VURAL YEŞİLYURT

VURAL YEŞİLYURT

Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarım Kredi Kooperatifleri

Değerli okurlarım,

1863 yılında, ‘‘Memleket Sandıkları’’adı altında Mithat Paşa tarafından teşkilatlandırılan Türk insanının yardımlaşma ve girişimcilik fikri, zaman içerisinde Tarım Kredi Kooperatiflerine dönüşerek, Ülkemizdeki kooperatifçiliğin temelini oluşturmuştur.

Bugün ise; Tarım Kredi Kooperatifleri tabandan tavana doğru demokratik yapılanmasını 1,5 milyonu aşan çiftçi ortağından aldığı güçle tamamlayarak; Ülkemiz tarımının gelişmesini sağlamak, Türk çiftçisinin ekonomik ve sosyal refahını artırmak, ortaklarına gerekli tarımsal girdi ve krediyi zamanında temin etmek ve bunun yanında küreselleşen dünya ekonomisi şartlarına ülkemizin kooperatifçiliğini entegre etmek için değişik alanlarda faaliyet gösteren iştirakçileri ile birlikte sayıları 2 bin 500’ü geçen birim kooperatifi, 16 Bölge Birliği ve Ankara’daki Merkez Birliği ile hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.

EMEĞİNİZİ RİSKE ATMAYINIZ

Değerli çiftçi dostlarım,

Son yıllarda tarım ürünlerini pahalı üretip, ucuza satar hale geldik, hükümetlerin uyguladığı yanlış fiyat politikaları nedeniyle, emeğinizin ve alın terinizin, gerçek değerini bulmaması, birde buna yaşadığımız dünyanın değişen iklimi ile birlikte oluşan doğal afetlerin, ekili ürünlerimizi bir anda silip süpürmesi de eklenince ahlamaların, vahlamaların zarar gören ürünü geri getirmeyeceğini iyi bilmeliyiz.

DOĞAL AFET SİGORTASI ŞART

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Kendi kuruluşu olan ‘‘Güven Sigorta’’adı altında kurulan Sigorta, hizmetleri çerçevesinde Hayvan Hayat, Dolu, Sera ve ekipmanlarının Sigorta işlemlerinin yapıldığını öğrendiğimde,çiftçi adına çok sevindim.Çünkü gazetecilik mesleğimde doğal afet haberlerinde geleceğini, umutlarını yitiren insanların ‘‘nerde devlet,nerde yetkililer?’’ şeklindeki feryatlarına da istemeyerek de olsa tanık oldum.

Mademki ortağı bulunduğunuz kurumunuzun Doğal afetlere karşı ürünlerinizi sigortalıyorsa, neden bu hizmetten yararlanmıyorsunuz? Genelde faturayı hep birilerine çıkarırız. Yani, iyi olursa Allah’tan, kötü olursa kullardan bilinmesinin yanlışlığının ne zaman farkına varacağız? Ne zaman sorumluluğumuzu yerine getireceğiz? Ne zaman taşın altına elimizi koyacağız? Değerli çiftçilerimiz, gelin emeğinizi ve alın terinizi, riske atmayın.

Ocağınız şen ürününüz bol olsun, kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
VURAL YEŞİLYURT Arşivi
SON YAZILAR