Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

RESMİ HESAP SORULMADIKÇA, YAŞANANLARA İNANCIM YOK

RESMİ HESAP SORULMADIKÇA, YAŞANANLARA İNANCIM YOK

Cuma günü Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsunspor'a yardım kampanyası başlatmasının ardından meydanda taraftarlar kulübe destek için toplandılar. Vali Kaymak açıklamasında toplanacak paralarla kulüpte oynayan futbolcu paralarının ödeneceğini belirtti. Buraya kadar her şey idare eder. Çok güzel demiyorum. İdare eder... Neden?

Yıllardır iddia edilen o ki; Samsunspor'u birileri yedi bitirdi! Yiyip bitirenler kepçeyi bırak kazanla götürenler  ortaya çıkmayıp, birbirine oradan buradan gazetelerden, sitelerden, sosyal medyadan gönderme yaparken, yurt dışı veya içerisinde kazancı başları, takımdan yediklerinin çeyreğini vermeye yaklaşmadılar.

İş başa düşünce yıllardır birilerinin hakaret yaptıkları veya yaptırdıkları, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunspor'un SGK ve Maliye taksitlendirilmiş borç taksitini ödeyerek görevini her zaman yerine getirdi.  Cuma akşamı yardım kampanyası başlayınca, birilerinin kuyrukları fena tutuşmuş olmalı ki; Acil eylem planında ikinci perdeye  geçtiler diyebiliriz. Elbette ki en güzel gösteri Samsunspor adına meydana toplanmakla olurdu onu da temiz kalp ve yürekle Samsunspor'u düşünen binlerce taraftar bir buçuk günde organize olarak toplandılar. Hedefin ilk adımı tutmuştu. Konu malum Samsunspor' a destek. Çok severler ya kulübü!? Yahu siz aklınızı, beyninizi kuru ekmekle mi yediniz? Samsun' da zaten futbolcu alacakları için para toplanıyor. Yardım kampanyası başlamış, mücadelesi yapılıyor.  

Yardım kampanyası ile kocaman İşadamları(!) sırf reklam ve Samsun'luluk geyik muhabbeti ile plaka ve telefon numarasından sonra bir de yardım kampanyasına 55, 555 lira muhabbeti ile yardım kampanyasıyla dalga mı geçtikleri yoksa gerçekten mi yardım ettikleri anlaşılmaz hal almaya yetti de arttı bile. O meşhur 55'lik makbuzlar sosyal medyada patlamaz mı ? Yuh artık...

Onlara millet kızıp sosyal medyada tepki gösterirken, Cumhuriyet Meydanı doldu. O sıkışıklıkta enteresandır, bize neden gitmedin geyiği yapanlar oldu. Onlara gülmekten kendimi alamadım. Yahu kim kimin için toplanıyor? Taraftarı anlarım da ya gerisi?  

Yıllardır takımı yedikleri iddia edilen sömürüp, iliğini tüketen sözüm ona eski başkan, yöneticiler nerede? Neden iddialar yalan demiyor?. Neden bağımsız Denetleme yaptırmıyorlar?. Neden takıma sahip çıkmıyorlar?  Bunların hiç biri yok ama, kulüp batarken onlar TEMLİK derdinde olması şaşırtıcı değil mi?

Beyler, Cumhuriyet Meydanında ki tabloyu dönüp dönüp iyi izleyin. Oyun ne güzel değil mi? Masumları oynayanlar, kandırılanlar, tezgaha düşenler... Hepsi orada...

Bu şehirde siyaseti, spor'u, esnafı, bürokratı, gazetecisi öylesine kıskaca alınmış ki; Hiç birisi gerçekleri yazamaz, yazamıyor. Hepsinin göbeği aynı yere bağlı! Ama Samsun Valisi, Federasyon vb aklınıza hangi yetkili kurumlar geliyorsa hepsi toparlanıp karar vermek zorunda!

Yapılması gereken dedikodu ve iddiaların sona ermesi ve kulübün geleceğinin aydınlatılması adına, Samsunspor'un Hasbi Ağa'dan sonra ki tüm yönetim ve başkanları araştırılmalıdır. Her dönem başkan ve yönetiminin defterlerini Samsun'la, Trabzon'la ve özellikle güç ve Samsun işadamı dünyası, siyaseti ile hiç ilişiği, bağı olmayan kişi veya kurumlardan Denetim Kurulu kurulmalıdır. Bu kuruma Samsunspor'u KAYYUMLA teslim edip, tüm girdi, çıktıları, faturaları, kişileri, çalışan, çalışmayanları araştırıp yanlış, iftira, hak- hukuk ne varsa tespit etmelidir.

Varsa kulübe şaibeli, hukuksuz yollardan çıkan- giren varsa, hukuksuzluğu kim yapmışsa hesabını sorulmalıdır. Varsa yolsuzluk yapanlardan alınarak geri kulübe döndürmelidir. Yoksa şehirde ki efsaneleşen hırsızlık, yolsuzluk, temlik muhabbetleri sona erdirilmelidir ki Samsunspor kesin olarak kurtulsun. Yoksa her 3 senede bir Geyik muhabbeti misali ekonomik kriz Samsun'u da taraftarı da sıkmaya başladı.  Acil çözüme kavuşturulması gereken bir denetim artık şart.

Gelelim Pazar yürüyüşüne neden katılmadım? Bunca sorulması gereken soruları iddiaları gündeme getirmiş, kulübe herkesten önce üye olmuş, üyeliği iddia edilen başkanların yönetimlerince silinmiş birisi olarak şükür kendimizi inkar edecek kadar aptal değiliz...

Kısacası beyler; Samsunspor eski yöneticilerinden resmi ve kesin hesap sorulmadıkça yaşananlara inancım hiç yok. O nedenle de sokağa inmenin manası yok.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi