Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Ödül aldı hayırlı olsun da…

Ödül aldı hayırlı olsun da…

 

Sözün doğrusunu yazmak cesaret ister... Biz de bunu çok güzel yaptığımıza inanıyoruz... Son günlerde yazdıklarım birilerini rahatsız etmiş. Çokta umurumda sanki…Bazı kendini bilmişler enteresan şekilde tepkiler veriyor? Yazdıklarımızı anlamayan mı ararsınız ya da okuduğuna anlamsız şekilde tepki verenleri mi?

Ama geçtiğimiz gün yaptığımız bazı haberlerimize olumlu tepkilerin gelmesi bizi de memnun etti. Özellikle geçtiğimiz hafta gazetemizi arayarak Terme Caddesi kaldırımlarından dert yanan bazı okuyucularımız bu kaldırımların yapılmasını istediklerini ve haberleştirmemizi istedi.

O gün okuyucularımıza aynen dediklerimiz şuydu; “beyefendi iyi güzel söylüyorsunuz ama gelip haber yaptığımızda maşallah herkes konuşuyor ancak, fotoğraf makinasını kaldırdığımız anda tek bir Allah’ın kulu benim adımı yazma uğraşamam” diyerek kaçıyorlar. Birileri konuşsun ki haberi biz değil vatandaş istiyor bilinsin” dediğimde şunlar dile getirildi.

Vatandaşlarımız, “Hamile bayanlar yürüyemiyor, ihtiyar dede ve nineler yürüyemiyor, öğrenciler okula yağmurlarda çamur ve su içinde ya da araç yoluna çıkarak gidip gelmek zorunda kalıyor. Kimse konuşmasa da Allah’ınızı seviyorsanız yapın haberini” dediler. Her neyse çıktık yola ve gittik haberi yaptık. Konuşanlar oldu olmadı biz üzerimize düşen görevi yaptık.

Bazı sözüm ona fedailer tepkiyi hemen gösterdi; “Başkanımızın yaptıklarını karalıyorsunuz. Sadece yapılanları karalamaya yönelik haber bunlar” demesin mi? Hele hele Pazar günü Belediye Başkanı Dündar’ın Başbakanın elinden ödül alması sonrası gelen tepkiler şaşkınlık yaratacak boyutta.

Kimi dedi ki, “Yahu Adaparktaki otlarda yatıp kalkacak mıyız? Bize yol, kanalizasyon yapılsın. Bakan Eroğlu, Kılıç ve diğer Bakan ve Milletvekilleri görselliği görüyor hasta oluyor ama pislikleri kim göstermek ister ki? Bunları neden kapatıyorlar? Yazıklar olsun” dediler.

Bazıları ise, “Belediye Başkanımız harika hizmetler yaptı neden onları da yazmıyorsun? Ama yaptığın haberler Çarşamba’nın kanayan yarası. Bunları sizden başka haber yapan yok. Herkes su yoluna alınmış kimse ses çıkartamıyor Size teşekkür ederiz” diyerek destek verdiler.

Başbakan’dan ödül alan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’a buradan ödülü hayırlı olsun desem, ya da gördüğüm ilk yerde elimi uzatsam biliniz ki asla ne hayırlı olsun sözümü, ne de uzanan elimi yine kesin olarak tutmayacaktır. Kaldı ki Bayramda bile uzanan eli geri çeviren başkana ben yine de ödülü nedeni ile hayırlı olsun dilek ve temennilerimi iletiyorum. Ama bu hayırlı olsun sözüm yapılmayan kaldırımları, kanalizasyon kapaklarını, patlayan pis kanalizasyonları, yarım bırakılan yolları yazmayacağız anlamına gelmez kimse de bunu böyle algılamasın. Halk mağdursa o mağduriyeti tarafsız olarak yazmaya devam edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın.

Terme Caddesinde ki kaldırım haberlerimiz sonrasında başlatılan çalışmaları da takip ediyoruz. O çalışmalar tamamlandığı zaman da haberleştireceğimizin bilinmesini isterim. Haber yapın diyen okurum aradı ve “Erol bey haberi yaptınız teşekkür ederim. Haber sonrası yapım çalışması başlatıldı. Bitirilince de haberini bekliyoruz. Ama bir eksikliği belirteyim. Takip ediyorum her dediğiniz yeri yaptılar ama bir Yunus Emre Caddesini yaptıramadınız. Orayı Başkan neden yapmıyor” dedi.

Biz bilgimiz kadarı ile olanı anlattık. O alanda istimlâk problemi var, çözülünce ve doğalgaz alt yapı sorunu tamamlanınca o yol da yapılacak” dedik.

Herkes hakkı olanı alacaktır. Bizim kin, öfke, garez ve engellemeyle işimiz yok. Kim ne yaparsa kendisine yapar. Şükür psikolojim yerinde ve rabbime şükür çok iyi sağlıklıyım. Kimse moralimi bozacak sanmasın. Psikolojisi bozuk olanlar düşünsün.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Belediye Başkan aday adayı kimler olacak, Başkan Dündar aday mı sorularına cevap buradan Rahmetli Erbakan hocanın sözleri ile vereyim: Sakallı Hüsnüüüüü. Ben değil ona başkaları karar verecek başkaları. Ama bilin ki aday olması düşünülen aday geldiği yeri unutanlar değil.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi