Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Halk Polisine güveniyor ve bu güven ebedi olacaktır…

Halk Polisine güveniyor ve bu güven ebedi olacaktır…

 

Evet yaklaşık bir haftadan bu yana İlçemiz ve Ülke genelinde Emniyet Teşkilatının 167. Yıl kutlamaları gerçekleştiriliyor.

Emniyet mensupları diğer adı ile Polislerimiz bir haftadan bu yana bir yandan ilçede ki ve Ülkede ki asayiş ile uğraşırken diğer yandan da 167. Yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde yoğun tempoda çalıştılar.

Ve dün sabah başlayan maraton akşam saatlerinde sona erdi.

Belki çoğumuzun hiç haberi bile olmadı. Geçim derdi, sıkıntısı, iş, güç derken Polislerle iç içe yaşadığımızı, halkın ve bizlerin en güvendiği isimler olan Polislerin çoğumuz derdini, sıkıntısını dahi bilemedik.

Çoğu hiç aldırış bile etmedi.

Ancak o Polis 167. Yıldan bu yana önce Osmanlı İmparatorluğu ve akabinde onun küllerinden adeta yeniden doğan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hizmetinde.

Biz çok geçmişe gitmeden yakın geçmişimize bir göz atalım.

Her yıl aynı sözleri sarf etmek bana aslında büyük sıkıntı yaratıyor. Çünkü bizim sevdiğimiz isimleri başkalarının sevecek gibi bir garantisi yok. Bizim sevdiğimiz bazı isimleri zikredince bazıları her nedense çok geriliyor ve tedirgin oluyor ama güneş balçıkla da sıvanamıyor.

Evet 2003 yılında ki asayiş olaylarına, Polisin halkla olan sorun ve sıkıntılarını hatırlarsanız Polis teşkilatının hiçte iç açıcı durumu yoktu.

Bu bir gerçektir. Kızanda olsa umurumda değil.

Ama her ne oldu ise Eski İlçe Emniyet Müdürü Tahir Arslan’ın İlçemize gelmesi ile büyük bir  değişim başladı. Tahir Müdür önce yapılanmayı ilçe teşkilatı içinde gerçekleştirdi. Kendi içinde bile güveni kalmayan kurum haline gelmiş tabiri caiz ise kalbura dönmüş kendi derdini çözmeye uğraşan Polisi dimdik ayakta durmasını ve kendilerine öz güvenlerinin gelmesini sağladı. Kurum içinde birlik ve beraberliği yaşattı. Bu ilçe geneline de yayılınca Polisin vatandaş arasında ki duruşu da devlet duruşuna dönünce her şey değişti.

Tahir Arslan Müdür ile birlikte ilçede meydana gelen tüm asayiş olayları da azalmaya başladı. Hemen her alanda Polise olan güven arttıkça çoğu kesim tedirgin olmaya ve buna paralel olarak da asayiş, vurdu- kırdı ve namı diğer adı “Teksas” namı tarih olmaya başladı.

Tahir Arslan’ dan sonra gelenler de ellerinden geldiğince bu ilçeye bir şeyler katmış ve son olarak  iki yılı aşkın süre İlçe Müdür Yardımcılığı görevini başarılı şekilde sürdüren görev delisi tabir ettiğim Ahmet Kadri Özaslan’ı İlçe Emniyet Müdürlüğüne atanması ile ilçede ki asayiş ve Polis- vatandaş ortamı tamamen sulh olmaya başlamıştır.

Bu başarının temelini atan Tahir Arslan çatısını onaran ise bana göre Ahmet Kadri Özaslan olmuştur. Elbette ki bu çatının gövdesini ise eksik kadroya rağmen gece gündüz demeden canı gönülden görev yapan Baş komiserlerimiz, Komiserler ve Polis Memurlarımız başarmıştır.

Bu arada unutmadan bu İlçede adını hiçbir zaman unutmayacağım bu gün Ayvacık İlçesinde görev yapan Selami Baş komiser ile birlikte Mithat Kuzu ve Latif Boz Baş komiserlerin başarılı çalışmalarından da bahsetmezsek ayıp etmiş olurum.

Sonuç olarak devlette hizmet kesintiye uğramaz. Kimse görevi dışında da iş yapmaz. Bunların yanında görev yapan memurun psikolojisi ve morali yerinde olursa, vatandaşlarla diyaloğu mükemmel olursa o vakit asayişiniz de halkın polise bakışı da değişir güzelleşir.

İşte bu bağlamda Çarşamba Polisi son yıllarda mükemmel görev anlayışı ile hem halkla barışarak iç içe olmuş hem de halkın huzuru için başarılara imza atmıştır.

Bu düşüncelerle birlikte ben başta İlçe Emniyet Teşkilatımıza ve akabinde tüm Emniyet Teşkilatımıza 167. Yıllarının kutlu olmasını temenni ediyor başarılarının sağlık ve huzur içinde milletimizle birlikte edebi olmasını diliyorum.

Bu halk Polisine güveniyor. Bu güven ebedi olacaktır.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi