Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Siyaset kirleniyor kanuni önlemleri bekliyorum

Siyaset kirleniyor kanuni önlemleri bekliyorum

Her taraf kar kış adeta kıyamet. Hayat felç olmuş, insanların sıcacık soba yanından, kaloriferlerin dibinden dışarı adımını atmak istemediğine eminim. Ama hayat devam ediyor. Ödemeler, çalışmalar sürerken yine her zaman olduğu gibi dün akşama kadar bizlere çeşitli tepkiler gelmedi dersem yalan olur. Bunu neden ilgili makamlara yapmazlar hala çözemedim.

Ama tepkilerle birlikte gelen ve tepkiye neden olan çalışmaların başlatılmış olduğunu gördük, haber noktasında yazı yazmayı da uygun görmedik. Velhasıl bunlar sürerken hala ısrarla ve inatla siyaset arenasında neler oluyor soruları, kim aday olur soruları da birlikte devam ediyor. Artık bıkkınlık getiren bu konuya tek cevabım oluyor.  ADAY OLARAK BEN GELECEĞİM...

En güzel cevap bu olsa gerek. Ama kafamı günlerdir meşgul eden, insanları huzursuz eden ciddi başka konu da yok değil. Bu konu şu: Aylardır bir siyasi hareketlilik aldı başını gidiyor. Siyaset kimine göre neşeli bir olay, kimine göre sorumluluk isteyen konu, kimine göre ise güçlü bir koltuk ve rant kapısı. Gücü çok olan bir makam. Kim hangisini istiyorsa oraya göre siyasette kendisini yönlendiriyor.

Bu siyasetin içinde yaşanan tüm pislikleri bazı çevrelere göre makam, koltuk ve siyasi partilerin gücü sayesinde pisliğin içine gırtlağına kadar girmiş isimlerin YARGI noktasında neden sorgulanmadığı,  Sorgulanmayı bir kenara bırakın neden haklarında hiç bir dava açılmadığı,  Dava açılmış ise bile neden bu bilgilerin halka net- açık şekilde açıklanmadığı sorgulanır oldu.

Yani kısa ve özü şu: Çarşamba adına konuşuyorum.

SİYASETTE O KADAR İDDİALAR, DEDİKODULAR, YAZILANLAR, ÇİZİLENLER OLMASINA RAĞMEN NEDEN KİMSE HAKKINDA YARGI HAREKETE GEÇMİYOR?

YARGININ ÖZELLİKLE HAKLARINDA ONLARCA İDDİALARI DİLLENDİRİLEN İKTİDAR MENSUBU SİYASİLER İÇİN BU GÜNE KADAR DAVA AÇMAMASI  (açılanlar varsa veya iddialar hakkında dava açılmış ise bilemiyoruz) EKSİKLİK DEĞİL MİDİR?

Biz bunu sokakta konuşan insanların söylemleri nedeni ile dillendiriyoruz. Bu iddiaların boyutu o kadar çok fazla ayyuka çıktı ki iddia ve dedikodular artık insanların namus, aile, iş hayatı ve siyasi hayatını etkileyecek, kirletecek hale gelmişken herkesin sus-pus şekilde icraata geçmemesi sokakta ki vatandaşın da aklında soru işaretleri oluşmasına neden oluyor? Bu insanlara siyasi arenada ki itham ve itham edilenlerin tepki göstermemesi nedeni ile siyasetinde, aile hayatının da, gelecek nesillerin de yozlaştırılmasına, bozulmasına etki ediyor olması gelecekte ki tehlikenin boyutunu ciddi anlamda öne çıkartıyor. Bu nedenle her tarafın da bu tür iddiaları ve dedikoduları titizlikle irdeleyerek yasal işlemin başlatılması için girişimlerde bulunarak önlemesi gerekmez mi?

Bunlar yapılmayınca vatandaşlar DOĞRU MU? algısına, doğru ise ailelerimizin ilişkileri de, çoluk çoğumuz da gelecekte bu kirli işlerle yaşayacak endişesine neden oluyor.

Bunu neden yazıyorum. Kimse kusura bakmasın ama geçtiğimiz aylarda hatırlarsanız en fazla CİNSEL İSTİSMAR'IN bu bölgede, yaşadığımız bildiğimiz ilçelerde, köylerde yaşadığını belirtmiş ve önlem alınması gerektiğine değinmiştim.

Tepki gösterenler oldu ama inancım şimdiden en küçük iddianın üzerine gidilmediği takdirde gelecekte ki nesillerimizin cinsel istismarları, siyasette ki suiistimallerin artacak olması kaçınılmazdır. Bu konularda acil yasal işlemlerin başlatılmaması yanlış değil midir?

Her neyse konu dağılmadan bölgemizde ki aşırı derecede ki "cinsel taciz" olayları sonrasında siyasi arenada ki gündeme getirilen olaylar da gelecek için tehlike arz ediyor. Siyaset bel altına değil daha berbat hale getiriliyor. İddialar önemli, mahkemelerde ki cinsel istismarlar tehlikeli boyutta iken, bunlar kanımca halka anlatılarak en kısa sürede bu düşünce tarzları ve iddia odakları temizlenmelidir.

AK Parti Belediye Başkan aday adaylığı başladı başlayalı aday adayı olan isimler için piyasada konuşulan namus, yolsuzluk, makam ve mevki hakkında ki iddialar için yargının harekete geçmesi çok önemlidir.  Bu kim için olursa olsun yakışık alan bir durum değildir. Bu gün başkasına yapılanın yarın kime olacağının garantisi olmayan bir ortama girilmesi tehlikeli değil midir?

Ve diyorum ki; Artık bölge de cinsel istismar artmaktadır. Bu yetmezmiş gibi şimdi bir de siyaset kirletiliyor. Siyasette izlenen yol pislik dolu görünüyor ve gün geçtikçe siyasetimiz de çamurlaşıyor, haddini ve seçim heyecanını kirletiyor. Bu iddiaların artık YASAL SÜREÇLERİNİN MUTLAKA BAŞLAMASI gerektiğine inanıyorum.

Siyasetçinin normal şartlarda bir basın mensubu kendisi hakkında bir iddiasında anında yasal süreç başlatılırken (doğru olmasa bile siyasi gücü ile), siyasetçiler hakkında ki büyük ve akla hayale gelmeyen iddialar için de hem iddia edenlerin hem iddia edilen isimlerin kanunlar çerçevesinde yargı karşısına çıkması gerekmez mi?

Şu veya bu yargı önüne çıkmalı, çıkarılmalı demiyorum. Suç isnadı güçlü görülen, iddiaları çok ayyuka çıkan her tarafın iddiaları ile birlikte yargıya intikal etmesi, gün geçtikçe kirletilen siyasetin temizlenmesi ve gelecek dönemde Çarşamba'nın daha şeffaf ve daha temiz siyaset ile hizmet alması, yatırımlara yelken açması gerekiyor. Bizler de sokakta ki vatandaşlar da artık tüm bu olguları düşünüp, sorguluyor, arzuluyor gelecek günlerimizin huzurlu ve güzellikler içinde geçmesini diliyoruz. Bizlerin de temennileri zaten bu yöndedir.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi