Engelliler Haftasında anlamlı etkinlik

Engelliler Haftasında anlamlı etkinlik
10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği (ÇABED) ve Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (ÇABES) paydaşlığında Samsun Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı eşliğinde etkinlik gerçekleştirildi.

ÇABED binası önünde başlayan etkinlik, bando takımının gösterisi eşliğinde Çarşamba Belediye Meydanına geçilerek devam etti.

Etkinlik, çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla birlikte meydanda başladı. Etkinliğin açış konuşmasını icra eden ÇABED Başkanı Mustafa Uçar, İstanbul Eyüpsultan’da öğrencisi tarafından öldürülen Mustafa Oktugan’a rahmet dileklerini iletti. Başsağlığı dileklerinin ardından günün anlam ve önemine dayalı açıklamalarda bulundu.
“Kusur bedende değil, vicdandadır”
Engelli bireylere iyi bir yaşam sunmanın ahlaki bir görev olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Uçar, “Asıl engelliler, merhamet ve sevgiden mahrum olan insanlardır. Kusur bedende değil, vicdandadır. Yeter ki yüreklerimiz engelli olmasın. Unutmayalım ki, her sağlıklı insan yarının engelli adayıdır.” ifadelerini aktardı.

Her bir bireyin engelli adayı olduğuna dikkat çeken ÇABES Başkanı Kerim Deniz, “Hepimiz, birer engelli adayı olduğumuz bilinci ile hareket ederek engelli bireyleri anlamaya ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışmalıyız. Unutmayalım ki; mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşması için bireylerin hayatı paylaşarak birbirlerinin sorunlarına duyarlı olmasından geçmektedir.” İfadelerini aktardı.

Başkan Kerim Deniz 2013 yılında kurulan Çarşamba Bedensel Engelliler Spor Kulübünün bu yıl yaşanan maddi sıkıntılar sebebiyle ligden çekildiğine işaret ederek kulübün tekrardan faaliyete geçmesi için çağrıda bulundu.

Konuşmaların ardından bando takımı eşliğinde, Tarihi Çarşamba Köprüsü ve Ali Fuad Başgil Köprüsü güzergahı takip edilerek ÇABED binası önünde etkinlik son buldu.

Etkinliğe; Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, AKP Çarşamba İlçe Başkanı Ersin Sandıkçı, İdari kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel