ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

METAL – (A) METAL YOĞUNLUĞU

METAL – (A) METAL YOĞUNLUĞU

Son zamanlarda gündem olan metal yorgunluğu ya da ağırlığı bin makinaysa yenilenmesi, güncellenmesidir.

İnsan olarak da aynıdır. Bir yerde idareci, yönetici başkanı, başbakan, belediye başkanı. Meclis Üyesi, parti yöneticisi bunu her kategoriye koyarak düşünün ki yenilenmesi gerektiğini anlatır.

Metal yorgunluk denilince akla para da gelmez. Geldiği sınıfları da vardır. Tabi ki Cumhurbaşkanı bu sözü söylerken ne demek istedi, bu sözün gerçekleştiğinim 1 Temmuz sonrası AK Parti Teşkilatlarındaki seçimlerde göreceğiz.

Metal ağırlığının çözüm noktası bu tarih olacaktır. Şöyle açıklık getirelim. Parti içinde iyi hizmetlerde bulunmuş, millete iyi hizmetlerde bulunmuş idareciler zamanla yıpranmakta ya da idareciler kendi menfaat ve çıkar doğrultusunda kullanıp hizmet görmez hale gelmişlerdir yada ben artık yorgun düştüm.

Hizmetlerde gecikme, savsaklamalar oluşmaktadır. İşte buda metal yorgunluk sınıfına girmektedir. Bu yorgunluk her partide olduğu gibi uzun yıllar belirli bölgelerde görev yapan idarecilerde görülmektedir.

Özellikle meslek dersek imamlığı, müezzinliği de meslek olarak gösterebiliriz. Ama bu genellikle siyaset için kullanılmıştır. Aslında bir idareciye yani siyasiye iki dönemden fazla görev vermeyeceksin. Çünkü uzun süreli izin metal yoğunluğu oluşturmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanının en iyi şekilde anlamış ki bu sözü gündeme almıştır. Metal yoğunluğunun sonucu seçimlerde ve referandumda alınan sonuçların neticesinde söylenmiştir.

FETÖ ve metal yoğunluğu AK Partiyi yormuştur. AK Partinin oy kaybı ve önemli kalelerinin yıpranması dikkate alınması en önemli konuydu. 2019 seçimleri belki kongreler bitiminde 1 yıl öne alınabilir diye düşünüyorum. Çünkü başkanlık sisteminin acilen yürürlüğe girmesi şarttır.

Biz daha önceleri hep söylemiştik. AK Parti 2002 dönmediği sürece 2019 hayal demiştik. Yine sözümdeyim.

Bakalım metal yoğunluğunun çalışmalarını ve neticelerini göreceğiz. Şu notu da söylemeden geçemeyeceğim:

“Eğer kayda değer bir yenilik olmazsa partiyi ve kendilerini yıpratanlar yine bu partide görev almaları durumunda bu partiden çok sayıda insanların, gönül verenlerin bir daha oy vermemek şartıyla ayrılacaklarına şahit oluyorum. Çünkü metal ağırlığı konusu o kadar önemli ki sadece bu programa alındığında Ak Partinin çehresi ve çevresi değişecektir. Yeni sözler sahne alacaktır. Ayrıca başkanlık sisteminde hayat bulması AK Partiyi canlandıracağını umut ediyorum."

Eğer eski tas, eski hamam usulü devam ederse 2019’un hayal olacağını şimdiden bu satırlarda tekrar tekrar söylüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi