ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

TRAFİKSORUNU BÜYÜK SIKINTI

TRAFİKSORUNU BÜYÜK SIKINTI

Büyükşehir yasasıyla muhtarlığa dönen ilçe belediyeleri, görevlerini yapamaz konuma gelmiştir.

Bir kaç ay önce Çarşamba’nın yol ve trafik sorunlarını kaleme almıştım. Fakat dikkate alınmadığı için, ben tekrar hatırlatmak istiyorum. İdarecilerin görevlerini hakkıyla yerine getirmelerini, aldıkları maaşların hakkını vermelerini bekliyorum. Özellikle köstebek yuvalarına dönen yollarını sayın muhtara hatırlatmakta bir beis görmüyorum.

Siz Çarşamba’nın yollarını bir kenara bırakın ve mahalle yollarına bakın. Araçlar sanayiden çıkmaz konuma gelmiş durumda.

‘Çarşamba güzel oluyor’ tabelalarını yollara koymakla işin bitmediğini söyleyeyim. Kış ayları geldi mi Çarşamba’da doğal gaz çalışmaları başlıyor? Bu işler neden yaz aylarında yapılmıyor? Diye düşünmeden edemiyorum.

Eskiden bahaneler üretip firma, elektrik hat çalışmasıyla denk gelsin derdiniz. Aradan 3 yıl geçti.

Hala aynı tiyatro…

Kış ayları geldiği zaman sokaklar kazı alanına dönüyor. Bu işkenceyi neden çektiriyorsunuz? Mahalle aralarında çalışmalar durduruldu. Sokaklar ve yollar rezil durumda! Belediye zabıtaları ne iş yapıyor? Altlarındaki araçlarla avare avare dolaşmak dışında ne işe yarıyorlar?

Elit kesimlerin ikamet ettiği ırmak kenarlarında ve köprü altlarındaki kanalizasyon kokusu size kadar gelmiyor mu? İnsanlara bu kokuyu çektirmek ile güzel oluyor tabelaları örtüşüyor mu?

Okulların olduğu bölgelerde gereken önlemler alınıyor mu?

Çarşamba’nın yolları, alt yapısı berbat bir halde! 3’üncü dönemini yaşayan belediye, hizmetlerini askıya almış durumda diyebiliriz. Bazı bölgelerde büyükşehir ekipleri çalışıyor. Onlarda olmazsa hizmet olmayacak.

Şimdi bunları söylerken muhalif konuma geçtik diyelim. Beyler, bayanlar seçim yaklaştı. Haberiniz yok mu?

Gel gelelim bir türlü halledilmeyen trafik sorununa. Muhtarlığın yaptığı ilk iş, yolları plastik dubalarla 2’ye bölmek ya da park edilen alanların kenarlarına dubalar koymak...

Çözüm bu mudur?

Onlara göre öyle demek ki…

Yanlışlar diz boyu…

Biz eleştirimizi yapacağız. Eğer çare ararlarsa fikirde verebiliriz.

Şu konuya da değinmek istiyorum: yakın yerlerde park, kamyon, tır garajı var mı? Evet, var lakin vatandaş park, bahçe yarışında olduğundan araçlarını uygunsuz yerlere park ediyorlar. Eski kapalı spor salonunun olduğu yer yıkılırsa bu sıkıntı neden giderilmesin?

 Ziraat bankası mevkide trafik sıkıntısı almış başını gidiyor.

Şimdi siz oraya da dubalar dikersiniz!

O yol eskiden gidiş-gelişti. Belki sizler onu bilmezsiniz. Ayrıca Terme caddesine, Batı yukarıdaki Pazar yerinin önüne neden 2 yönlü parkomat koydunuz? Çok mu para lazım? Siz trafik sıkıntısını halletmek yerine sıkıntı ürettiğinizin farkında mısınız?

Köprü kavşaklarına neden trafik sinyalizasyonu koymuyorsunuz? Çarşamba’nın trafik sorununu ya sinyalizasyon ile ya da önemli noktalara ekipler koyarak halledebilirsiniz. Ekipleriniz araçlarla boş boş gezmek yerine, trafik ekiplerine yardımcı olmaları gerekmektedir. Zabıtanın trafik ekibi mevcut ama hiç iş yaptıklarını görmüyoruz.

Büyükşehir yasasından size yetki yok diyelim. ‘Çarşamba güzel oluyor’ tabelalarını köy yollarından alın, şehir merkezine getirin.

Şunu net söyleyebilirim: Çarşamba ileriki yıllarda çekilmez ve yaşanmaz bir hale gelmeye aday konumda.

Benden söylemesi…

İlçe trafiğinde sadece ehliyeti olan, araç kullanmaktan bihaber olan birçok sürücü var. Bu yüzden tartışmalara çok sık rastlıyoruz. Vahim durumlara meydan vermemek için lütfen çözüm bulun!

Bu anlattıklarım Çarşamba’nın gerçekleridir. Çarşamba’nın geleceği bu idarecilerimizin elindeyken, biz eksikleri dile getirmekle görevliyiz. Görevimizi yapalım ki bunlar dile getirilsin.

Koltukta oturmakla eksikler görülmez. Cumhurbaşkanı yıllar önce öyle söylemişti. O söz aklıma gelince böyle yazma ihtiyacı duydum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi