Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Huzur ve sakinlik birliktelikten geliyor

Huzur ve sakinlik birliktelikten geliyor

İki gündür Kent Konseyi hakkında bazı serzenişlerimi dile getirmiştim.

Ve hatta bizden başkalarının da bu konudan muzdarip olduğunu belirtmiş ve kongreye itiraz edeceklerini belirtmiştim.

Dün sağ olsun sevdiğim insan Bakkallar Odası Başkanı ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi İsa Acar aradı ve Kent Konseyi hakkında kısa bir bilgi aktardı.

Şükür ilk kez birisi – (ki Sayın Başkan her zaman açık ve dürüstçe her konuya anında cevabını verir) yazdıklarımı doğru anlayıp yorumlayarak aradı ve açıklama yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum.

Hani genelde yazdıklarımı daima malum adrese yönlendirmeyi büyük bir mutluluk hissedip aymazlık yapanlara inat Acar arayıp bilgi vererek ne demek istediğin cam gibi ortada deyince rahatladım.

Evet geçici süre ile Kent Konseyi konusunu kapatıyorum. Yeni başkan Atilla Tekcan şehir dışından geldiğinde sıkıntılarımıza bakalım nasıl çare bulacak göreceğiz. Şimdi tüm iş Başkan Tekcan’ da…

***   

Geçtiğimiz hafta Çarşamba acayip şekilde hareketli idi.

Yeşilırmak üzerinde ki Tarihi köprüden ailesine kızıp intihar eden şahıs, bir günde Samsun Ordu karayolunda irili ufaklı 2-3 trafik kazası ki şükürler olsun ölümlü kazalar değildi.

Fındık işleri ve işçileri, Emniyetin çalışmaları, Resmi makamlarda yeni göreve başlayanlara hayırlı olsun ziyaretleri falan filan…

Allah hep daha güzel haberler yapmamızı nasip eylesin.

*** 

Bu konu neden böyle derseniz bu haftaya başladığımızda daha enteresan işler olacak hissi ile başladık ama şu 3 günde ilçede tık yok.

Huzursuz olmamızı bekleyenler şükürler olsu yanıldılar.

Keşke hep böyle olsak…

Çocukluğumdan bu yana dikkat ederim. 67 iken 81 vilayete çıkan bu koskoca ülkede adını bile bilmediğimiz il ve ilçeler mevcut. İlçeleri geçtik zor da İlleri bilmemek nasıl olur?

Mesela yıllardır hep BURDUR’ u merak ederim.

Asla tek kelime kötü ve hatalı bir haberini görmedim.

Uşaklılara yardımla isimleri son yıllarda bir iki defa duyuldu o kadar.

Buraya imreniyorum işin aslına bakarsanız.

Burası gibi daha birkaç ilimiz bulunuyor.

Son günlerde İstanbul, Ankara gibi illerden Gazetemize reklam ve haber vermek isteyen büyük firmalar arıyor ve konuşuyoruz.

Ama ne kötü bir imajla tanıtılmışız şu koskoca memlekete.

TEKSAS.

O şanımız kalmadı diyorum ama kimse inanmıyor, inanmak istemiyor.

Ama inanın TEKSAS namı çok kötü bir imajdı ve bitiyor…

Bu bitiş sanırım ki dönemin 2 sınıf Emniyet Müdürü Tahir Arslan, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Ayhan Ayar ve geçtiğimiz hafta uğurladığımız Kaymakam Nusret Şahin ile gerçekleşti.

Ama bunun devam ettirilmesini sağlamak için aynı kararlılıkla devam etmek gerekiyor.

Bu nedenledir ki; Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik hizmetini devreye soktu ve belirlenen eğitimli görevlendirilen Polis Memurları ilçede Emniyeti, 155 Polis imdat hattını ve en önemlisi Polis vatandaş işbirliğini aşılamya çalışıyor.

Bu bağlamda ağaç yaşken eğilir atasözü ilke edinilmiş ve Okullarda ki öğrencilerden başlatılan proje bu günlerde esnaflara ve bazı düğünler, toplantılarda da gerçekleştiriliyor.

Vatandaşlar bilgilendikçe ilçede görülen her türlü farklı hareketler, yaklaşımlar, taınmayan şüpheli şahıslar 155 poli hattı aranarak anında bilgilendiriliyor.

Polislerin de konuya titiz davranması ile olası çoğu olaylar önceden önlemnebiliyor.

İşte bu nedenle de Emniyet Önleyici hizmetler birimini de devreye soktu.

Kısacası Emniyet adı üzerinde halkın emniyeti için var ve bunu da son dönemde başarılı şekilde sürdürüyor.

Ve bu güne geldiğimizde Yeni göreve atanan Emniyet Müdürü Ahmet Kadri Özaslan ile İlçe Emniyet Müdürlüğü başarıdan başarıya koşuyor. Gelecek günlerde bu başarılarına daha büyük başarılar ekleyeceklerine de inanıyorum. Bu kurumumuza yine yeni atanan Jandarma Bölük Komutanı ve kısa sürede herkesin seveceği Bölük Komutanı Yüzbaşı Rıza Gündoğdu ile göreve önümüzde ki hafta başlaması beklenen yeni Kaymakamımız Caner Yıldız da eklenince daha güzel ve mutlu bir gelecek neden bizim olmasın.

OO gün kahrol TEKSAS, Yaşasın Çarşamba diyeceğiz.

Hem Teksas ABD nin şehri neden Türkiye şehri olarak anılıyoruz ki hala anlamadım.

Yani yabancıların kötülüklerinden çok güzellikleri ile memleketimizi ansak, memleketimizde yaşasak kötü mü olur. Bu nedenle diyorum ki ilçede ki birliktelik, huzur ve rahatlık, modern yaşam eğitim, asayiş, ve halkın birbirini sevmesi, birlikteliğinden kaynaklanıyor. Kırgınlıklara gerek yok. Ve bu cümle ile diyorum ki:

Mutlu yarınlar hepimizin olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi