ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

NEDEN

NEDEN

Bir hafta önce Çarşamba Haber Expres ailesinde köşe yazılarımla sizlerle olacağımı beyan etmiştim. Ama ne yazık ki benim burada olmamdan rahatsız, huzursuz olan çevrelerin olduğunu görüyorum, buna da üzülüyorum.

Özellikle eli kalem tutan ve camiada adı geçen bazı dostlarımızın sitemine şahit oluyorum.

Şunu da belirteyim ben önceden de şimdi de hiçbir gazeteden para almadım talebim de olmadı. Biz memlekete bu şekilde hizmet edelim düşüncesinde olan biriyim. Şahsım esnafın sıkıntılarını, şununla, bununla kötü olacağım demeden objektif olarak gazetesine yansıtan bir gazeteye yazı yazmaya başladım. Hiç kimseye kırgın ve kızgın değilim benim Haber Expres ailesine katılmama sevinen ve üzülen tüm dostlarıma teşekkür ederim.
Ayrıca belki benim burada olmama diğer meslektaş arkadaşlarım için birlik ve beraberlik açısından iyi olacağı düşüncesinde olduğumu bilmenizi isterim.

Cumartesi günü eski bir gazeteci arkadaşım orada ne işin var. Sana yakıştıramadım söylemi beni çok üzdü. Görüyorum ki Çarşamba’da basın, haber işleriyle uğraşan arkadaşlarımın birbirleriyle olan ilişkilerinde eksikler gördüm.

Yıllar önce şahsım da Erol Şeker hakkında çok yazılar yazdım. O kendisi bir kere olsun "Abi neden?" demedi.

Bakıyorum ki şahsım Haber Expres Gazetesi’ne geçince tepkiler çığ gibi büyüyor. Acaba neden diye kendime sordum.
Şahsım ilk önce Sonsöz Gazetesi, Samsun’da Hedef ve Olay Gazetelerinde de makaleler yazdım. Diyanet-Sen’in Dergilerinde de yazdım. Ayrıca Çarşamba Gazetesinde de uzun yıllar köşe yazıları kaleme aldım ve şimdide Haber Expres Gazetesi Ailesine katıldım.

Bundan rahatsız olunacak ne olabilir ki diye düşünüyorum. Son zamanlarda mağdur olan kardeşimize destek olmak, onun yanında olmak çok mu yanlıştır.
Takdiri siz okurlarıma bırakıyorum.

Bir yazar  olarak şu konuyu da sormak isterim. Önceki gün Çarşamba’da Gazeteciler Cemiyeti altında bir çalışma olduğunu duydum. Gazeteci kardeşlerim Sayın Kaymakamımızı ziyarete gitmişler. Güzel de olmuş. Peki Sayın Kaymakamımız neden Erol Şeker’den Haber Expres Gazetesinden ekip var mı diye sormamıştır.
Çarşamba’da bir Gazeteciler Cemiyetine eskiden beri ihtiyaç vardı ama birliktelik yoktu.
Peki şimdi ne değişti?
Bu konsensüste Haber Expres Gazetesi neden yoktur? İlçenin birlik ve beraberliğinden dem vuranlar bu sorular siz de hiç sorulmaz mı?. Birileri neden demez mi?

Sayın yetkililer bunu neden sormazlar ben şahsım olsam ne olur, olmasam ne olur. Ama Çarşamba’da bu hizmeti yapan tüm Gazetecilerin bundan nafaka temin eden tüm dostlarımın bu kuruluşta olmasını arzu edenlerdenim.

Başkanı kim olursa olsun, bir birlikteliğin olması bazı küskünlüğün ortadan kalkmasını isteyenlerdenim diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi