İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

ŞAMPİYON YAP BİZİ CEHENNEMDE YAK BİZİ ?

ŞAMPİYON YAP BİZİ CEHENNEMDE YAK BİZİ ?

Çarşamba - Ünye maçında bu tezahüratı duyunca daha önceleri de  bizim maçlarımız dışında yapılan bu tezahüratla  ilgili birkaç kelam etmek istedim.

Dinimize göre kıyamet günü dehşetli bir gün ve Annenin evladını tanıyamayacağı korku dolu bir zaman dilimi.

Peygamber efendimizin kızı Fatıma’ya “Ey kızım Fatıma! Babam Peygamber diye güvenme Rabbine karşı kulluk vazifeni yap, Eğer Allah'tan nefsini satın alamazsan vallahi ben bile senin namına hiçbir şey yapamam..."Buyurdukları  gün için, bir maç veya bir şarkı veya DÜNYEVİ  başka hiçbir şey için Cehennemde yak bizi ifadesi İslami bir yaklaşım olmasa gerek.

Taraftarlarımızın kulüpleri için olan sevgilerini ifade ettikleri bu sloganın yine seyircilerimizi yönlendiren abileri tarafından daha hoş , daha güzel ifadelerle takımımızı desteklemek için FARKLI VE HARİKA  ifadelerle tezahürata dönüştürüldüğünü biliyorum ,defalarca şahit oldum.

Çarşambaspor taraftarımızın bu tehlikeli tezahürattan vazgeçeceklerine olan inancımı ifade ederek  biarazda futbolla ilgili değerlendirmelerime geçmek istiyorum.

Çarşambaspor olarak ilk yarıyı tamamladık ama ümit ettiğimiz yerde olmadığımız bir gerçek.

Bizim için tek gerçek son ana kadar yarışın içinde olmak. Gerisi boş laf.

İlk yarı bittiğinde takımımızın oyuncularını genel anlamda değerlendirdiğimde Vijdan Aladağ’a ayrı bir yer açıyorum. Çıktı tüm sezon sahada yerini aldı ve görevini yerine getirdi.

Birde genç ve yerli oyuncumuz Mert Aktaş’a bir yer açmak istiyorum. Kaliteli ve özellikli bir topçumuz olacak inşallah. İlk yarı bize çok katkı verdi fakat kaliteli bir topçu olabilmesi için çok çalışması ve eksik olan özelliklerini takviye ederek çok ama çok çalışması gerekiyor. Kafa vuramıyorsa kafa, şut atamıyorsa şut neyse eksiklikleri özel çalışması gerekmekte. Hocasınında ona özel ilgi göstermesi gerekmekte ve Jesus misali Arda’ya davrandığı gibi davranması gerekmekte. Takımımızın kurtarıcısı yaparlarsa Mert’e yazık ederler.

Diğer tüm oyuncularımız için hiç biri beklentilerimi karşılayacak ve Şampiyon Çarşambaspor'a yakışacak futbol oynamadılar. İsimlerin çok önemi yok sonuç ortada çünkü.

Keleden orta sahaya ve ileri üçlüye kimse tüm benliği ile bu şehirde değildi adeta.

En son Serkan’ın bırakın beni gideyim tavrı sonucu  kadro dışı kalışı da bunun güzel bir örneğidir.

Kısacası biz bir takım olmayı başaramadık sahada. Bu yüzdende ligde başarılı olamadık ve bence bu sezonu kaybettik.

Eğer ezberlerimizi bozup yeni bir açılım getirmesek Samsun takımları arasında yaşanacak yarışta kalırız.2 yarılar her zaman ilk yarılardan zor geçmeye adaydır.

Şu notu ilave ederek bitireyim. Bu gün lig bitmiş olsa Çarşamba ligde kaldı, Kara Samsun Play aut oynayacak ,Atakum ve Büyükşehirde küme düşmüş olacak.

Bu aramızdaki maçların sonuçlarını onlar açısından ne kadar değerli olduğunun bir göstergesi değil mi.

Bir çarpıcı örnek daha Niksar ve Tokat Plevne takımlarından biri 3.lige çıkamazsa ligi 1 ve 2 sırada tamamlasalar dahi  biri küme düşecek biri Play Aut oynayacak alttan gelen Tokat  takımıyla.

Bu tespitler ışığında gereken adımların atılacağı ümidimi yenileyerek Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi