Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Orada bir Köy var uzakta SAHİP ÇIKMAYI BEKLİYOR

Orada bir Köy var uzakta SAHİP ÇIKMAYI BEKLİYOR

 

Bu gün bam başka bir konu gündeme getireceğim. Bu konuda bile çıldıracak, bu adam gene bize takmış diyecek o kadar insan çıkacaktır ki?!: Şaşırmayacağım da.

Ama yazıya başlamadan işini layığı ile adam gibi ve samimi şekilde yapan hakkaniyetle yapanlara lafım sözüm yok.

Efendim;

Çarşamba İlçesinde Yunus Emre Camii inşaatı ve biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde de Eski adı Sofuoğlu olan ve yeni yapılan camiyi yaptıran Tanrıverdi ailesi tarafından babalarının adı verilerek ibadete açılan Abdullah Tanrıverdi Cami inşaatları var biliyorsunuz. Bu iki cami inşaatı yanın da bir Camii var ki. Allah’ın kulunun haberi yok.

Sadece Köylülerin dışında tabi ki.

Gökçeçakmak Köyü camisinden bahsediyorum.

Yunus Emre Camiii…

Benim için muallaklarla dolu dolu bir inşaat. Turan Çinici ve yönetiminde ki çoğu isimleri tanır bilirim ve güvenirim. Ama orada anlayamadığım konularda yok değil. Önemli olan benim anlamadığım noktalar değil.

Asıl konu yıllardır Müftülük yardım toplamış, hayırsever onlarca insandan yardım gelmiş. Devlet kademelerinden çeşitli destek ve yardım almış.

Ama bir türlü tamamlanamamış ve hala da yardım için Cuma günleri para toplanan camii.

Bu güne kadar 2-3 trilyon liracık harcanmış.( Dedikodular bunlar gerçek fiyatı bilmiyorum. Yanlışta olabilir ama üç aşağı, beş yukarı bu kadarmış) Yunus Emre Camii neden ve nasıl bitirilemiyor anlayan beri gelsin.

Diğer yandan Tanrıverdi Kardeşler babalarını yad etmek ve hayır duaları ile anılmak için kolları sıvadılar ve Sofuoğlu camii yıkılarak yenisi harika bir bina ile hizmete açıldı. İşin gerçeği bu cami için de Tanrıverdi Kardeşler hiçbir kuruş yardımdan kaçınmadılar. Onlar camiyi tamamlattırmak için ne gerekiyorsa yaptılar. O konuda laf söz yok. Sadece eleştirim keşke camide Sofuoğlu adı da kalsaydı.

Ve gelelim o kadar bütçe ile yapılan ve birisi tamamlanan diğeri hala yapılması için yardım toplanan Yunus Emre Cami gibi bir cami yanında, Kendi yağında kavrularak belki o camilerin yarısı kadar veya 3 te 2 si kadar olan bir cami.

Gökçeçakmak Camii.

Köylüler kolları sıvamışlar,

Aralarında topladıkları yaklaşık 100 bin TL ile cami kaba inşaatını tamamlamışlar. Cami iç sıva ve bazı bölüm harcamaları için ise yaklaşık 100 bin TL de bir hayır sever destek yapmış.

Yani anlayacağınız 200-250 bin lira ile muhteşem bir caminin 3 te 2 sine yakını tamamlanmış.

Gökçeçakmak Köyü Muhtarı ve köylüleri artık bize de bir yardım eli uzansın.

Biz bu noktaya kadar el açmadık, kimseden yardım istemedik. Ama şimdi bekliyoruz dediler.

Biz de İlçe Müftümüzle irtibata geçtik konuyu aktardık.

İlçe Müftümüz Sıtkı Kaya sağ olsun HAYIR İŞİNDE HEP VARIM demesin mi?.

Kendisinin hassas düşünceleri nedeni ile teşekkür ediyorum. Müftümüz bizi yanılmadı ve bizi utandırmadı. Kendisine sonsuz minnettarım. Üzerimize düşeni yaparız Erol bey demesi bile yetti.

Şimdi sırada İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı var. Kaymakamımıza bizzat konuşur konuyu iletebiliriz.

Belediye Başkanı ile malum ama inanıyorum ki bu yazıyı okuduğunda mutlaka o da üzerine düşeni yapacak ve desteğini verecektir.

Bu ne bir kişiye ne de bir zümreye ait yardım değil. Bu önce Allah için sonra ahiret için yapılacak bir yardım. Bu noktada kimsenin HAYIR yani YOK diyeceğini hiç sanmıyorum.

Ve son cümle, Gökçeçakmak Muhtarına, Köy İmamına, Köylülere ve hatta hatta camiye kendilerince destek ve yardımlarını esirgemeyen Gökçeçakmak İlkokulu ve Ortaokulu Müdür ve yöneticilerine teşekkür ediyorum.

Allah onlardan razı olsun.

Bir dua da kendileri almak isteyen inançlı insanlara iletiyorum. Geçmişlerinizin ruhuna ve kendinizin ardından dualar okunmasını istiyorsanız. Gökçeçakmak Cami yardımları ile sizi bekliyor. Allah yapacağınız her türlü yardımlarınızı mübarek eylesin. Hayırlı işlerde mutlak hayır vardır. Sizler hayırsız kalmayın.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi