İTTİFAK SEÇİM YASASI

İTTİFAK SEÇİM YASASI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İttifak Yasası olarak adlandırılan 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Bazı Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasını değerlendirdi

298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM’ de kabul edilerek yasalaşması nedeni ile basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İttifak Yasası hakkında şunları dile getirdi. Zeybek, "Demokrasilerin vazgeçemeyeceği en önemli kurallardan birisi; Adil ve eşit biçimde seçimlerin yapılmasıdır. Seçimlerde bütün aday ve siyasi partiler düşüncelerini, projelerini anlatırlar, seçmenlerde anlatılanlardan anladıkları oranında tercihlerini yaparlar! Devletin görevi vatandaşlarının tercihlerinin seçim sandığına doğru yansımasını sağlamaktır.

16 Nisan Referandum oylamasında mühürsüz oyların yasada açık olarak geçersiz olduğu halde; Yüksek Seçim Kurulunun kararı ile mühürsüz oylar geçerli kabul edilmiş, AKP Yüksek seçim kurulu kararını yasal hale getiriyor. Aynı apartmanda oturan seçmenlerden aile dışında olanlar seçim bölgesinde başka sandıklara kaydırılması seçmenin birbirini kontrol edememesi bir şekilde hileye hazırlıktır. Sandık Kurulu mührü olmayan oylar yıllardır geçersiz sayılırken 16 Nisan “Referandum” oylamasında saat 16. 30'da yüksek seçim kurulunun almış olduğu şaibeli kararla mühürsüz oylar geçerli kabul edilmiş, buna rağmen oylama sonucu “HAYIR” lehinde iken oy kaydırma yöntemi ile Referandum sonuçları değiştirilmiştir. Halkın seçimlere olan güven duygusu azalmaya başlamıştır.

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; AKP İktidarı seçimlerde yaptıkları usulsüzlüklere rağmen seçimleri kaybedeceğini anlamış olmalı ki! İttifak arayışı içine girmiştir. İttifakta AKP iktidarını kurtaramayacaktır. 15 yıldır Ülkemizi yöneten, büyük tahribata neden olanları! Halkımız affetmeyecek, sandığa gömecek, ne yaparsalar yapsınlar “yolun sonu görünüyor”. Şaibeli seçimlerle iktidar olunmaz! Temennimiz seçimlerin demokratik kurallar çerçevesinde “Adil” yapılmasıdır. AKP Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için yüzde elli bir baraj sorunu var iken MHP ise yüzde on baraj sorunu vardır. Yüzde on baraj sorununu hileli bir şekilde geçmek için beraber hazırladıkları, hileyi yasallaştırıyorlar.

Seçimler kazanılır, kaybedilir önemli olan önemli olan Ülkemizin ve Demokrasimizin geleceğidir. Ülkemizin çıkarları her türlü siyasi beklentinin üzerinde tutarız. Bundan önceki seçim kampanyalarında bir birlerine en ağır eleştiriler yapanlar ve bunları hakarete vardıranlar şimdi ittifak yapıyorlar, ittifakın adını İkbal ittifakı koysalar yeridir.

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Halkın iradesini değişik yol ve yöntemle yönlendirmeye çalışan ittifakın adı ne olursa olsun! Halkımız iktidar ve işbirlikçilerine gerekli dersi sandıkta vereceğine inanıyorum." dedi

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir