İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

GERÇEKLER ACIDIR, BİZ FUTBOLCU DEĞİLİZ

GERÇEKLER ACIDIR, BİZ FUTBOLCU DEĞİLİZ

İşte işin tamda özünü Salih kardeşimiz ifade etmekte benimde yaza durduğum gibi.

Karagümrük’te oynayan Salih Dursun’dan Türk futbolu hakkında ilginç açıklamalar geldi.
SportBox’a konuşan Dursun, “Hiçbir zaman ‘Futbolcu oldum’ diyemedim. Hatta geçenlerde Manchester United- Newcastle maçını izliyorum.

‘Biz futbolcu falan değiliz’ diyorum yani. Şöyle dersek daha mantıklı; Türkiye şartlarında bir yerlere geldik ama gerçek futbola tutunabiliyor muyuz çok büyük farklar var. Daha hiçbir şey olmamışız.” dedi.

Salih Dursun şöyle devam etti: “Oyuncu 18 yaşında da olsa sahada o olgunluğu göstermesi gerekiyor. Bunu yapması için de oyunu tam anlamıyla bilmesi gerekiyor. Biz diyoruz ki, 24-25 yaşında genç oyuncu. Aslında 24-25 yaşında genç oyuncu değil. Genç oyuncu gibi oynuyor. Asıl hikaye burada başlıyor. Ülke olarak futbolu bu kadar severken, üst yapılara bu kadar yatırımlar yaparken gençlerimizi çok az düşünüyoruz, çok az eğitiyoruz. İmkânların daha fazla çoğaltılması gerekiyor.”

Salih Dursun, Trabzonspor forması giyerken bir Galatasaray maçında hakemin elinden kırmızı kartı alarak hakem Deniz Ateş Bitnel’e göstermişti. Bitnel bu olay sonrası hakemliği bırakmak zorunda kalırken Trabzonlular da Salih Dursun’un heykelini dikmişti.

İşin özünü hep ıskalamaktayız,Çarşambasporumzun genç yeteneği Mert Aktaş kardeşim ve diğer değerlerimiz Salih abinizin sesine kulak verin, hakemin kartını almakla topçu olunmuyor, Milli maçımızda bizim gençlere ve Galler takımının gençlerine baktınız ,oradaki gençlerin fizik gücünü gördünüz başladıkları gibi bitirdiler maçı bu bir ölçüdür,hakem,taç,ofsayt işlerini geçip güçlü olacak ve aklınızla oynayacaksınız ve topçu olup olmadığınıza Salih abiniz gibi zamanı geldiğinde siz karar vereceksiniz .

Genel değerlendirmeye dönersek ;
Futbolun patronları, Önce yetiştireceksin sonra sürekliliğini sağlayacaksınız ve sonunda söz sahibi olacaksın futbol aleminde .
Arda için ne diyoruz Avrupa’ya gitsinde yetişsin, Real Madrid’de gelişsin Allah Allah niye Ülkemizde Futbol oynanmıyor mu, antrenman ve gelişim sağlanamıyor mu. Yoksa onlar uzaylımı.
Kapatalım gidelim dükkanı o zaman, aynı mantık her alanda hakimdi kırılmakta şükür.
Araba yapamayız yaptırmazlar, Uçak asla yapamazsın, Nükleer güç ,silah olur mu canım biz barıştan yanayız vb bir yığın aşağılık kompleksi ile yetiştirilen nesiller. Önce beyinlere ambargo koymalar.
Futbolda hala hakim bu mantık ,yaparız ederizden yaptığa ettiğe geçemedik bir türlü.
Umutluyum ve başaracağımıza inanıyorum. Futbolumuz Selçuk Bayraktarlarını bekliyor.
Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi