Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“KRALDAN ÇOK KRALCILAR VAR.”

“KRALDAN ÇOK KRALCILAR VAR.”

Geçtiğimiz aylarda hatırlarsanız Çarşambaya yeni stadyum yapıldığı haberlerini iki defa yayımladık.

İlk haberimizden sonra hiçbir yetkilinin açıklama yapmaması dikkatimizi çekti.

Akabinde o haberde stadyumun belediye mi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından mı yapıldığını sorduk. Kimseden yine tık çıkmadı. Sadece tabela değiştirildi o kadar.

Sonrasında yine ses çıkmadı.

Haberin girişi şöyle:

“Çarşamba Belediyesi'nin 'Doğuyaka Kentsel Dönüşüm Çalışmaları' kapsamında Yeşilırmak Şehir Stadyumu taşınıyor. Çarşamba Belediyesi, projesi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden onaylı olan yeni şehir stadyumu için çalışmalara başladı. Yeni stadyum Ayvacık yolu üzerinde yapılıyor. Stadyumun kuzeyine yeni kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yapılacak.”
HaberDün İHA’ dan düştü. İHA nın gönüllü muhabiri yeni uyanmış haberi ancak yapabilmiş. Çok çalışıyor canım adam ne yapsın ki…

Hani Çarşamba İHA Temsilcisi başkaları olmasına rağmen servis belediyeden. Belediyecilik sıkmış olacak ki birilerini, almış kalemi eline maaş belediyeden, haber belediyeden ama haber ve hizmet başka yere. “Kel kafaya şimşir tarak”  misali yani… O biçim yani!.

Çarşamba’da İHA nın iki tane daha parasız(!) yani maaşsız ve gönüllü muhabiri varmış.

Bunu yıllardır söylerim. Bunlar emek ve ekmek hırsızları kimseyi tınlamaz, dinlemezler. Resmen hırsız diyorum gidip dava açsınlar.

Bu ilçede İHA nın Samsun Bölge Müdürlüğünden 31.12.2005 tarihli 409 sicil nolu Fahri Muhabirinin kim olduğunu biliyor musunuz? Bilmelerine rağmen iş ve görevi başka haber servisi muhabirliği başka olanları nasıl dava açacak merak ediyorum.

Gelin görün ki, Belediye ve bir iki kurumda İHA’ ya gönüllü (!) muhabirlik yapanlar varmış.

Hem bir yerden maaş alacaksınız hem de burada ki ekmek kazanan insanları dışarıda bırakacaksınız? Peki sormazlar mı İHA yı çok mu seviyorsunuz da görevinizi bırakıp buraya servis yapıyorsunuz?. Sahi hiç yetkili yok mu soramıyor mu? Neden sormuyorlar?

Sonra bu haberler durup dururken servis edilir mi ya da ne karşılığında servis edilir? İşte orasını şimdilik hala düşünmedeyim. Ekmek ve emek hırsızları kendi görevine dönene kadar bunu arada irdeleyeceğim.

Konuya dönelim.

Stadyum açıklamasına. Belediyeden açıklama yapılmış. Çarşamba da bu haberi İHA temsilcileri, muhabirleri yapması gerekirken belediyeden birileri bir yerlere servis etmiş. Başkanı suçlamıyorum.

Bu işgüzarların işlerini yapmalarını bekliyorum. O kadar

Yapılan açıklamada:

“Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Yeni Şehir Stadyumu'nu Ayvacık yolu üzerinde Kirazlık Çay Mahallesi'nde Şeker Fabrikası'ndan aldığımız 40 dönüm alana yapıyoruz. Maraton ve protokol tribünleri ile birlikte 5 bin kişi kapalı tribün kapasiteli olacak olan Yeni Şehir Stadyumu'nda, 9 kulvarlı atletizm pisti, tam donanımlı sporcu odaları, kafeteryalar yer alıyor. Stadyumu Çarşambaspor maçlarının dışında diğer spor dallarına da hizmet verecek kapasite ve donanımda inşa ediyoruz. 3. lige çıkan Çarşambaspor’umuzun 2011-2012 sezonunda maçlarını burada oynamasını istiyoruz" demiş.
Devamında daha güzel müjde vermiş:
İlçede yeni bir spor salonu ve yüzme havuzu çalışmalarının olduğunu kaydeden Başkan Dündar, "Yeni stadyum alanının kuzey tarafında Şeker Fabrikası Lojmanları'nın yanında yaklaşık 15 dönümlük alanda da yeni bir spor salonu ve yüzme havuzu çalışmamız var. 60 dönümlük alan ilçemizin yeni spor alanı olarak düzenlenmiş oluyor. Şehrimize hayırlı olsun".
Dananın kuyruğu bu spotta kopmuş!?..)
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Samsun için büyük bir şans olduğunu kaydeden Başkan Dündar, "Samsun'da ve Çarşamba'da bu dönemde inşallah çok önemli yatırımlar gerçekleştirilmiş olacak. Bu anlamda Samsun Milletvekilimiz Sayın Suat Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanı olarak kabinede yer alması bizim çok önemlidir. Stadyumumuzun kapasitesinin artırılarak ileriki yıllarda da hizmet verecek büyüklükte yapılması yeni spor salonu gibi spor alanı olarak planladığımız bu alanda da projelerin hayata geçmesi daha kolay olacak diye düşünüyoruz. Bu anlamda da Gençlik ve Spor Bakanımızı bir şans olarak görüyoruz. Spor anlamında büyük işler yapacağız" şeklinde konuştu.

***

Eeee bakan Suat Kılıç olunca… SAMANLIK SEYRAN ÖYLE Mİ?

Yok aslında böyle bir şey. Buna “DAR ALANDA KISA PASLAŞMA” diyorum ama pas alacak kim merak ettiniz mi? Pas atıldı merakla pası alacak ismi bekliyorum.

Hizmetin verilmesi için son birkaç yıldır yapılmak için mücadelesi veriliyor. Verenler belli.

Çalışmayı yapanları övgüyle söyleriz söylemine de bu ilçede kraldan çok kralcılar olması var ya!.

Sonra birilerini siz, sizi de birileri sevmeyebilir.

Bunu hep söylerim.

Kendinizi sevdirmek için mücadele etmeye uğraşmanın anlam ve manasını anlayamam hiçbir zaman. Bu haberin son paragrafı da aynen öyle… Başkan güzel açıklamalarda bulunmuş teşekkürler. Keşke bazı şeyleri bırakıp ilçesine hizmet veriyorsa, kendi ilçesinin gazetesine de haber ve açıklama yapabilseydi.  Güzel olmaz mıydı?

Bu sözü söylediğimde hep şunu diyorlar. “KRALDAN ÇOK KRALCILAR VAR.”

Krallar bir kişidir. O vakit gerçek krallar çevresinde ki asalaklar varsa kral kendinden çok kralcıları ayrıştırsın. Biz mi yapacağız. Bir ta sözü daha vardır:

“Kılavuzu karga olanın burnu beladan çıkmaz”

Bizden söylemesi. Ve akabinde yeni stadyum ve yüzme havuzu hayırlı olsun. Umarım kısa sürede hizmete girerde bizler de bol bol yüzeriz.

Yüzmekte parayla değil ya!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi