Yeşim SARITAŞ

Yeşim SARITAŞ

TURİSTİK İŞLETMELERDE QATAR RÜZGARI..

TURİSTİK İŞLETMELERDE QATAR RÜZGARI..

Son yılda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle her gün köklü büyük bir firmanın concord verdiğini duyar ya da görür olduk.

Hani 3-5 tanede değil .. Ülke ekonomisinde etkili, yıllarını vermiş köklü markaların iflas etmesi ya da concord çekmesi tabiki halkımızıda ürkütüyor.

Sonuçta bir firmanın iflası ya da concord vermesi istihdamın azalmasına, işsizlik oranının artmasına neden oluyor.

Söz konusu sadece şirketlerin concord ya da iflas vermesi değil! Büyük işletmelerde satışa sunuluyor.

Turizm sektöründe de adını bildiğiniz bir çok turistik işletme, tesis oteller satışta! Her ne kadar oteller dolup taşmış olsada costların yani maliyetlerin artmış olması otel işletmecilerini zor duruma sokuyor. Bu farkı fiyatlara yansıtsalar bir dert yansıtmasalar bir dert!

Öyle 50-60 odalı oteller değilki idare etsinler. Mecburen çözüm bulamayınca otellerini satışa sunuyorlar.

Qatar Türkiye’de bir çok kurumu satın almakta ya da ortak olmakta. Qatar’a şöyle bir baktığımızda ülkesi için yatırım yaptığını görüyoruz. Qatar İngiltere, İspanya ve Fransa’da da büyük yatırımlar yapmış bir ülke. Şimdi Türkiye üzerinde yatırım yapmakta. İstanbul kadar büyüklüğü olmayan Qatar’ın petrol zengini olması ve parasını yatırıma kullanması tabiki Qatar’dan büyük olan ülkelerin ve bizlerinde dikkatini çekiyor.

Qatar tarihte Osmanlı’dan kopma müslüman bir millet olarak biliniyor.

Tarihi araştırıp daha detayını okuyabilirsiniz.

Beni burda ilgilendiren ve sizlerle paylaşmak istediğim konu Turistik işletmelerin, Otellerin Qatarlılar tarafından alınıyor olması.

İlk bakışta ürkütücü gibi gelsede birde şöyle düşünelim. Otellerimizi alınca kendilerimi işletecek? Kendi insanlarını mı çalıştıracak? Öğrendiğime göre kazandıracak işletme ve otellere yatırım yaparak aynı şekilde çalışmasını sağlayacak böylelikle hem kazanacak hem de istihdamı devam ettirecekler. Zaten mümkün mü bilmedikleri bir yapıyı tamamen kendilerinin işletmesi! Ayak uydurmaları..

Yani ülkemizin ekonomik durumunu ayakta tutacaklarsa, ekonomi dönmeye devam edecek, sıcak para girişi olacaksa bu şekilde yatırım yapmaları en azından ekonomiye bir çare değil mi?

Fakat Türkiye’ye yatırım yapmak için, kurumları, işletmeleri alıp alıp çalışan kesimi ve yönetimleri hatta çalışan insan uyruklarına kadar değiştirerek yani Türkleri saf dışı bırakmak isteyen yatırımcılara satış olursa elbette bu kaçınılmaz sonu daha büyük krizi yaratır kanısındayım.

Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti lideride bunu yapmalarına müsade etmez.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yeşim SARITAŞ Arşivi
SON YAZILAR