ligde  7 puan geride kaldık rakiplerimizden.

Suluova 23 puanla ,Erzincan Ulalar takımı da 21 puanda bitirdi ligi.

Diğer Samsun takımlarımızda Kara Samsun 18,Büyükşehir 16,Atakum Belediyede 14 puanda tamamladı ilk yarıyı .

Ünye 1957 takımı son 5 maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik almış oda lider Niksar takımından kendi sahasında .Niksar maçı 0-0 biterken diğer maçlarda 1 gol yemiş 2 gol atarak galip gelmeyi başarmış.

Bizden de 1 gol yediler ve 1 gol attılar ve az yeme orucunu devam ettirdiler.

Ünye takımı Çarşambaspor ayarında bir takım değil ama bizim sıkıntımız takım olgusunu ,kadro yapısını ve  neyi nasıl oynatacağımızı oynayacağımızı sahayayansıtamıyoruz oluşumuzdan kaynaklanmakta.

Mehmet Seçkin hocamız 3.ligden düşüşte sezon başında geldiği takımımızdan çatır çatır oynayan bir BAL ligi takımı bile oluşturamamış görünen köy kılavuz istemiyor.  

İlk yarı itibarı ile 7 puan geride kaldık ,sebep ve bahane üretmeye gerek yok.

Ünye maçını farklı kazanabileceğimiz gibi maçı kaybedebilirdik de. Burada asıl olan bizim rakibimiz olmayacak takımlara puan veriyor ve Şampiyonluk yarışından uzaklaşıyor oluşumuzda.

Sorumlu kim peki her zaman her yerde olduğu gibi takımın hocası ,iyi bir takım oluşturup sahaya çıkaramamış ve istenilen sonuçları alamamış.

Çarşambaspor için Şampiyonluk artık bir hayal noktasında, eyvah etmenin bir anlamı yok ve geleceğe odaklanarak yolumuza devam etmemiz gerek.

Bunun tercihi her zaman idare edenlerde olur, çünkü hesap veren eleştiren ve övgüyü de alanlarda onlardır.

 Özkan Başkanın samimiyetinden ve özverisinden en ufak bir şüphemiz yoktur. Tüm zor şartlar altında takımımızı Belediye Başkanımızdan aldığı destekle ayakta tutmaya çalışmaktadır.

Kenan hocada gösterdiği çabuk karar almayı Mehmet Seçkin hocada göstermiyor oluşu bu gün bulunduğumuz yeri hazırlamıştır.

1-0 galip oynadığınız  maçta son dakikalara girdiğinizde zamana oynuyorsanız ki bu benim Çarşambaspor için kabul edeceğim bir durum değildir çünkü ben Kuvvetli ve güçlü olanım son dakikalarda rakibin üzerime gelmesini fırsat bilerek golleri daha  rahat bulmam gerekir.

Fakat ben kalemde gol görüyorum, şunlar mazeret olmaz çok gol kaçırdık, öyle oyuncu değişiklikleri gerçekleştiriyoruz ki 1-0 yatıyorsak defansı ve orta sahayı çoğaltmamız gerekmez mi ,yada defansta aksayan yorulan dişlide değişiklik yapmak gerekmez mi ,yada eğer güçsüz olduklarını düşünmüyorsan top ayaklarına  yakışan Muhammed Enes ve Aydın la devam edeceksin. Deniz Boztepeye şans vermenin tam zamanı az daha erken alacaksın ki top bizde kalabilsin. Ligin başında ilk 5 maçında  en gözde sporcumuz değilmiydi bu oyuncu.Santrofor Serkan olayı ayrı bir bahis zaten.

Girenler çıkanları aratıyorsa değişikliklere ne gerek var. Mert Aktaş yorulmadı mı adamlar zaten son dakikalarda havadan geliyorlar ,orta sahayı ve defansın önünü fazlalaştırmamız gerekmez mi .

Bunların hepsi ayrı bir yorum gerçek olan  maç 1-1 bitti ve biz Şampiyonluktan uzak bir noktaya kendi ellerimizle kendimizi itiverdik.

Futbol sonuç itibarı ile görsel bir alan ve bizim sonuç ne olursa olsun Çarşambasporun yanında ve takipçisi olduğumuz bir gerçek.

Zaman ve Sonuç odaklı değil Çarşambaspor sevgimiz yok, her şartta takımızın ve yöneticilerinin yanındayız. Bildiğimiz, yorumlayabildiğimiz  ve dilimizin döndüğünce de anlatmak kaydı ile.

Hayırlısı olsun diyelim ve önümüze bakalım. Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi