Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Mütareke yıllarına dayanan Yerel basın bunu da atlatacaktır

Mütareke yıllarına dayanan Yerel basın bunu da atlatacaktır

Bugünden sonrası tatil...

Önümüzde rabbim müsaade ederse Ramazan Bayramı. Yarın köşe yazısı yazamayacağımdan kaynaklı şimdiden RAMAZAN BAYRAMININ TÜM İSLAM ALEMİNE MÜBAREK OLMASINI temenni ediyorum.

Bu yılda Ramazan ayı bir şekilde geldi ve gidiyor. Allah cümlemizin ibadetlerini mübarek eylesin. Ancak insanların her geçen yıl hatta gün biraz daha değiştiğini de belirtmeden geçemeyeceğim.

Dün bir arkadaşımızın yanında iken yanımızda ki başka birisi "Eski günlerin tadı-tuzu kalmadı. Nerede o eski günlerimiz, bayramlarımız dedi. Evet kalmadı. Kalmaması içinde herkes adeta elinden geldiğince mücadele veriyor. Dünya hırsı, nefisler öylesine almış başını gidiyor ki; "Çıkarı için herkes birbirinin ekmeğine, namusuna, geleceğine göz dikmişler. İnternet, cep telefonları, televizyon programları nedeni ile ne eski din öğretileri, ne aile yapısı hiç bir şeyimiz eski tadında değil. Bırakmamak için de birileri adeta yırtınıyor."

****  

Yine son günlerde medya ön planda. Medya derken görsel medyadan çok son yıllarda Hükümetin en fazla yerel medyaya desteği biz verdik demesine rağmen bazılarının belirttiği kağıt medya tabir edilen yazılı medya CAN ÇEKİŞİYOR.

Sağ olsun ve kimse de kusura bakmasın ama SİYASET, BÜROKRAT ve yer yer büyük iş adamlarının büyük hayalleri nedeni ile Mütareke yıllarında bile susturulamayan Yerel Basın şimdiler de adeta can çekişiyor. Buna kimsenin dur diyeceği yok aksine körükleniyor. Ama bu bize az bile.

Çünkü Gazeteciyim diyen çoğu zat-ı muhteremlerin çoğu siyasetçilerin peşinden ayrılmazlarsa, iş adamlarının, bürokratın dibinden ayrılmadıkça bunlar olacaktır. Kağıt tabirini kullanan son zamanlarda da adeta mantar gibi biten İNTERNET MEDYASI da işin iyice cılkını çıkarttı.

Bizler yazılı yerel basın olarak kimsenin onuru, gururu, namusu kırılmasın, zedelenmesi, maddi zarara uğratılmasın diyerek yıllardır imtinalı yayımcılık yaparken, birileri mantar gibi akşam yatıyoruz sabah bakıyoruz ki bir internet gazetesi çıkmasın. Bunların zararı, masrafı, gideri nasıl olsa YOK.

Vur abalıya al reklamı yemede yanında yat. Klimalı odalarda, siyasetçinin, iş adamının dibinde ye, iç ve çık piyasaya Gazetecilik cakası at. Eğer ki birileri bu işin son bulmasını istiyorsa kimse kusura bakmasın ama: Yerel Basını bitirmekle uğraşacağı yerde bu tip İnternet medyasını önceliğe alarak sonrasında varsa bu pis işleri yapan yazılı ve görsel medya onunla kanunu yolları arasınlar.

Yerel medya Mütareke döneminde bu Milletin ve Memleketin kurutuluşunu sağlamış tek kaledir. Bu minvalde kimse kusura bakmasın ama siyasi gelecek için veya rant, koltuk için bu basının bitirilmesi için uğraşsa da başarılı olamayacak.

Çünkü en kötü savaş döneminde dahi bir şekilde ayakta kalan bu yerel basın İnsanlığın sonu gelene kadar da ayakta kalacaktır. Yeter ki insanlar temiz olsun, Gazeteciyim diyenler temiz olsun. Kimse başkasının kümesinde ki tavuğa kış demek için apar kartta beklemesin. Önce kendi çöplüğünde eşinen pisliği temizlesin, tavuğuna sahip çıksın. Yerel basın kendi çöplüğünü bir şekilde temizliyor beyler...

Ve diyorum ki bu nedenlerle: Mütareke yıllarına dayanan bu Yerel basın bunu da atlatacaktır

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR