ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

SİYASETTETEMİZLİK NE ZAMAN?

SİYASETTETEMİZLİK NE ZAMAN?

Geçtiğimiz Pazartesi günü Samsun gazetelerinden birinde bir köşe yazarı arkadaşımızın Fetöyle işbirliği olan ve yakın temas da olanların siyasilerin isimlerini açıklamış eski ve yeni AK Partili milletvekillerinden bahsetmiş okuyunca dedim ki, yakında bu arkadaşı da alırlar diyorum.

Eski bir başhekimin söylevlerinden yola çıkarak yazdığı bu yazı ve söylevler bana göre önemlidir. Daha önceleri bir yazı kaleme almıştım.

Siyasete ne zaman gelecek diye inanın bu yazıdan birkaç gün sonra Sayın Bahçeli'de Tv. ekranlarında bu konuyu gündeme taşıdı. İnanın her kesimin beklediği, herkesin merak ettiği bir konudur. Kulislerden şöyle söyleniyor, fısıltılar şöyle diyor. Erken seçim isteniyor, bu vesileyle de içerdeki Fetöcü yada destekleyici siyasiler çıkarılacak.

Sonra da hukuka teslim edilecek deniliyor ama süreçte de siyasilerin oy kaybı hesabı yapılmaktadır. Seçim olmadan şimdi yapılacak bir operasyonda iktidarın daha güçlü çıkacağını söylemek istiyorum, çünkü devletin bütün kurumlarında yapılan temizlik sonrası tek birim olarak siyasi alan kalmıştır.

Türkiye’de sadece beklenen tek birimdir. Siyasette öyle isimler söyleniyor ki siyaset çatısının çatırdadığını söylüyorlar. Çatı çatırdasa da bu temizliğin olması kamu vicdanını rahatlatacaktır. Biliniyor ki çok sayıda bilgi ve belgenin Külliye ye ve genel merkeze gittiğidir. Bazı siyasilerin yakınları da açığa alındı yada işten atıldı bu biliniyor. Ama siyasi kanadın orada olması da ayrı bir handikaptır.

Ülke genelinde bu şekilde profil çoktur bu temizliğin olacağını duyuyoruz. Ama bazı at-it izi deniliyor, böyle olacağına inanmıyorum. Fetö yapılanması 50 yıllık bir planlamadır. Tabi ki zor bir süreç ama temizlik şarttır diyorum.

 
Öyle siyasiler söyleniyor ki gerçekten sansasyonlar olacağa benziyor. Şöyle bir örnek vereyim. Memur Fetöye bağlı sendikada 3 ay kalmış sonra istifa etmiş başka bir sendikaya geçmiş bu memuru kanun hükmünde kararnameyle görevden atmışsın adam bankadan kredi kullanmış atılmış, bu iş bu kadar ucuz mudur? Peki siyasiler sarmaş dolaş olanlar dışarıda el ele kol kola gezenler dışarıda peki hani adalet?

Dışarıda rengini değiştirenlerde var. Bu FETÖ Terör örgütü ihanet çetesi kolay kolay biteceğe benzemiyor. İlk operasyonlarda alınanların çoğu  bu örgütten atılanlardı. FETÖ’cülerin içinde fakir, işini kaybedenler olmaz. Onlar zaten onları o kişileri soyutlamışlardır. İçlerinden atmışlardır.

Şunu belirtmek isterim. Şimdi burada mağdur olanların olduğu kanısındayım. Sayın Başbakan’ım söyledi. İbadet kısmından bende bahsediyorum. Kullanılan, aldatılan insanların çok olduğu kanısındayım. Yaklaşık 50 yıllık bir cemaatin her kademesinde olmayan, okumayan, dershanelerine gitmeyen, yurtlarında kalmayan yok ki zaten. Amaç buradaki ihanet şebekesini ayırt etmektir.

İnşallah at izi, it izine karışmaz…
Adalet geçte olsa yerini bulur. Çünkü Türk adaletine güvenmek zorundayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi