İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli yüzyılın depremi olarak yaşadığımız ve 11 ilimizi derinden sarsan, Ülkemizi ise seferberlik haline getiren birleştiren, bütünleştiren elim hadise sonucunda spor yazısı yazmak 1 ay boyunca içimizden gelmedi ve halada gelmemekte.

Vefat eden 45 bin şehit kardeşimize Rabbimden rahmet diliyorum mekânları cennet olsun inşallah, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum.

Devletimiz Milleti ile birlikte geçmişte olduğu gibi bu yarayı da saracaktır inşallah.

Ülkemizin tüm bileşenlerinin olduğu gibi, spor camiamız bu hadise karşısında birleşmiş, yardım yapma yarışı içinde olmuş ve özellikle ayrıştırmak istenen bölünmek istenen büyük spor kulüplerimiz yardım organizasyonlarında bir ve beraberlik mesajları vermişlerdir.

Dünyanın yeniden şekillendirildiği bu günlerde bu birlik ve beraberlik mesajları çok anlamlıdır.

Din, Devlet, Millet bağlamında bir ve beraber olunca gerisi teferruattır, bunu bozmak isteyen küçük bir azınlığın büyük bir kitle imiş gibi oluşturduğu sosyal algı balonuna artık devletimiz zamanında müdahale etme kabiliyetine sahiptir ve bu algıları birer birer yıkmaktadır.

Spor camiamızda verdiği görüntü ile devletinin yanında olduğunu net bir şekilde beyan etmiştir.

Acımızın tazeliğini koruduğu bu günlerde belki sportif faaliyetler insanımızın kafasında biriken stres ve üzüntünün dağılmasına katkı vereceği düşüncesi ile Futbol federasyonumuz maçların başlaması kararı almıştır.

Bence de iyi olmuştur bu karar, inşallah yaşadığımız büyük afetin yaralarını hep birlikte sararken normalleşme yolunda hızla ilerleyeceğiz hep birlikte her alanda Türkiye olmayı başaracağız.

Samsunspor Rizespor maçını ve 1. ligi, Çarşambaspor Suluova maçı ve grubumuzun diğer maçlarını yarın ve sonrasında değerlendireceğiz inşallah.

Rize maçında aldığı net  2-0’lık galibiyetle Samsun sporumuz  başarılı bir ivme yakalamıştır tebrik ediyorum takımımızı.

Çarşamba sporumuz Suluova maçında aldığı 2-1 lik deplasman galibiyeti dolaysıyla tebrik ediyorum, Şampiyon olma umudumuz devam etmektedir.

Acılı bu günlerimizde Sporu insani değerleri terk etmeden, bölmeden, ayrıştırmadan, halkımızı birleştirici bir şekilde yaşatan tüm güzel insanlara selam olsun diyerek yazımızı nihayetlendirelim.                           

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi