ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

Hani spor severdiniz?

Hani spor severdiniz?

Şimdi bazı yaşananlar ile bazı gerçeklerden bahsedelim de bu insanların gerçek yüzlerini, maske takanları, insanlarımız bilsin.

Konu spordur...
Çarşambaspor'da neden başarı gelmediğini düşünüyorum. Oysa alt yapısını sağlam yaptığınız takım kısa bir zamanda başarıya taşınır.  Bu noktada bir yıl Çarşambaspor'un alt yapı takımları  Samsun’da derece yapar bölge şampiyonasına oradan Türkiye Şampiyonasına gidilecektir.

Ama gelin ki engel nereden gelir? Elbette ki kendi idarecisinden... Takımı göndermek istemez, bazı engeller çıkarır ama takımın hocası bazı birimleri harekete geçiştirir ve buradaki engelli olanları, aşar umuda gider başak bir kulübümüz alt kategoride Samsun’da dereceye girer, Giresun’daki şampiyona gidebilmek için yardım isteme başlar.

Resmi kurumların hepsi bu idareciye sırt çevirir. Samsun Büyükşehir’e başvuru yapar, kökeni sporla ilişkili olan bir şahıs; “Bizim böyle bir ödeneğimiz yok” der. Bu takım Giresun’a gidecektir. Almanya veya İngiltere gidecek değildirler dostlar.

Şimdi size sorarım, bu tiplerin hareketleriyle bu memleketin hiçbir takımı başarıya ulaşabilir mi? Elbette ki ulaşamaz.

Şuan Çarşamba spor’da bile belirsizlik hakim. Bu tip idareci  ve yöneticiler hakim olduğu sürece bu senaryo devam edecektir.

Kendi memleketinin, takımının oyuncuları başarı yakalamış, gençleri heyecan basmış ama kulübün idarecisini, dilenci durumunda oraya, buraya yoruyorsunuz. Hani siz Çarşamba'lıydınız, hani sporsever görünüyordunuz. İnsan kendi takımının alt yapısının başarısına tepkisiz kalıyorsa, onun finallere gitmesine engel oluyorsa gerisini siz düşünün diyorum. Bu zihniyeti kınıyorum.
 

Değerli Çarşamba'lı hemşerilerim, bu bir yaşanmışlıktır ve gerçektir. Bugün abudik-gubidik  yerlere milyonlarca para harcanıyorken, lafa geldi mi gençlikten spordan dem vuranları iyi analiz etmeliyiz. İnsanların gerçek yüzlerini görürüz derim. Şimdi Giresun’a gidecek bir takımın masrafı ne olur onlar için çekirdek parası bile değildir.
Şimdi yıllardır neden başarısızlıkların yaşandığını anlayınız. Sayın idarecilerin atamasıyla, emriyle birileri idareye gelip gidiyor. Kendilerini kullandıranlara da kızıyorum. Başarı bu şeklide gelmez çekin elinizi spor ve elbette ki kişi olarak kendinizi kimsenin oyuncağı olmayın. Bir takımın birilerinin iki dudağı arasında olmasın diyorum.
Bir takım halkına bu kadar hiç bir zaman uzak olmamıştır, birileri takımı birilerine verir gerisini sineye çeker. Buralar birilerinin ego tatmin yeri olmamalıdır. Bu memleketin değeri oyuncak hale getirilmiştir. Çekin elinizi bir takımın alt yapısı oyuncularının başarısından rahatsız olanların bu takımla ve takımlarla ne işi olur.

Biz söyleriz, yazarız, halkı bilinçlendiririz ama gizli-kapaklı işleri de duyarız ve biliriz. Gizli odalarda dönen, gizli yapılan her iş başarı getirmez. Şeffaf olunuz derim babanızın malı gibi ona buna veremezsiniz .
Değerli okurlarım uysal koyun değiliz. Dedikodu haberleri ayyuka çıkmıştır. Yukarıda anlattıklarımın hepsi yaşanmış ve gerçekleşmiş bir vakadır. Bu tip zihniyetlerle hiçbir yere gidilmez ve başarı beklenemez, para bende istediğimi yaparım, zihniyetinin uzaklaşması şarttır diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi