İşte alışverişte en ucuz olan ülke

İşte alışverişte en ucuz olan ülke
Türkiye’de, genel yaşamın Avrupa Birliği ortalamasından yüzde 36 daha ucuz olduğu belirtildi.

Türkiye’de, genel yaşamın Avrupa Birliği ortalamasından yüzde 36 daha ucuz olduğu ve 28 Avrupa Birliği (AB) ülkesi genelinde 100 Euro karşılığı satın alınan aynı mal ve hizmet sepetinin Türkiye’de 64 Euro karşılığı Türk lirasıyla satın alınabildiği belirtildi.

AVRUPA’DA EN UCUZ GİYİM VE AYAKKABI TÜRKİYE’DE
Türkiye’nin sıralama olarak en geride olduğu alt gruplar giyim ve ayakkabı gruplarıdır. Türkiye her iki alt grupta da 37. sırada yer almış ve böylelikle Avrupa’nın en ucuz ülkesi olmuştur. Bu iki grup için Türkiye’nin Fiyat Düzeyi Endeksi (FDE) değerleri sırasıyla 68 ve 67 olarak gerçekleşmiştir. Türkiye’nin en pahalı olduğu alt grup “kişisel ulaşım araçları” grubudur.

Verilen bilgiye göre, Türkiye’nin bu alt grup için endeks değeri 108 olarak gerçekleşmiş olup, 37 ülke içerisinde fiyat düzeyi en yüksek 9. ülke olmuştur. Bu değer, bu gruba ait fiyat düzeyinin AB ülkelerinin ortalamasının yüzde 8 üzerinde olduğu ve Türkiye’de bu gruba ait bir mal ve hizmet sepetinin satın alınabilmesi için AB ülkelerinin ortalamasından daha yüksek bir tutar ödenmesi gerektiği anlamına gelmektedir.

Genel sonuçlar üzerinde en yüksek etkiye sahip “gıda ve alkolsüz içecekler” grubunda ise Türkiye, 85 endeks değeri ile Avrupa Birliği ortalamasından yüzde 15 daha ucuz olup 37 ülke arasında en ucuz 12. ülke konumundadır. Bu grupta en pahalı ülke Norveç, en ucuz ülke Makedonya oldu.
Türkiye’nin en düşük fiyat düzeyine sahip olduğu alt grup 55 endeks değeri ile “ulaştırma hizmetleri” grubu oldu. Türkiye bu grupta 37 ülke arasında en ucuz 7. ülke olarak görüldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel