Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Saakaşvili'nin mesajı Ahmet Yılmaz'ı sevindirmez mi?

Saakaşvili'nin mesajı Ahmet Yılmaz'ı sevindirmez mi?

 Dün sizlere köşe yazımda Müdürün rampası varmış dedik. Maşallah milletin rampalara ne kadar duyarlı olduğunu gördük. Rampa sağlam adamlara yapılsa umurumda değil. Yani bana yapılan rampayı hiç takmıyorum. Ama bedensel engeli olanlara yapılınca işte o nokta da delirme noktasına geliyor insan.

Dün Kerim Başkan'la sohbet ettiğimizde, "Sosyal paylaşım sitesinde mükemmel tepkiler var ama bahsettiğimiz Yetkililerin ve konuşması gerekenlerin hiç birinden tepki, destek, telefon gelmemesini çok yadırgadım" dedi.

Başkanım; "Allah beyinde sakatlık vermesin insanlara, bedensel engeller bir şekilde giderilebiliyor ama beyni sakat olandan Allah hepimizi korusun."  Her neyse bu konu burada bitmeyecek. İlerleyen günler de daha fazlasını aktaracağız.

***

Gelelim yaklaşık 10 gündür Çarşamba ve Samsun gündeminde olan Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili'nin Çarşamba Çatak Köyünü ziyaret olayına. Ha geldi ha gelecek derken şükür sonunda geçte olsa geldi. Gelir gelmez de Çatak Köyünde nefesi aldı. ÇTSO Başkanı Ahmet Yılaz yerel seçimler öncesinde koskocaman bir devlet Başkanını Çatak Köyüne getirdi ya!.

Vallahi artık sanırım bizim ülkede ki siyasette de gündemin tepesine oturmuştur. Her nasıl getirdi ise büyük bir başarıya imza attı.

Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, Çarşamba Çatak Köyünde bulunan 20 vatandaşa çifte vatandaşlık beratı vererek bu Gürcü asıllı vatandaşlara şunu demiş oldu özetle: "İkinci vatanınız belli her zaman bekliyoruz." Bizimkiler artık her hafta sonu soluğu orada alırlar. Allah muhafaza birde.... Allah korusun dilim varmıyor o sözü yazmaya da konuşmaya da...

Detayın birazına girdiğimizde Saakaşvili'nin konuşmasında dile getirdiği şu cümleler dikkatimi çekti: "İstediğiniz zaman Gürcistan’a gelebilirsiniz. Sizlere kapımız daima açık. Sadece Gürcistan asıllı vatandaşlar değil, Türk vatandaşları bize müracaat edip Gürcü vatandaşı olabilir. Bizi hiçbir şey yıkmadı, yıkamaz. Seçimi kaybettim ama politikayı bırakmadım dedi.

Şimdi Başkan Ahmet Yılmaz alınsa da bu mesajı Türkiye' de önümüzde ki sene Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde belki Devlet Başkanı kendi adına da söylese bile mesaj sanırım yerine gitti. Diğer tabirle mesaj "CUK OTURDU..."

Başka yönü ile yerel de siyaset bu kadar cadı kazanı gibi iken Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili' nin bu sözleri arasından alınan konuşmasında sanırım ya Belediye Başkan adaylığına veya daha sonra ki Milletvekilliğine Başkan Ahmet Yılmaz göz kırpmadı aksine net mesajı göndertmiş oldu bence.

Düşünün seçimler öncesinde büyük bir çaba ile koskoca bir Devlet Başkanını ülkeye getiren bir Oda Başkanı neden Belediye Başkanı veya Milletvekili olmasın ki?

Kim kızacak, kim yadsıyacak bu mesajı. Zaten AK Parti de Hüseyin Dündar olursa bilmem kimler, Mehmet Köse olursa bilmem şu cephe karşı çıkar parti içinde kaos yaşanır denilmiyor muydu? Alın size mesajın en babası. Belediye veya Milletvekili adayı Ahmet Yılmaz. Ötesini berisini karıştırmaya gerek yok.

Hangi babayiğidin cesareti ve sözü ile koskoca bir Devlet Başkanı Türkiye' ye geliyor ki?. Hadi bakalım Çarşamba'da var olan Laz, Çerkes asıllı ve diğer vatandaşlar sizler de getirin bakalım Çarşamba'ya böyle bir Devlet Başkanı getirebiliyor musunuz?.

Ben Başkan Ahmet Yılmaz'ı tebrik ediyorum. Bu yazıdan sonra kızsa da bazı kesimlerin iddiası bunlar. Ben sadece yüksek sesle ve yazarak gündeme getirdim. Sizce haklılık payı olamaz mı?Sizce de Saakaşvili'nin verdiği mesaj Ahmet Yılmaz'ı aday yaptırmaz mı?

Mutlu ve (sağ)-lıcakal kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi