Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Mısır ve Suriye'yi biz mi kurtaracağız?

Mısır ve Suriye'yi biz mi kurtaracağız?

Son aylarda biliyorsunuz...

Sürekli gündemimiz SİYASET. Ama bazı okuyucularım her nedense,

Siyaseti birazcıkta Suriye'yi, Mısır'ı yaz. Müslümanlar katlediliyor duyarsız kalma diyor.  Bir bakıma doğru ama.  İşte o amanın arka fonuna bakarsanız. Bizi boydan boya aşan bir ama olduğunu göreceksiniz.

Ülkeler birbirine girmiş. Suriye ve Mısır için Başbakan aylardır bağırıyor. Dünya duyarsız...

İslam dünyası duyarsız...

Mısır için, Mursi için Başbakan bağırıyor, Yine dünya ve İslam alemi bile duyarsız. Ne yani kalkıp hemen hep birlikte SAVAŞA MI gidelim. Bizim desteğimizden ne olur diyeceğim.

Bazıları der ki hemen, Hz. İbrahim ateşe atıldığında bir karınca su götürüyormuş.

Sormuşlar nereye gidiyorsun diyerek. Karınca demiş ki :

Hz. İbrahim'in ateşine söndürmek için su götürüyorum. Sen gidene kadar o zaten yanar demişler. Karınca olsun en azından onun uğruna onun yolunda mücadele ettiğimi görmeleri görmesi bile yeter bana demiş.

Şimdi biz mücadele etsek ve bize helal deseler bile. Dünya çıkarı için Müslüman alemini ve Müslümanların katledilmesini sessiz sedasız izliyorsa, Müslüman dünyası bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyorsa, Filistin topraklarını satarken Müslümanlara sormadı hiç. Suriye de yaşananlara yorum dahi yapmam.

Mısır' a gelince. Mısır kendi ektiğini biçiyor derim. Katılır yada katılmazsınız ancak, Kendi ülkesinde bağımsız olmayanlar, ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde duramayanlar, Kendi siyasetini bağımsızlaştıramayanlar Asla kendi sözünü söyleyemez.

O nedenle biz Ülkemize sahip çıkalım yeter. Mısır ve Suriye'ye bakana kadar, Arakan'da yaşanan vahşet, Somali'de yaşanan dramlar yıllardır sürüyor. Madem Müslüman'ız o zavallılar diri diri yakılırken, işkence görürken Müslüman dünyası neredeydi.

Devletlerin sonlandıramadığı konuları biz nasıl sonlandıracağız ki? Yazsak ta boş yazmasak ta.  Biz Müslüman ülkeyiz de yıllardır yaşadığımız dertlerde onlar neredeydi diyeceğim olmayacak. Ama verilen mücadele sanırım yeter. Müslüman dünyası akıllanmadıkça bu işkenceler, rezaletler ve dertler bitmeyecektir.

Hem neden bu olaylar hep İslam dünyasında yaşanıyor. Gidin bakalım ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İsveç, İsviçre'de yapın bakalım yapabiliyor musunuz?

İsrail'i hiç söylemeye gerek yok. Onlar lanetlenmiş millet, ırk zaten. kısacası Müslümanlar akıllanmadıkça bu ceza sürecektir.

Hem biz yazsak yarın hep birlikte Allah, Allah diyerek savaşa mı gideceğiz. Kaç kişi koşar ki. Allah yar ve yardımcıları olsun

Mutlu ve (sağ) -lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi