Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Artık Maymun gözünü açtı

Artık Maymun gözünü açtı

Bazı makamlar vardır. Bu makamlarda oturanlar ya mesul oldukları görevi yaparlar veya yaptırırlar.  Bu noktada Çarşamba ilçesini ele alacak olursak,  Ahhh Nusret Şahin Kaymakamım ah. Onun farklı bir kişiliği ve yöneticiliği vardı. Sokakta yürürken, koşarken görürsünüz ama asla köylerde göremezdiniz.

Muhtarlarını çağırır sorunları dinler ve çözerdi. Halkta memnundu, bürokrasi, siyaset, STK'lar memnundu. Kaymakamlıkta ki personelleri sever ondan habersiz kalem oynatmazdı. Oynattırmazdı.  Sevecen, güleryüzlü ve makamın ağırlığını veren isimdi...

Peki aklınıza pislik gelmesin. Caner Yıldız Kaymakam böyle değil mi demeyin. Onun da farklı bir üslubu var. Oda sevecen, güleryüzlü, halkın içinde, köylerde gezip dolaşıp sorun çözüyor. Fark bu noktadan sonra başlıyor.

Mesela MEM Kendi kafasına işler yapıyor Kaymakama verilen bilgiler farklı.  Kaymakam her kanun maddesini bilecek değil. Ama İlçe Kaymakamı yanıltılmamalıdır.  Samsun ve tüm ilçeleri aynı işi yaparken bizim işi çok iyi bilen Çarşamba MEM her nedense hataları üzerine hata yapmaya devam ediyor. İş geçen yıl başladı. Arkası yarın gibi bu yılda maşallah devam ediyor. Herkes bilir Haber Expres Gazetesi kendisi için asl tek kalem oynatmaz.

Ama iş bir kaç kişinin ekmeğine göz dikenler, işinden olma ihtimalini yüksetenler olunca. Kimse kusura bakmasın ama kalem değil kanun ve kanun maddelerini sıralamaya başlar. Kaymakam Caner Yıldız yanıltılıyor. Hem de Yeni atanan İlçe milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir dahil. Yeni gelen personele sözüm yok. Ama onlara hata yapıyorsunuz dedikçe inada bindirdiler. Kanun sarih ve ortada bulunuyor.

Konu mu her yıl yapılan TAŞIMA İHALESİ. Devleti aliyyenin zarara uğratılmaması, Erol Şeker'in zengin edilmemesi için Haber Expres Gazetesinin ekmeğini elinden alıyormuşlar ya!..

Hadi alın sorun yok ama nasıl alıyorsunuz beyler. 4743 KİK ve 195 sayılı BİK kanunlarına muhalif olarak. Kamu ihale kurumu der ki: Birden fazla ihale birleştirilemez, tek ilanla ihaleye çıkamaz. Ayrıca bölüp, parçalayarak doğrudan temin denilen şekilde de alınamaz. Bizimkiler bu işi beceriyor Allah için...

Geçmiş yıllarda İlçe Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme ihaleleri Doğrudan temin ediyordu sustuk. Şimdi MEM de birileri çıktı bizim zarar verdiğimizi belirtip iddia ederek ihaleleri EKAP denilen bazı kişilerin girebileceği yerde yayımlıyor ve ihaleye sadece birileri girebiliyor. Başkasının haberi bile olmuyor. Bu ne demektir. Siz düşünün. Kısacası bu iş arkası yarın gibi uzayıp gidecek.

Ama Çarşamba MEM İhalesi sessiz sedasız bu defa olmayacak. Eski personelin işgüzarlığı ve akabinde gelen personelin devam ettirmesi sıkıntıyı büyütüyor. Bu iş kanunlarla takip edilecek. Birilerinin dediği gibi haber yaparsanız kazanç elde edemezsiniz tehdidine, Erol Şeker'i zengin edemeyiz muhabbetine, Kaymakama yalan yanlış eksik bilgiler vererek kurtulmaya kalmayacak.

Haber Expres Gazetesi yıllardır adabını, üslubunu bozmadı ise bilin ki adamlığından, tarafsızlığından ve ilçede huzurun bozulmamasındandır. İlçe huzuru bize ne artık. Tek biz mi dürüst adamız. Gelen vuruyor giden dedikodu ile yıpratıyor. Artık bunlar meydanı boş sanmasın. Bundan sonra eğitimi yerlerde süründüren ama devletin bekasını düşünüyoruz muhabbeti ile kendilerini savunan MEM düşünmelidir.

Kaldı ki son dönemde ki atamaları bile şaibeli olduğu gündemden düşmeyen ve bu vesile ile başarısı il genelinde yerlerde sürünen bir Çarşamba ve Samsun Eğitimini mi savunacağız. Artık bakalım MEM de kim kimin adamı ise çıkıp konuşsun. Kim kimin direktifi ile iş yapıyor görelim. Kanun ve MEB ile mi, başkalarının gücü ile mi konuşuyorsunuz bilelim. Yeter artık ayak oyunları...

Ama artık Maymun gözünü açtı.

Susmak yok. Kimin hatası, yanlışı, yanlış yolu ve işi varsa bu sayfalarda olacak. Bu haberciliktir görevimizi yapacağız.Bu asla sizin belirttiğiniz gibi tehdit falan değil tamamen bu saatten sonra İlçenin huzurunu biz düşünmekten vazgeçtik, 8-10 personelimizin ekmeği geleceği elden gitmemesi için çırpınıştır. Keyfi makam işgallerine son deme isyanıdır.

Ve soruyorum: Ey İlçe milli Eğitim Müdürlüğü; Personellerinizden fazla olanlar devlete artı yük getiriyor neden devlet memurluğundan uzaklaştırmıyorsunuz. Maaş veriyorsunuz. Ayrıca 17+1 olan Samsun' da 16+ farklı uygulama yaparken bir tek siz mi Allah ve kanun indinde doğrusunuz?. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Şimdi de tehdit edin, aba altından sopa gösterin görelim er meydanını hadi...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi