Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Karaduman, sanırım çoğu kişiye hayal kırıklığı yaşatacak

Karaduman, sanırım çoğu kişiye hayal kırıklığı yaşatacak

AK Parti de kurulduğu yıldan beridir, Samsun' da olmadığı kadar kaos içinde.

Partililer yaşananların farkında ama kimse cesaret edip, "KRAL ÇIPLAK" diyemiyor.

Nedenleri saymaya kalkarsanız. İnanın ya nefesiniz yetmez ya da nefesinizi keserler...

Samsun, lobisi- hobisi libidosu yüksek şehir.

Mesela; aylarca Muharrem Göksel'i istifa etti - ediyor - edecek dediler.

Yok şunun adamı yok bunun adamı dediler.

Yetmedi yok efendim Göksel muhacirmiş, ondan Sağlık Bakanı olan Ahmet Demircan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile eski Bakan A. Çağatay Kılıç desteklemiş.

Ve o konu eski daha doğrusu Kurucu Gençlik Kolları başkanı ve ana kademede son yıllarda görev yapan ve herkesimin desteğini alan genç isim Hakan Karaduman İl Başkanlığına atandı.

Samsun AK Partide bir süre sessizlik oluştu gibi görünse de önce ki gün kıpırdanma ilçe başkanlarının AK Parti Genel Merkezi tarafından istifalarının isteği ile başladı. Bu şehir de her şey konuşuldu.

AK Parti ile görev alan isimleri hatırlayın.Kurucu başkan Mustafa Demir, sonra sırası ile Fuat Köktaş, Ali Akyüz, Adem Güney, Osman Çetinkaya ve bir daha Fuat Köktaş, Muharrem Göksel ve mevcut atanan isim Hakan Karaduman...

Hepsinin döneminde çok şey yaşandı ama sanırım son yıllarda oy oranı yükselse de parti teşkilatında küskünlükler zirve yaptı. Bu noktada AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman'ın en büyük sıkıntısı ne olabilir?

İlk önce ilçelerinin kongrelerinin sağlıklı şekilde tamamlanmasını ardından da kendi il kongresini tamamlayarak büyük kongre ve seçimlere hazır hale gelmek. Bunları yaparken de yıpranan ve küskünlükleri, kırgınlıkları tavan yapmış eski dava arkadaşlarını geri parti çatısında toparlamak olacaktır. 

Sonrasında FETÖ/ PDY Terör Örgütü nedeni ile sıkıntı çekebilecektir. Bu konuda neden sıkıntı çekebilir denilecek olursa; Samsun'un FETÖ/ PDY Terör Örgütünün kalesi ve hatta ana karargahı olduğu iddia edilmekte. İlk önce Samsun' da, ardından tüm ülke de AK Partiyi temelden yıkma, ele geçirme mücadelesi iddiaları bilinmiyor değil. O nedenle İlçe başkanlarının görevden alınma nedenleri arasında kaos oluşturulması daha da tetiklenecektir.

İddia o ki; AK Partiyi bilinçli şekilde birileri bitirmeye çalışıyormuş?!    Bu iddia net.  Yaşananlar AK Partiyi yok etme, yıkma, projesinin ilk adımları. Yani pis oyunda değirmene "Kirli su taşıyan" isimler var.  Tarih bu isimleri kalın harflerle yazacaktır.  Evet, bu iddia ve polemikler yenilir yutulur cinsten değil!

Bu oyunda öncelikle mecburen oyunu bozacak ilk isimler Genel Merkezin görevlendirdiği iki isim ve göreve yeni atanan ve ilk derdi önce kongresini yapmak olan Haklan Karaduman olacak.

Karaduman il kongresinin ardından önce yerel sonra Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine hazırlanmak ve başarılı çıkmak.  Çiçeği burnunda tabir edilen ve çoğunun deneyim ve tecrübesiz diyerek ağzının sulandığı isim ama o çoğunu şaşırtacak kapasitede ki isim olacağı kesin görülüyor. 

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, sanırım çoğu kişiye hayal kırıklığı yaşatacak.

Çünkü o hem temelden gençlik kollarından hem de ana kademe denilen il yönetimi içinden gelen, tecrübeli ve kimin ne olduğunu, herkesin kapasitesi ile her ismi çok iyi bilen isim.

O nedenle bundan sonra AK Parti Samsun siyasetinde bundan sonra ki süreçte Hakan Karaduman değil, siyasette kirli düşler kuranlar düşünmeli diyorum.

Sayın Başkan ilk adımını yıpratılmış, küstürülmüş basın ile kahvaltıda buluşarak hem barışma ve dargınlıkları bitirme hem de projeleri ile AK Partinin ilk yıllarında ki heyecanı aşılama toplantısı ile Samsun halkının karşısına çıkıyor. Kendisine görevinde başarılar diliyor, ümidimiz herkesimi kucaklayan küskünlük ve dargınlık yaşamayan bir teşkilat ve başkanı olması dileklerimle...

Özgür ve huzur içinde "Kral çıplak" diyebileceğimiz günler için,

Mutlu ve (sağ) lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi