Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Püskevit, Kaset derken seçim heyecanlandı…

Püskevit, Kaset derken seçim heyecanlandı…

 

 

     Bu güne kadar sürekli olarak bizi eleştirenler AK Partiyi eleştirdiğimi iddia ediyorlar.

Aslına bakarsanız bu eleştiriyi yapanlar eleştiri görmemişler.

Eleştiriye başlarsak o vakit neler diyecekler merak ediyorum.

Ama bizim işimiz haber yapmak.

İşimizi yapıyoruz.

     Bunu bu memlekette ki sözüm ona yönetici, idareci ve ilçenin ileri gelenleri kafalarına bir yazabilse her şey normale dönecek ama neyse…

Biz gündeme dönelim.

     Gündem de MHP de ki “PÜSKEVİT” salvosu sonrasında gelen ilk tepkiler de geyik muhabbetlerini getirse de ilerleyen sürede bunun yerel lehçede kullanılan bir söylem olduğu anlaşılınca Facebook ve Tiwitewrın gözde sohbetleri ve komedileri arasında yer alarak MHP ye 4 puan kazandırdı. Sonrasında gelen kaset olayları bile Püskevitin gölgesinde kaldı.

Yorumlara gelince;

     Kasetler terbiye sınırlarını, ahlak ve örf, adet ve ananelerin tamamen tersi olduğu yönde ama pisliklerin temizlendiği yönünde konuşuluyor. Bu söylem tamamen halkın biz böyle sözcükler kullanmadık. Yani MHP de baraj derdi var diyenler 12 Haziran akşamında şok geçirirse şaşırmayın.

***  

     Aslına bakarsanız bu olaylar öncesinde AK Partinin seçim siyaseti tam anlamı ile yolunda gidiyordu. AK Parti MHP ye öyle bir bindirme yapıyordu ki her şey istediği gibi gidiyordu.

MHP de ki artçı şoklar bu partiyi baraj altına itmesi gerekirken mağduru koruma hissiyatı MHP ye trend sağladı. Yani oylarını daha da kemikleştirerek, oylarını yükseltti.

AK Parti MHP nin baraj altında kalmasını isterken bir anda hükümet ortağı bile olursa şaşmayın. Biraz abartalım dimi hani birileri bizi ille de MHP’li diye lanse ediyordu ya ondan canııım.

***  

     AK Parti, MHP nin bu son görüntüsü sonrasında,  çalışmalarını daha da hızlandırdı. Özellikle AK Parti düne kadar işin gerçeği sadece CHP ile yarışıyordu. Ama bu kaset ve “püskevit” olayları sonrasında MHP’yi istemese de ters tepki nedeni ile yeniden potaya soktu gibi görünüyor.

     Gerçi özellikle Çarşamba AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse 7 garanti 8 milletvekili çıkartmak için mücadele veriyoruz diyor ancak.

     CHP nin vekil kadrosu çok güçlü olması nedeni ile bu defa biraz sanırım sıkıntılı. Çünkü görüntü Çarşamba ile kalsa Köse haklı. Belki Çarşamba’ da % 70 olmasa bile % 40-50 olacaktır ama diğer ilçelerde renklerin hiçte böylesi olduğu söylenmiyor.

     Bunun bazı sorunları var. AK Partide herkes el birliği içinde çalışsa da bazı ufak tefek sıkıntılar bulunduğu iddia ediliyor. Bu iddialar arasında İlçe Başkanı Mehmet Köse ve ekibi canhıraş mücadele ediyor. Bu tempoda ki çalışmalarını Köse’nin çok iyi bilirim. AK Partinin ilk yıllarında seçim çok kolaydı. Hele ki o dönemlerde yöneticilik çok çok kolaydı. Köse’nin giydiği başkanlık gömleği ateşten bir gömlek ki o da bunun bilincinde ve bu duygularla mücadelesini vermeye çalışıyor. İşini gücünü tüm teşkilat mensupları bir kenara bırakarak ya var olmak ya da yok olmak yolunda müthiş çalışıyorlar.

     İşte bu nedenle AK Parti bu gün Abdullahpaşa Meydanında ve akşam ki Belediye Meydanında ki mitingi çok önemsiyor. Bu miting sanırım hem Çarşamba’ da ki hem de Türkiye’ de ki seçimlerin neticesini etkileyecek görüntüyü oluşturacaktır.

Sonuç olarak;

     12 Haziran seçimleri düne kadar AK Partinin harbiden açık ara önde gittiğinin göstergesi idi ama sanırım işin rengi değişiyor.

      Ama son 10 yıldır Türk siyasetini halk çok fazla etkiliyor ve rengini de hiç belli etmiyor.

Her ne olursa olsun bu seçim öncesi ve sonrası ile çok konuşulacak.

      O nedenle diyorum ki; Püskevit, kaset olayları derken seçim şimdi başlıyor.

Bu tarafta ki cephede yorum yok.

Şimdilik her şey ortada duruyor.

Kim başarılı ve hak ediyorsa o kazansın.

Hepsine başarılar…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi